Przegląd gwarancyjny rok/30 000 km Renault Clio 4

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Przegląd gwarancyjny rok/30 000 km Renault Clio 4

Postprzez Funmark » 6 sty 2015, o 02:50

Witam,
Zbliża się termin 1 przeglądu gwarancyjnego.Renault Pietrzak w Świętochłowicach ,koszt usługi 650 pln.Mam pytanie czy ktoś robił przeglądy poza Renault,i jakie ewntualnie inne ASO na G.Śląsku na przyszłość jeszcze polecacie.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez mopsik » 6 sty 2015, o 14:21

skąd znasz koszt przeglądu ? Podali Ci w serwisie ? ja pytałem w serwisie w Gdańsku i nie bardzo chcą odpisać.

Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Funmark » 10 sty 2015, o 16:45

Podali mi telefonicznie , obsługa dosyć miła . ;)

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Funmark » 29 sty 2015, o 21:58

Potwierdzam przegląd 650 pln , nowa cena 680 pln , auto zastępcze 60 pln .

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Amazaque » 4 lut 2015, o 11:42

Renault Dąbrowscy w Zabrzu pierwszy przegląd bez oleju 251 złotych.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Funmark » 6 lut 2015, o 01:01

Amazaque napisał(a):Renault Dąbrowscy w Zabrzu pierwszy przegląd bez oleju 251 złotych.

To by znaczyło że u Pietrzaka w Świętochłowicach zapłaciłem 650-251=399 PLN za olej ? :thumbdown: trudno uwierzyć 4 litry oleju z filtrem .

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 8 lut 2015, o 22:05

ja także polecam dąbrowskich w Zabrzu tam kupiłem moje auto i u nich zgłaszałem wszystkie nie doróbki nie raz mogło to się wydawać moje wymyślanie ale nic nie mówili i robili. Przegląd robią dobrze i dokładnie, cen nie znam bo pierwszy robiłem w niemczech teraz drugi bede robił u nich z wymianą oleju itd i też zapłace koło 700zł, ale oni też chyba przy pierwszym wymieniają filtr pyłkowy jak dobrze pamiętam. Pamiętaj, że oni też liczą za robociznę więc nie możesz liczyć ze olej kosztował 400zł.
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez WinFS » 11 lut 2017, o 15:33

Witam, ma ktoś dokładne info ile jest czasu żeby zrobić przegląd po 1 roku by zachować gwarancję?
Przekopałem informator dołączony przy zakupie Clio ale niczego się nie dowiedziałem z niego, w sieci widzę info jakoby do około miesiąca ale to stare info dość i nie wiem na ile to prawda.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez mayn » 11 lut 2017, o 16:32

Funmark napisał(a):Witam,
Zbliża się termin 1 przeglądu gwarancyjnego.

Zdecydowanie za długo jeśli chodzi o pierwszy przegląd przy 30 tyś km. Osobiście robiłbym co 15 tyś km.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez gsm500 » 26 lut 2017, o 12:44

Funmark napisał(a):Witam,
Zbliża się termin 1 przeglądu gwarancyjnego.Renault Pietrzak w Świętochłowicach ,koszt usługi 650 pln.Mam pytanie czy ktoś robił przeglądy poza Renault,i jakie ewntualnie inne ASO na G.Śląsku na przyszłość jeszcze polecacie.

masz całkiem nowe auto z salonu ?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez WinFS » 26 lut 2017, o 19:43

WinFS napisał(a):Witam, ma ktoś dokładne info ile jest czasu żeby zrobić przegląd po 1 roku by zachować gwarancję?
Przekopałem informator dołączony przy zakupie Clio ale niczego się nie dowiedziałem z niego, w sieci widzę info jakoby do około miesiąca ale to stare info dość i nie wiem na ile to prawda.

jako, że to info może się komuś przydać, a dostałem w końcu info:
w skrócie do ok. miesiąca jeśli nie przekroczyliśmy przebiegu jest ok z gwarancją.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne