Karta Renault

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Karta Renault

Postprzez Funmark » 17 wrz 2014, o 19:03

Witam.Mam pytanie do szanownych forumowiczów w sprawie karty Renault. Moje pierwsze auto na "kartę“ :-),.Jak przechowywać,najbardziej boję się upadku w garażu na beton przy otwieraniu.Jest jakieś zgrabne etui ,które nie przeszkadza gdy karta jest włożona do rozruchu ,w salonie oprócz breloka nic nie dostałem. Narazie po kilku upadkach schowałen kartę do pokrowca po smartfonie. Pozdrawiam.Marek

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez marco6611 » 18 wrz 2014, o 14:35

A czym ty się przejmujesz??? :?: :?: :?: :crazy: :crazy: :crazy: Nie słyszałem żeby ktoś trzymał kartę w jakimkolwiek etui bo po co :P nic ci się tam nie rozleci poza tym powinieneś mieć przynajmniej dwie takie karty :D Wyluzuj i ciesz się użytkowaniem i oby brak etui na kartę to był największy problem twojego autka :wave: :D ;) ;) pozdro

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Kolasov » 18 wrz 2014, o 17:43

marco6611, karty są stosunkowo delikatne, na pewno znacznie bardziej wrażliwe niż kluczyk i wypada się nimi przejmować ;) Jak myślisz, po wpadnięciu w kałużę co by było w lepszej kondycji? ;)

Funmark, ja kupiłem etui na dowód, prawko itp. i w jednej z kieszonek trzymałem kartę ;)
Było: Clio II PH 2 1.2 8v 03'; Laguna II FL 2.0 16v Turbo 05'; Megarhini II PH 1 1.6 16v 03'; Meriva I 1.4 16v 05'; Twingo II PH 1 1.2 16v 07'
Jest:
Pierwszy Malkontent KRC
Sarkazm mocno
Klubowicz

Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zlotowicz
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez Funmark » 18 wrz 2014, o 18:37

Etui na prawko,jak się karta mieści to spoko ,dobry pomysł.Posta napisałem bo ,mam takiego podobnego pilota do bramy garażowej i już kilka razy po upadku składałem go do kupy. KARTA wydaje się masywniej zbudowana,ale tak jak kolega napisał wystarczy kałuża ,czy upadek w zimie do śniegu.Pozdrawiam Marek

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez mayn » 18 wrz 2014, o 18:46

Jak ktoś ma hands free to kartę można na stałe schować np do portfela, wyjąć tylko w momencie sprzedaży samochodu :P

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Kolasov » 18 wrz 2014, o 18:50

Obrazek

Mam bardzo podobny do tego [nie kupowałem na allegro więc nie mogę powiedzieć że identyczny ;) ]
W tej prawej połówce powinna być taka duża kieszonka na samym spodzie - potwierdzone info że karta pasuje i jest pięknie zabezpieczona ;)
Było: Clio II PH 2 1.2 8v 03'; Laguna II FL 2.0 16v Turbo 05'; Megarhini II PH 1 1.6 16v 03'; Meriva I 1.4 16v 05'; Twingo II PH 1 1.2 16v 07'
Jest:
Pierwszy Malkontent KRC
Sarkazm mocno
Klubowicz

Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zlotowicz
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez Funmark » 18 wrz 2014, o 19:05

Super,szkoda ale ja nie mam Hands free. :D

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Kolasov » 18 wrz 2014, o 19:17

Funmark, ja też nie miałem i za każdym razem wyjmowałem kartę ;)
Jest:
Pierwszy Malkontent KRC
Sarkazm mocno
Klubowicz

Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zlotowicz
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez Funmark » 12 paź 2014, o 22:24

Zwykły neoprenowy pokrowiec na mały smartfon też spełnia zadanie . Mam jeszcze takie nowe spostrzeżenia , bo autka różnie zapala ostatnio z małym opóźnieniem . Czy wkładanie karty przyciskami do góry do czytnika , czy znaczkiem Renault/tzn. odwrotnie / ma jakieś znaczenie . Wg. mnie nie ma , lae zauwżyłem że jak znakiem Renault /chyba?/ do góry , to powstają rysy u góry na karcie . Jeszcze kwestia zapalania ze sprzęgłem czy bez , wiadomo że uczą że lepiej ze sprzęgłem ale w mojej instrukcji nie ma żadnej wzmianki . Wiem że w Renault w innych modelach były takie polecenia wyswietlanie wczesniej na kompie . Pozdrawiam . Marek

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Kolasov » 13 paź 2014, o 06:38

Funmark, ja z przyzwyczajenia zawsze klawiszami do góry kartę wciskałem...
Lagunę odpalałem zawsze na wciśniętym sprzęgle, było dodatkowe zabezpieczenie dla zamyślonych - nie dało się odpalić auta na biegu bez wbitego sprzęgła (na luzie tak) ;)
Meganki z hands free nie mogę odpalić nawet na luzie bez wciśniętego sprzęgła lub hamulca.
Jest:
Pierwszy Malkontent KRC
Sarkazm mocno
Klubowicz

Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zlotowicz
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez jasiuuuuu » 13 paź 2014, o 13:08

Karta to nie metalowy kluczyk i najlepiej mieć ją gdzieś zabezpieczoną. Portfel powinien podpasywać idealnie lub tak jak mój znajomy ma etui na telefon. Kiedyś karta mi się tak uszkodziła że działała tylko po tym jak się ją ścisnęło i to nie zawsze chwytała elektronika więc polecam uważać na kartę bo to nie są tanie rzeczy

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Funmark » 13 paź 2014, o 20:00

Kolasov napisał(a):Funmark, ja z przyzwyczajenia zawsze klawiszami do góry kartę wciskałem...
Lagunę odpalałem zawsze na wciśniętym sprzęgle, było dodatkowe zabezpieczenie dla zamyślonych - nie dało się odpalić auta na biegu bez wbitego sprzęgła (na luzie tak) ;)
Meganki z hands free nie mogę odpalić nawet na luzie bez wciśniętego sprzęgła lub hamulca.

Tak myślałem Hands Free musi być sprzęgło , w normalnej karcie obojętne ale lepiej ze sprzęgłem . ;) Pozdrawiam
Może ktoś rozebrał już z forumowiczów taki czytnik i może potwierdzić czy technicznie patrząc na problem są jakieś przeciwskazania jeśli chodzi o sposób wkładania karty ? .

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne