Mała relacja z wizyty na Motor Show 2015.
Dla tych co nie wiedzą mięliśmy tutaj Polską premierę Renault Clio IV Initiale Paris oraz nowego Renault Espace.
Daję link do galerii zdjęć jakie udało mi się zrobić na targach i dodatkowo w poście zdjęcia Clio i Espace dla zainteresowanych
https://plus.google.com/photos/10858145 ... pwa&sort=1Moje przemyślenia odnośnie Clio.
Fajnie wykończona tapicerka, ciekawy design foteli.
Jest sporo fajnych smaczków informujących z jaką wersją Clio mamy do czynienia (progi, prześwity drzwi, kierownica, tylna klapa, reflektory przód, kierownica, fotele).
Wygodne przyjemne dla oka wnętrze. Niektóre elementy moim zdaniem trochę zbyt plastikowe jak na taką wersję auta, myślę tu głównie o drzwiach.
Jest kamerka cofania w tylnej klapie ukryta w środku rombu nad wielkim napisem Initiale. Poza tym napisem i logo marki żadnych innych oznaczeń z tyłu nie znajdziemy.
Na pokładzie znajdziemy całkiem niezłe nagłośnienie Bass Reflex w przednich drzwiach, są również głośniki w tylnych drzwiach.
Nad głową kierowcy i pasażera mamy szklany dach, który robi wrażenie tak samo z środka jak i na zewnątrz.
Resztę chyba znamy z standardowych wersji Clio IV.
Co do Espace to jak na ten model Renault przystało no i dodatkowo wersja Initiale Paris wyrywa z butów
Bardzo ładna bryła zewnętrzna, środek wyposażony na najwyższym poziomie, nie mam się do czego przyczepić.
Środkowa konsola tworzy jedną całość z tunelem środkowym podłokietnikiem i miejscem na lewarek zmiany biegów czy jak to tam się nazywa
Wygląda to bardzo efektownie w połączeniu z drążkiem ba ! wolantem zmiany biegów przypominającym swoim wyglądem kij do golfa
Co do bajerów... podgrzewane fotele nie tylko kierowcy ale i pasażerów. Tak pasażerów w liczbie mnogiej gdyż tyle siedzenia też są w to wyposażone

Dodatkowo fotel kierowcy i pasażera posada... funkcję masażu w trzech trybach

Klapa bagażnika oczywiście otwiera się i zamyka automatycznie.
Wszystkie wykończenia są porządnie wykonane, nie natkniemy się tu na niskiej jakości plastiki.
Dach niemal na długości całego auta szklany oczywiście z możliwością zasłonięcia i opcją szyberdachu.
Masa schowków, trój strefowa klimatyzacja, złącza USB do ładowania telefonów z tyłu dla pasażerów.
O ile się nie mylę to fotele tylne składają i rozkładają się automatycznie za pomocą przycisków w bagażniku.
Jest tam cała masa elektroniki i innych bajerów, których pewnie nie zauważyłem ogólnie full wypas !
Dla mnie bomba
Aha no i jeszcze była premiera Kadjara czy jak mu tam ale nie specjalnie przyciągnął moją uwagę...
Taki tam sobie SUV, który spory z zewnątrz jest mały w środku. Bagażnik jak w Clio.
Ale bryła auta jak na nową linię Renault przystało niezła
Całe szczęście Renault przewiduje na ten rok premierę nieco większego Crossovera
No dobrze to tyle biadolenia

poniżej zdjęcia
Ciekaw jestem Waszych opinii.
Jeśli ktoś ma jakieś swoje zdjęcia dawać