Owiewki jakiej firmy

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Owiewki jakiej firmy

Postprzez wojtuq » 11 sie 2015, o 09:12

Chce w najbliższym czasie zakupić owiewki do mojego auta i zastanawiam się jakiej firmy Team Heko czy climair. Jakie macie przeżycia z tymi firmami, co możecie polecić i jak poprawiło to wam komfort jazdy, może uda mi się wtedy wybrać odpowiednio. I mam pytanie sens jest kupować owiewki na tylne szyby gdzie praktycznie są one nie używane.
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez marekwodniak » 11 sie 2015, o 19:32

Ja mam Heko już 5 lat .Pękły w jednym miejscu .Przy małych prędkościach pomocne przy deszczu ,przy większych jest szum w aucie.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez blusur » 11 sie 2015, o 19:56

Oprócz firm wymienionych w pierwszym poście, jest jeszcze firma Lider (niebieskie logo) Dobra jakość i spasowanie. Miałem w dwóch samochodach.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem."
"Jeśli nie masz nic do powiedzenia - nie ubieraj tego w słowa."

Mój grafitowy przecinak

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zlotowicz

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 12 sie 2015, o 20:51

Wiem ale jakoś nie umiem znaleźć tych owiewek od lidera do clio iv. Pamiętam, że mój tata miał je w zafirze i była tragedia tak samo było w Clio MK1 i wymieniał na Heko, zafira została sprzedana więc nie wiem jak tam te owiewki się maja a w Clio MK1 są do dziś i mają chyba z 10 lat jak nie lepiej i nic im nie jest nawet nie odpadły i nie ma żadnego szumu.
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez tony_tr » 18 sie 2015, o 09:18

Co tak na prawdę chcesz zyskać dzięki tym owiewkom? Chyba jedyny sens stosowania owiewiek jest wtedy gdy nie masz klimatyzacji i jeździsz dużo podczas deszczu :)

Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz
Zlotowicz

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 18 sie 2015, o 10:54

Najbardziej chodzi o jazdę w deszczu bo tam gdzie mieszkam w lecie masz miesiąc lata a reszta to deszcz. I przy dziecku jeżdżąc ciągle na klime tez nie jest dobrze. Podczas jazdy w deszczu clio ma tak ze nie tylko deszcz dostaje ci się do środka ale i duże krople które ściekaja po gumie
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Pejo » 21 wrz 2015, o 09:38

Witam

W poprzednim aucie po ok 10 latach owiewki firmy Heko popękały.
Renault Thalia II 1.2 16V 55 KW D4F 728

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 21 wrz 2015, o 09:45

ale to aż 10 lat moim zdaniem dobry wynik, czytałem ze climair potrafią pękać po 2 latach i często spadają a heko nie
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne