Spryskiwacze do Xenonów

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Spryskiwacze do Xenonów

Postprzez cliopoz » 6 lut 2014, o 19:43

Nie znalazłem na forum podobnego wątku, posiadam Clio 1.6 16v 2002r. Auto w oryginale miało xenony, jednak przy zakupie dobrze wiedziałem że jest po przejściach. Ostatnio dorobiłem się takich lamp, działa poziomowanie, posiadam zbiorniczek spryskiwaczy na dwie pompki (jedna z wiadomych powodów odłączona). Jednak w zderzaku mam brak spryskiwaczy a nie chciałbym sie pozbyć dowodu :) Dlatego też mam pytanko czy spryskiwacze mozna zaadoptować np od Scenica II albo innego renault który miał je montowane na zewnatrz jak Clio

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez mayn » 7 lut 2014, o 15:51

W ASO Ci powiedzą po rozkodowaniu VIN jak również po nr części spryskiwacza.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez cliopoz » 7 lut 2014, o 16:25

mayn napisał(a):W ASO Ci powiedzą po rozkodowaniu VIN jak również po nr części spryskiwacza.

Oj to dobrze wiem jak i znam koszt tych spryskiwaczy, jednak moge miec za pare zlotych np ze scenica II i chciałem po prostu wiedzieć czy to będzie w miarę pasować...

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Master » 8 lut 2014, o 06:51

viewtopic.php?f=32&t=7061&start=100 tutaj masz tutorial na spryski "home made" wiec powinno Ci duzo pomóc jeśli nie masz instalacji "wodnej" pod spryskiwacze. Nie przejmuj się też tym, że to ph1, w ph2 bedzesz też musiał rzeźbić i kombinować , chyba że kupisz zderzak w kolorze ze spryskami :)
#159#
Klubowicz

Grupa Wsparcia
Zasłużony
Klubowicz
Zlotowicz
Lider Regionalny

Pokaż profil

Postprzez Manti » 3 mar 2014, o 15:58

Witam. Ja mam ksenony ori, tylko zderzak był wymieniony na taki bez sprysków. Wężyki są podobno, zbiornik też ori więc pozostaje mi zakup samych dysz. Szukałem na necie i nie mogę znaleźć. W ASO nie pytałem ale pewnie będzie drożej. Co do tych uniwersalnych to jakoś mnie nie przekonują. Znalazłem na alle... do scenica II tak jak kolega wyżej napisał, wydaje mi się, że powinny być ok ale może ktoś miał już z tym jakieś doświadczenia i może doradzić?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez oji » 3 mar 2014, o 16:30

ja za spryski w aso placilem 65 zl sztuka - i megane I / II scenic clio maja takie same spryski.
oji

Pokaż profil

Postprzez cliopoz » 10 mar 2014, o 17:04

oji napisał(a):ja za spryski w aso placilem 65 zl sztuka - i megane I / II scenic clio maja takie same spryski.

Oj na 99% jestem pewien ze Scenic II i Clio II nie maja tych samych nie wiem jak jest z megane

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez oji » 11 mar 2014, o 12:56

oji

Pokaż profil

Postprzez Manti » 11 mar 2014, o 16:40

Podobno ze scenica II nie pasują, kupie oryginalne, cena 2x wieksza ale pewne że będą pasować do zderzaka. Może jak są zamontowane na innym zderzaku to pryskają pod innym kątem i nie można ich aż tak wyregulować. Tak mi się wydaje

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Raf19 » 14 mar 2014, o 00:12

Sprawdzałem w aso i oryginalne , nowe dysze spryskiwaczy w zderzak to koszt okolo 70 zł za sztuke. Dlatego polecam nowe bo nikt nie wiem jak uzywane wyglądaja po demontażu.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez cliopoz » 15 mar 2014, o 11:48

Na pewno w clio II i scenic II są inne różnią się sposobem mocowania chyba (scenic ma nakrętke a clio chyba takie wsuwane zabezpieczenie) a wizualnie różni się to kątem ścięcia tej części co dotyka zderzaka np. Pytanie tylko czy dysza z której wylatuje woda można regulować czy jest ona na stałe ustawiona w jednej pozycji? Bo jeżeli tak to myślę ze dałoby rade te z scenica jednak zaadoptowac do clioII

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez r0omek » 30 lis 2014, o 14:36

Może ktoś wie jaki jest numer zderzaka do clio ii ph2 initiale paris... Chodzi o ten z miejscami na spryskiwacze.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez cliopoz » 30 lis 2014, o 15:03

Z tego co mi wiadomo to każdy oryginalny zderzak od spodu ma oznaczone miejsca do wywiercenia otworów do spryskiwaczy.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez rombana30 » 19 gru 2014, o 10:23

Pozbywamy się swoich spryskiwaczy w clio sport 2002 rok mogę odsprzedać .

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne