prośba o pomoc - nie Clio ale również Renault

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

prośba o pomoc - nie Clio ale również Renault

Postprzez Peter Lary » 10 lut 2014, o 23:17

Jako że w przeciągu niedługiego czasu powiększy mi się rodzinka, planuję zmianę swojego 3drzwiowego Clio na Vel Satisa ew Espace IV.
Chciałbym się zapytać się was czy ktoś miał do czynienia z tym modelem Renault ? Czy są jakieś silniki których należy unikać ? Planuję zakup 2.2 dci- 150 KM lub 3.0 dci 170 KM. Wiem że w Espace 3.0 dci to jedna wielka porażka, i do tego przyznał się nawet producent.
Czy VelSatis ma również coś takiego jak test zegarów ? można to jakoś na szybko sprawdzić ? Na co zwrócić uwagę przy kupnie? Byłbym wdzięcznym za każdą wskazówkę.
Jeśli moderator uważa że to nie odpowiedni dział, proszę o przeniesienie do innego :)

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Donatan » 11 lut 2014, o 19:02

Tylko 1.9 i nie te najmocniejsze

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez mayn » 11 lut 2014, o 19:33

Najlepiej oba modele po lifcie, choć też trzeba mieć czujne oko na stan techniczny.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Peter Lary » 11 lut 2014, o 23:41

Jeżeli Espace IV z silnikiem 1.9 dCi 120 KM będzie jeździć jak mój Espace III 2.0 114 KM to ja dziękuję i wysiadam. Ani mocy, ani przyśpieszenia ani prędkości.
A może ktoś z Was będzie mógł coś powiedzieć o karcie zamiast kluczyka ? Awaryjne to jest ?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 12 lut 2014, o 01:07

Vel Satisa sobie daruj, bo kupisz same problemy (nawet jak sam zmienisz koło, to w ASO muszą w komputerze zaznaczyć, że koło już jest, bo inaczej przy prędkości 100 km/h wyskoczy Ci komunikat o "braku koła" i silnik zgaśnie) :crazy:
Tutaj masz info o Vel Satisie :arrow: http://renault.auto.com.pl/forum/viewforum.php?f=1409
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Peter Lary » 12 lut 2014, o 09:07

Widziałem to forum ale nie wiem na ile może być ono wiarygodne. Ale ok przejrzę je jeszcze raz.

Początkujący

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne