[Clio IV] Grandtour 1.2 EDC 120 KM podłokietnik opinie

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

[Clio IV] Grandtour 1.2 EDC 120 KM podłokietnik opinie

Postprzez reme_k » 20 kwi 2014, o 21:56

Przymierzam się do zakupu Grandtour 1.2 EDC 120 KM w automacie.
Mam pytanie odnośnie podłokietnika bo niestety w salonie nie mieli auta z nim.
Czy podłokietnik oryginalny nie jest krótki, niestety moja żona która również będzie jeździć autem musi przysunąć fotel do końca i w niektórych nowych autach podłokietniki zostawały daleko w tyle i nie spełniały swojej roli. Czy może jest zamiennik który będzie dłuższy.
Przeczytałem wątek o clio 4, ale może są jeszcze jacyś użytkownicy tej wersji którzy mogą coś doradzić/odradzić?

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Flixotide » 30 kwi 2014, o 15:44

Podłokietnik jest taki sam jak w Capturze. Przemyśl zakup skrzyni EDC - ja ponownie nie kupiłbym już auta z tą skrzynią. Jest ospała i nie grzeszy kulturą pracy. Przygotuj się na szarpnięcia przy redukcji z 2.biegu na 1. zwłaszcza na zimnej skrzyni.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Johnny » 9 maja 2014, o 15:40

mam zamontowany taki podłokietnik w mojej renówce. Kupiłem go normalnie w salonie i sam zamontowałem. Brakowało mi go w codziennej jeździe. Teraz jest OK. Wydaje mi się, że jest on dość długi. Jedyny kłopot to regulacja pochylenia oparcia siedzisk przednich i zaciąganie - zwalnianie hamulca ręcznego. Ja jestem zadowolony, słyszałem, że inni nie są zadowolenia.
Renault Clio IV 2018r
1,2 120 TCe
Intens GT Line

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez nedved » 19 maja 2014, o 21:26

Johnny jaki jest koszt podłokietnika ?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Johnny » 21 maja 2014, o 21:30

o ile dobrze pamiętam to około 500 PLN, ale czasami można się załapać na akcję promocyjną - 20%. Trzeba się o to pytać lub sprawdzać na oficjalnej stronie Renault. Czasami tam podają co w danym czasie mają w promocji i ile procent jest zniżki
Renault Clio IV 2018r
1,2 120 TCe
Intens GT Line

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez reme_k » 22 maja 2014, o 17:35

Dzięki za odpowiedź, auto zamówione(z podłokietnikiem) już dwa tygodnie temu, ale nie chcą mi podać terminu odbioru ;/

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Lechu67 » 1 cze 2014, o 17:17

Jak pisali poprzednicy - najgorzej z dostępem do pokręteł regulacji oparcia, obsługa hamulca ręcznego do przyzwyczajenia, ale jednak wygodniej i zamówiłbym go ponownie (wytargowany przy zakupie).

Początkujący

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne