Przeźroczysty kwadracik na przedniej szybie

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Przeźroczysty kwadracik na przedniej szybie

Postprzez piotrk010 » 20 mar 2014, o 23:11

Witam wszystkich :)
Jestem tu nowy i za wszelkie błędy na forum przepraszam.

Mam od 2 dni Renault Clio 2 privilege i zauważyłem że na przedniej szybie jest przeźroczysty kwadracik po środku na dole,a reszta szyby jest przyciemniona.
I moje pytanie do czego służy lub jest przeznaczony ten owy kawałek przeźroczystej szyby, ma on coś wyświetlać ? czy jest inne zastosowanie ?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez stelmach » 21 mar 2014, o 10:18

Ten temat był już opisywany na forum i wyjaśniony przynajmniej raz.

A tak na niepoważnie to po zakupie w autoryzowanym serwisie odpowiedniego rzutnika zrobisz u siebie cos takiego:
Obrazek

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez piotrk010 » 21 mar 2014, o 14:34

Czyli jest stworzony do wyświetlania zegarów :)
Dzieki za odpowiedź, musze sobie coś takiego sprawić :D

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez stelmach » 21 mar 2014, o 18:47

Wkręcam cię - na zachodzie w miejscu kwadracika umieszcza się winietki (bloczki) ktore sa zczytywane przez kamery na autostradach.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez mayn » 21 mar 2014, o 18:58

Najlepiej pokaż foto co opisujesz.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez piotrk010 » 22 mar 2014, o 14:33

Aha, Nie na spoko :D Ale fajnie by wyglądało jak by był tam rzutnik z zegarami :D

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Groszek88 » 23 mar 2015, o 20:14

witam,
Kwadracik który opisujesz to nic innego jak miejsce wolne od foli solarycznej(fotochrom), wycięcia występują ponieważ folia solaryczna zagłusza sygnał viatoola i gps. Często serwisy nie informują użytkowników o możliwości wystąpienia zaburzenia sygnału. Szyba te mają lekko fioletowo-różową poświate.
. Jutro może uda mi się zdjecia zrobić to dorzuce do tematu.
Pozdrawiam.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne