ASO Rosiak i Syn (Poznań-Komorniki) stracił koncesję

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

ASO Rosiak i Syn (Poznań-Komorniki) stracił koncesję

Postprzez Jottar » 19 sie 2015, o 09:02

Wczoraj próbowałem się umówić na wizytę u Rosiaka w Komornikach - podpadło mi już to, że na ich stronie www nie ma kontaktu na serwis w Poznaniu. Dobra, gdzieś wygrzebałem numer, dzwonię i słyszę, że stracili koncesję Renault. Ciekaw jestem, czy poszło o jakość, czy o finanse. Ostatnio robiłem tam małą naprawę lakierniczą (znaczy naprawa mała, faktura duża) i powiem wam, że jakość padła na pysk. Kiepsko dobrany kolor, porysowali kartę-kluczyk, stretch z kierownicy i gałki zmiany biegów sam sobie musiałem zdjąć. Jak radzicie - gdzie teraz jeździć? Pieluszyńska, Auto-Compol, czy Auto-Drap?

Początkujący
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Bartek.Migas » 19 sie 2015, o 10:09

Nie chciałbym się czepiać :P ale w polskim języku "koncesja" jest nagminnie używana przez dealerów samochodowych. Używają oni tego zamiennie z "licencja" - bo właśnie to słowo tutaj najbardziej by pasowało. Ale poza tym wszyscy wiedzą o co chodzi ;)

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez rzeźnik. » 24 sie 2015, o 13:16

Jeśli nie masz już gwarancji to radziłbym dobry warsztat niezależny .zaoszczędzisz połowę kasy . Tylko wszystko rozbija się o słowo "dobry"
kim do ch.. jest królik ?

Średnio Zaawansowany
Zlotowicz
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez virtualtuner » 24 sie 2015, o 13:25

Żeby znaleźć dobrego mechanika w okolicy polecam stronę http://dobrymechanik.pl/, no chyba że masz gwarancję.
Ja korzystałem z tej strony szukając sprawdzonego mechanika i się nie zawiodłem.
Zapraszam na swój fanpage #photonaluzie: http://www.photonaluzie.pl

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Jottar » 24 sie 2015, o 17:52

Właśnie póki auto na gwarancji chcę, żeby się rozprawili z małym, acz wkurzającym drobiazgiem. Już się umówiłem do Pieluszyńskiej. Natomiast następna wymiana oleju oczywiście już poza ASO. Mechanika sprawdzonego i oblatanego w renówkach już mam.

Początkujący
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez rzeźnik. » 24 sie 2015, o 19:21

Puki na gwarancji to z każdą pierdołą idź do aso
kim do ch.. jest królik ?

Średnio Zaawansowany
Zlotowicz
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez sebastian437 » 26 wrz 2015, o 08:07

Ja ostatnio potrzebowałem info o moim Clio zadzwoniłem do DAKO- Gorzów oczywiście Renault ASO i co nikt mi nie pomógł nie polecam tego Serwisu

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Student_x » 26 wrz 2015, o 10:04

Jottar napisał(a): Kiepsko dobrany kolor, porysowali kartę-kluczyk, stretch z kierownicy i gałki zmiany biegów sam sobie musiałem zdjąć.

I odebrałeś tak samochód z ASO? Wiesz, mały drobny mechanik za małą stawkę może jakiegoś babola zrobić i żeby nie stracić renomy postara się to naprawić lub zrekompensować, ale ASO? Dziwisz się że stracili Licencję? Ja bym na Twoim miejscu dochodził odszkodowania , ewentualnie poprawienie lakierowania , z tym, że mają zedrzeć tą warstwę źle położoną i nałożyć druga :) Ja bym przy nich zmierzył teraz grubość lakieru i kazał zrobić tak jak się należy :)
Nawet jeżeli masz gwarancję, to naprawy bieżące już od dawna nie muszą być przeprowadzane w ASO, dla utrzymania gwarancji, potrzebne są aby przeglądy okresowe!! Wszelkie wymiany olejów jeżeli są robione miedzy przeglądami gwarancyjnymi , możesz robić gdziekolwiek, aby ktoś Ci dokonał wpisu w książkę. Poczytajcie sobie trochę ustawy to będziecie wiedzieć jak nie dać się wykorzystać krwiopijcom :)
Clio II 2000r. 1.9 dTi Będzie Ładne Dopóki Się Nie Rozpadnie

Obrazek

Obrazek

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Jottar » 26 wrz 2015, o 15:25

Student_x napisał(a):I odebrałeś tak samochód z ASO? Ja bym na Twoim miejscu dochodził odszkodowania , ewentualnie poprawienie lakierowania , z tym, że mają zedrzeć tą warstwę źle położoną i nałożyć druga :)

A widzisz, ja nie mam czasu na takie gierki, potrzebuję samochodu do jeżdżenia, a nie żeby go po raz drugi odstawiać na tydzień do poprawki. I jeszcze odszkodowania? Daj spokój. Stracili klienta, który serwisował u nich auto od początku - to ich strata a nie moja.

A co do małych warsztatów, to kiedyś likwidowałem w takim szkodę. Policzyli za nowe drzwi, a wyklepali stare. Zorientowałem się po kilku miesiącach. I co zrobisz? Nic nie zrobisz, bo nie masz nawet paragonu.

Początkujący
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne