Clio III 1,5dci 86kM

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Clio III 1,5dci 86kM

Postprzez mirao » 27 cze 2014, o 21:19

Renault Clio III 1,5 dci 86km , raok 2010, przebieg niecałe 80000, sprowadzany z Francji
Proszę o informację czy warto kupować takie auto. Na co ewentualnie zwrócić uwagę i o co zapytać sprzedawcę.
Auto do poruszania się w "koło komina", żadne długie trasy - dojazd do pracy, po dzieci, na zakupy.
Zależy mi na tym, aby było tanie w eksploatacji, naprawie i utrzymaniu.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez luki19910221 » 28 cze 2014, o 09:11

Pod takie wymagania wydaje mi się, ze lepiej było by kupić benzyniaka.
luki19910221

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 28 cze 2014, o 11:30

mirao napisał(a):Renault Clio III 1,5 dci 86km , raok 2010,
o co zapytać sprzedawcę.
Auto do poruszania się w "koło komina", żadne długie trasy - dojazd do pracy, po dzieci, na zakupy.

Czy ma filtr cząstek stałych, jak ma to szukaj czegoś innego (najlepiej z silnikiem benzynowym).
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez mayn » 29 cze 2014, o 19:39

Raczej ma filtr, od 2009 roku dokładniej na jesień już wszystkie musiały mieć FAP. Sprawdzić możesz po VINie.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Cieplasek » 12 lip 2014, o 07:10

Yak jak kolega mowi ma bo w 2009 roku "zepsuli "go tym dodatkiem. Brat zawsze mi powtarzal ze jak kupować auto yp poczekać na okazje zeby po kilku latach sprzedać nie tracac połowy ceny. Więc jak to okazja to bierz. Pozdrawiam
Kto się torbą urodził, walizką nie zostanie:)
------------------------------------------------------
Clio Grandtour 1,5 dCi 86 KM Dynamique + Pakiet Premium Plus 15 cali

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne