tabliczka/naklejka znamionowa

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

tabliczka/naklejka znamionowa

Postprzez tomkoff » 3 lut 2014, o 20:35

Podczas przeglądu diagnosta doczepił się że nie posiadam naklejki z vin. Mam tylko nr vin na prawym kielichu, brakuje naklejki albo tabliczki. Nawet nie wiem gdzie mam jej szukać. Podejrzewam że pewnie się odkleiła.
Zastanawiam się by sobie coś takiego wydrukować bo w aso chcą za tą naklejkę 250 zł.
Mam prośbę o wrzucenie zdjęcia z tą tabliczką bo może ją znajdę u siebie albo uda się coś takiego wydrukować :lol: .
Obrazek

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez EMOL » 3 lut 2014, o 20:54

Obrazek

Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez pablo12 » 3 lut 2014, o 21:07

Na stacji diagnostyki okręgowej to koszt okolo 30 zl plus przejazdy i załatwianie. W ASO taka tabliczka jest za darmo i jeżeli sobie zażyczysz maja ci ja nakleić. Czeka się na nią średnio 3 miesiące. To jest informacja z renault polska. Pisałem do kilku aso w mojej okolicy niektórzy mnie wyśmiali i mówili ze nikt mi za darmo nie zrobi. Jedna stacja kazała przyjechać osobiście z papierami aby wypełnić formularz. Tabliczkę musiałem mieć aby odebrać dowód także wybrałem stacje diagnostyki.
Pozdrawiam
pablo12

Pokaż profil

Postprzez CZUCZU1 » 3 lut 2014, o 21:59

U mnie rozłozyli ręc na ta tabliczkję, byłem z dowodem

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz
Majsterkowicz

Pokaż profil

Postprzez pablo12 » 3 lut 2014, o 23:39

no trzeba najpierw podzwonić, popytać. i jechać w pewne miejsce.
pablo12

Pokaż profil

Postprzez tomkoff » 4 lut 2014, o 22:06

Dowiadywałem się w ASO w Poznaniu - wołają 250 zł.
Z podrobieniem też będzie ciężko bo za dużo numerków na niej :lol:
Pozostaje mi stacja diagnostyczna ale żeby oni wykonali mi ją to muszę najpierw złożyć wniosek do wydziału komunikacji i ze zgodą dopiero udać się na stację. No trudno chyba nic innego mi nie pozostaje.
W sumie to gdzie ona jest naklejona - na słupku przy drzwiach?
Obrazek

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez pablo12 » 4 lut 2014, o 22:27

tak z prawej strony. Dzwoń jeszcze po aso oryginalna jest lepsza ;D
pablo12

Pokaż profil

Postprzez maxxiking » 22 lut 2014, o 18:01

Taka naklejeczka i przeglądu nie chcą przez jej brak podbić ?
Liczy się tylko numer vin wybijany na karoserii, a jeśli diagnosta czepia się o naklejke to proponuje zmienić stacje.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez tomkoff » 24 lut 2014, o 09:37

Na dwóch stacjach się czepiali ale jakoś się udało więc na rok mam spokój ale chciałbym to załatwić.
Obrazek

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez maxxiking » 24 lut 2014, o 15:50

No to tak jak pisali, jedź do salonu Renault i poproś o duplikat naklejki znamionowej. Mają to podobno zrobić za darmo, więc jak krzykną sobie jakąś kwotę to się kłóć :D

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez pablo12 » 24 lut 2014, o 22:46

maxxiking napisał(a):Taka naklejeczka i przeglądu nie chcą przez jej brak podbić ?
Liczy się tylko numer vin wybijany na karoserii, a jeśli diagnosta czepia się o naklejke to proponuje zmienić stacje.

No własnie nie. Znajomy diagnosta mi tłumaczył ze tabliczka na słupku jest dla policji do szybkiego sprawdzenia samochodu xD
pablo12

Pokaż profil

Postprzez Piotr95Kielce » 25 lut 2014, o 19:30

W Clio się chyba często odklejają te tabliczki i najlepiej jest jechać na stację diagnostyczną zaprzyjaźnioną i poprosić o nową tabliczkę, i przynitować na słupku.Miał taką sytuację tata i auto było nawet przetrzepane w warsztacie policyjnym, bo kiedyś jakaś menda chciała man narobić problemów i zgłosiła, że mamy kradzione auto z przebijanymi numerami.I policjanci nie mieli pretensji, że nie ma tej tabliczki. A swoją drogą policjant z warsztatu nie mógł znaleźć numerów wybitych, a tata wiedząc, że są pod siedzeniem pasażera pod wykładziną nie mówił, bo się nie pytali. Jak będziecie mieli taką sytuację, to zobaczycie jaka świetna zabawa jest przy oglądaniu tego :D :lol:

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Cukier84 » 10 mar 2014, o 22:15

Witam mam dokladnie taka sama sytuacje.
Dzwonilem do renault-a w Katowicach za duplikat
zaspiewali 300zl. To jest chore, powinni wymienic to
za free skoro jest to tak czesty przypadek wsrod uzytkownikow.
Pozdrawiam
vel Lukaszes84

Klubowicz
Zlotowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Cukier84 » 3 cze 2014, o 08:10

Witam po kilku miesiącach czekania odebrałem wczoraj duplikat tabliczki znamionowej.
Oczywiście nie wiązało się to z żadną opłatą, polecam Renault Pietrzak z Katowic.
vel Lukaszes84

Klubowicz
Zlotowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez kathe-rain » 24 cze 2014, o 11:19

hej, mam palący problem - przegląd techniczny już nieważny, a niepodbili mi ze względu właśnie na brak tabliczki znamionowej. mam niecałe 2 tyg. na załatwienie sobie jej, chcę zamówić w ASO, ale tam trochę to potrwa, więc tymczasowo na potrzeby podbicia dowodu chciałabym nakleić sobie takową. wzór mam, ale nie mam pojęcia jakie dane wpisać. skąd wziąc nr ECC, kod kolorystyki wnętrza, nr wyposażenia, nr fabryczny itd.? z tabliczką 'główną' sobię poradzę, chodzi mi o tą mniejszą, na której znajduje się m.in. nr lakieru.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne