Clio II rocznik 2001 - faza 1,5 ???

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Clio II rocznik 2001 - faza 1,5 ???

Postprzez marchelius » 5 lip 2014, o 19:10

Witajcie.
Przeglądając forum i instrukcje do Clio II ph1 zastanowiły mnie 3 rzeczy.
1. Na instrukcji pokazane są zupełnie inne zegary niż te, które posiada mój samochód. Kontrolki są po bokach a na środku wskaźniku. Moje auto jest wyposażone w zestaw wskaźników z prostokątnym polem w środku zestawu, w nim znajdują się wszystkie kontrolki, natomiast wskaźniki paliwa i temp sa umieszczone po bokach. O ile się nie mylę, takie wskaźniki montowano w wersjach poliftowych, czyli ph2
2. Reflektory - moje auto ma soczewkowe, takie jak montowano w Thaliach, zdecydowana większośc Clio II ph1 jakie widuję, ma klasyczne reflektory na żarówki H4.
3. Wersja auta - czy mi się wydaje, czy silnik 1.2 8V montowano raczej w najuboższych wersjach, czyli RN o ile się nie mylę. Moje auto jest oznaczone jako RT, mam centralny zamek i elektryczne szyby, immobilizer z kluczykiem bez diody (radiowo), ale nie mam klimy ani wspomagania kierownicy.

Czy jest możliwe, że w ostatnich miesiącach 2001 przed liftem montowano w Clio pewne elementy wyposażenia wersji poliftowych ??
Moje auto jest bezwypadkowe, znam poprzedniego właściciela i wiem, że nie zmieniał ani lamp ani tym bardziej wskaźników.

Czy ma ktoś auto w podobnej konfiguracji ???

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 5 lip 2014, o 20:06

Masz normalną wersję.
Bułka – odmiana delikatnego pieczywa, najczęściej pszennego, żytniego lub kukurydzianego, w formie niewielkiej nieco spłaszczonej kulki.Oglądam Top Gear i się nie znam na autach.
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez brejq » 5 lip 2014, o 20:58

marchelius napisał(a):Czy jest możliwe, że w ostatnich miesiącach 2001
montowali takie zegary jak napisałeś. Poza ty m ktoś przed Tobą mógł sobie zegary zmienić.
Było: Łada Oka 0.7l; Clio 2 ph1 1.2 8v; Megane Coupe 2.0 8v
Jest: Clio 2 ph1 2.0 16v | Clio 2 ph1 1.4 8v

Obrazek
Kondory nie lubią gazowanego

Zlotowicz
Zasłużony
Klubowicz
Lider
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Pawel_90 » 5 lip 2014, o 21:43

Popatrz na moje clio jest z kwietnia 2001 i mam nawet po liftowy silnik w starej budzie. Z tego co wiem to chcieli się pozbyć części z fazy 1 i ostatnie wersje wychodziły właśnie takie mieszane o oznaczeniu w Polsce RT
Obrazek
CLIO 1.2 16V
Amaro

Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zlotowicz

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 5 lip 2014, o 21:46

Pawel_90 napisał(a): Z tego co wiem

Skąd?
Bułka – odmiana delikatnego pieczywa, najczęściej pszennego, żytniego lub kukurydzianego, w formie niewielkiej nieco spłaszczonej kulki.Oglądam Top Gear i się nie znam na autach.
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Pawel_90 » 6 lip 2014, o 08:19

W salonie Dyszkiewicza tak mi sprzedawca powiedział.
Obrazek
CLIO 1.2 16V
Amaro

Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zlotowicz

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 6 lip 2014, o 10:30

Sprzedawca ma sprzedać, dają mu prospekty o aktualnie sprzedawanych autach i ma się tego nauczyć i to wszystko. Większość takich sprzedawców wygaduje bzdury.
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez marchelius » 7 lip 2014, o 15:38

Pawel_90 napisał(a):Popatrz na moje clio jest z kwietnia 2001 ...

No właśnie moje jest z kwietnia 2001 i ma oznaczenie RT a co do silnika to nie wiem ;)

Początkujący

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne