podłokietnik do clio 2 ph3 ...

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

podłokietnik do clio 2 ph3 ...

Postprzez umc91 » 16 mar 2015, o 21:50

Mam pytanie czy w CLIO 2 ph3 występowały fabrycznie podłokietniki ??

Zawsze mialem podłokietnik w kazdym aucie i nie wyobrażam sobie jazdy bez niego ... chcialbym załozyć jakiś ... na pewno nie te tandetne plastiki ale znalazłem jeden interesujacy mnie egzemplarz :

http://allegro.pl/podlokietnik-czarny-v ... 62368.html

co o tym sądzicie ??

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez mayn » 17 mar 2015, o 16:44

Ja mam w C2 od 8 lat taki -> http://allegro.pl/podlokietnik-golf-pan ... 35933.html

Solidny, wcześniej miałem dedykowany do Clio 2 za ponad 200 zł i bardzo szybko się złamał gdyż miał tylko od tyłu konstrukcję. Ten ma na całej długości więc mu nic nie groźne.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez umc91 » 21 mar 2015, o 14:19

zmiescil Ci sie tam taki ?? mozesz podeslac zdjcie ?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez cuuuba » 23 mar 2015, o 10:46

Masz na stronie podanej w aukcji, chyba sam się skuszę :)

@mayn a Ty masz wersję Clio 5D czy 3D? Bo przy 3D chyba mogę o podłokietniku zapomnieć :(
cuuuba

Pokaż profil

Postprzez mayn » 23 mar 2015, o 13:25

5D. Tak się prezentuje:

Obrazek

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez cuuuba » 23 mar 2015, o 13:31

Dałby radę jeszcze wrzucic foto z za foteli? Jest na tyle miejsca żeby złożyć oparcie do przodu?

PS. Piękny środek :)
cuuuba

Pokaż profil

Postprzez umc91 » 23 mar 2015, o 14:14

no ja wlasnie mysle o podklokietnikui w wersji 3 drzwioej, odległosc miedzy fotelami chyba taka sama jest jak w 5 d nie ? Kolego MAYN jak sprawa z recznym ? nie przeszkadza ten podłokietnik >?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez cuuuba » 23 mar 2015, o 14:26

Tylko właśnie pytanie czy jest na tyle miejsca żeby bez problemu złożyć fotel w przod. W wersji 5d tego praktycznie nie robisz
cuuuba

Pokaż profil

Postprzez mayn » 23 mar 2015, o 14:28

Nie ma problemu z ręcznym. Zmierzcie jakie odstępy macie między fotelami, jeśli około 12-13 cm cm to powinien pasować ten który pokazałem choć nie gwarantuje ze względu na ruchomy fotel wersji 3D.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez umc91 » 23 mar 2015, o 15:20

haha no wlasnie ... dlatego szukamy 1 chetnego ktory kupi i załozy taki podłokietnik :)

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez cuuuba » 23 mar 2015, o 15:31

Zaryzykowałbym bo jest miedzy fotelami te 12-13 cm problem w tym ze mam pokrętło od regulacji lędźwi i fotel sie nie złoży :/
cuuuba

Pokaż profil

Postprzez umc91 » 23 mar 2015, o 20:26

ajć 13 cm ? mało troche ... Kurcze ja nie zwrocilem uwagi czy w moim clio jest tez regulacja lędzwi ... chociaz chyba w 3 drzwiowej nie ma :)

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez cuuuba » 23 mar 2015, o 22:29

Mam środek 3d ze sporta i jest regulacja lędźwi :) no i jedna rzecz mocować trzeba do środkowego tunelu a nie boczków przy szynach foteli :)

Mayn Ty jak masz skręcone?
cuuuba

Pokaż profil

Postprzez tony_tr » 24 mar 2015, o 01:23

mayn,
Ręczny widać, że się zaciąga ale interesuje mnie czy jego zaciąganie jest komfortowe czy trzeba się nawyginać? Bo normalnie przy zaciąganiu przedramie znajduje się właśnie w miejscu podłokietnika.

Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz
Zlotowicz

Pokaż profil

Postprzez mayn » 24 mar 2015, o 03:42

Nieco od strony pasażera trzeba złapać, ale nie ma z tym problemu. To zależy od sposobu montażu podłokietnika, a dokładnie na jakiej długości wkręcimy śruby w obudowę ręcznego. Ja sobie tak wkręciłem że ręczny będąc w maksymalnym zaciągnięciu, nie podnosi podłokietnika.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez umc91 » 24 mar 2015, o 05:23

mayn napisał(a):Nieco od strony pasażera trzeba złapać, ale nie ma z tym problemu. To zależy od sposobu montażu podłokietnika, a dokładnie na jakiej długości wkręcimy śruby w obudowę ręcznego. Ja sobie tak wkręciłem że ręczny będąc w maksymalnym zaciągnięciu, nie podnosi podłokietnika.

no wlasnie o to wczesniej pytalem ...

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez cuuuba » 24 mar 2015, o 10:57

Dobra 50zl du*y nie ma, ryzykuje, moze przynajmniej watpliwości bedą rozwiane ;)
Dam znać jak przyjdzie :)
cuuuba

Pokaż profil

Postprzez umc91 » 24 mar 2015, o 15:54

czekamy na relacje i zdjecia :)

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez cuuuba » 27 mar 2015, o 15:00

Dla chcącego nic trudnego nawet przy 3D:

Obrazek

Z tym ze musiałem zlikwidować pokrętło od regulacji lędźwi ;)
W najbliższych dniach dorzucę fotki.
Co do podłokietnika to szału nie ma jeśli chodzi o jakość, no ale czego sie spodziewać za 5 dych. Dla mnie wystarczy.
cuuuba

Pokaż profil

Postprzez umc91 » 2 kwi 2015, o 12:25

mzesz zrobić fotki od gory i od tyłu ? bardzo bym Cie prosil :)

Początkujący

Pokaż profil

Następna strona

Powrót do Forum Ogólne