Clio 4 Grandtour - zakup

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Clio 4 Grandtour - zakup

Postprzez funyboy » 28 kwi 2015, o 14:15

Czy posiadacze clio 4 grandtour mogą podzielić sie ze mną opinią na temat tego modelu?
Podoba mi się wersja techno feel w kolorze białym ale preferuje wersje silnikową 1.2 16v - sprawdzony może ciut za słaby motor
Jak jest z przestronnością , bagażnik, itp.
Auto potrzebne mi do miasta, mam 2 dzieci, wożę wózek ale już tylko spacerówkę
Podoba mi się te autko...siedziałem w wersji 5 drzwiowej...wrażenia z przodu super, materiały dobrej jakości, z tyłu tak na styk - nie wiem czy kombi jest większe np z tyłu
dzięki za wsszelkie opinie użytkowników

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Belfer » 28 kwi 2015, o 15:01

Bagażnik głębszy o 20 cm. poza tym bez różnicy w stosunku do wersji 5 drzwiowej.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez funyboy » 28 kwi 2015, o 19:20

jak się auto uzytkuje, praktycznośc auta, czy jest wystarczające dla 4 osobowej rodziny??

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez mayn » 28 kwi 2015, o 23:04

Jeśli więcej jeździsz na dłuższych odcinkach minimum 10-15 km w 1 stronę to możesz rozważyć 0.9 TCe. Silnik o wiele cichszy i o wiele dynamiczniejszy od 1.2 16V.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez funyboy » 29 kwi 2015, o 10:42

moje użytkowanie auta to 90% miasto oraz dojazd do pracy 6 km w jedną stronę.
Bardziej interesują mnie walory użytkowe wersji kombi - czy spełnia swoje zadania. Jak jest z pojemnością bagąznika niektórzy podają że 430 l ale czy z podwójna podłogą czy osobno?

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez wszalaty » 29 kwi 2015, o 11:36

Bagażnik 435 L + 85 pod składaną podłogą. Razem 520. Ja mam diesla bo sporo jeżdżę i po 10 miesiącach użytkowania stwierdzam ze to najlepszy samochód jaki użytkowałem.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Pancer » 29 kwi 2015, o 13:07

Polecam Grandtura, sam takim jeżdżę z silnikiem 1,2/75KM. Do bagażnika wchodzi wózek dziecięcy bez problemu. Jeżeli jeździsz głównie po mieście na krótkich odcinkach to ten silnik jest wystarczający. Na pewno nie będziesz zawalidrogą. Za taka cenę nie kupisz w tej klasie tak wyposażonego auta. Ja przymierzałem się do Skody Fabii combi (ma bardziej pojemny bagażnik) ale po doliczeniu dodatkowego wyposażenia wyszła droższa niż Clio które ma w cenie to wyposażenie a nawet je przewyższa. Na temat wyglądu nie będę się wypowiadał- rzecz gustu - ale moja żona bez zagłębiona się w szczegóły wskazała jednoznacznie na CLIO Grandtour. Tak więc od 2 lat jestem szczęśliwym posiadaczem tego auta.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez AdamKce » 30 kwi 2015, o 20:08

Jeśli to nowe auto brałbym coś mocniejszego niż 1.2 16V chocby 1.2tce.
Z czasem zacznie ci brakowac mocy. A pomysl ze jednak jest o te 300kg cięższe od clio II a tu tylko 75KM.
Sam jeżdże tym silnikiem i w miescie spoko ale dluzsza droga czy trasy czy nawet chocby szybkie wyprzedzenie nie ma szans a w 4osoby pod górke to z dwojki.
Zawsze lepiej kupić większy silnik a spalanie praktycznie bez roznicy a za to dynamika jazdy calkiem inna. 1.2 16V ma charakterystyczna kulture pracy przy 4 tyś obr poprostu wyje a tu ludzie wymieniaja tlumiki i nic to nie daje. Lepiej jechac szybciej tyle ze szkodzi to temu silnikowi.
Pozdrawiam

Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne