info o clio IV silnik 1,2 75 km

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

info o clio IV silnik 1,2 75 km

Postprzez marecki767 » 19 mar 2014, o 23:40

witam.
jestem przed zakupem nowego clio 1,2 75 km, potrzebuję info jakie położenia pracy ma dżwignia wycieraczek w wersji podstawowej life.
byłbym wdzięczny za opinie posiadaczy / driverów takiego autka pod kątem jak silnik radzi sobie z nadwoziem - od jakich obrotów ciągnie , może ma ktoś wykres moc moment prędkości a obroty na biegach ? - nic nie mogłem w necie znależć...
dziekuje z góry i pozdrawiam

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez marcin2304 » 20 mar 2014, o 00:09

niewiem czy ci pomoge bo miałem w rodzinie clio ale III z tym silnikiem i prawde mówiąc w mieście nawet dawał rady ale wystarczyła mniejsza trasa i brakowało mocy tak wiem każdy teraz powie że taki silnik to nie na trase ale tak mówie jakie ja mam spostrzeżenia, mieliśmy go od nowości przez 2,5roku przejechane 110kkm ogólnie przyjemny ale troche brakowało ;) choć za to jeździłem przez jakis czas clio IV ale z silnikiem 0.9 90km i powiem że bardzo mnie zdziwił dynamiką jazdy fajnie sie zbierał i ogólne bardzo dobre odczucie tylko spalanie niestety nie zadowalające ale że było to auto firmowe to mi nie przeszkadzało :) no i akurat mi osobiście clio IV jakoś nie pasuje mało miejsca i niewygodnie w środku ale to już takie moje wrażenie.

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 20 mar 2014, o 00:22

Marecki767 zobacz tutaj :arrow: viewtopic.php?f=14&t=19448
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil