Co zrobić z wrakiem Clio

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Co zrobić z wrakiem Clio

Postprzez pawel0602 » 9 lip 2015, o 19:31

Witam.
Z góry przepraszam jeśli ten dział nie jest odpowiedni do tego tematu, proszę o przeniesienie jeżeli zajdzie konieczność.

Panowie miałem wypadek skasowałem clio dosyć poważnie i teraz zastanawiam się jak tą sprawę rozwiązać. Nie miałem AC więc o ubezpieczeniu nie ma mowy. Z tego co widzę z zewnątrz to tył całkiem skasowany, szyby tylne wybite, przód lewy też skasowany. W środku fotel kierowcy złamany.
Fotel pasażera, kokpit, kierownica OK. Silnik, sterownik, przepustnica, alternator, rozrusznik raczej OK. 2 alufelgi 15" Dezent i 2 opony Michelin Pilot Exalto Pe 2 195/50 OK. Mogę do tego dorzucić 4 zimówki Continental ContiWintercontact TS800 175/65/14 w bardzo dobrym stanie na stalówkach(stalówki w średnim stanie). Jak myślicie co z tym "sprzętem" zrobić. Może możecie kogoś polecić co chciałby takie coś kupić w woj. śląskim ok. Katowic? Ile taki wrak może być wart?
Zdjęcia mogę udostępnić na pw
pawel0602

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 9 lip 2015, o 22:32

Żeby nie płacić dalej OC, musisz auto wyrejestrować, czyli albo sprzedać wrak albo go zezłomować. Wystaw ogłoszenie o sprzedaży wraku, a jak nie będzie chętnych na kupno, to wymontujesz droższe / sprawne części i pozostałość oddasz na złom.
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Wojtek w » 10 lip 2015, o 07:39

Bogdan61 napisał(a):to wymontujesz droższe / sprawne części i pozostałość oddasz na złom.

Najpierw popytaj się na "szrotach"jakie mają warunki przyjęcia niekompletnego auta.Kiedyś się dowiadywałem to na jednym złomie kazali dopłacić 200zł do złomowania ,na drugim mogli przyjąć samą karoserię za darmo z dowozem na mój koszt.Miałem zamiar kupić uszkodzone Megane Coupe 2.0 16V.
Clio III RS 2.0 16V 197KM
Twingo II RS 1.6 16V 133KM

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez pawel0602 » 10 lip 2015, o 07:45

Dzięki, dobrze chociaż, że Oc jest do czerwca przyszlego roku jest trochę czasu jeszcze, może ktoś to kupi.
pawel0602

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne