Radko, mi gościu w serwisie powiedział, że jak się tankuje to musi być karta wyciągnięta i nie może być zapłonu bo wtedy wskazówka się zablokuje. Clio IV i Captur ponoć reagują po zatankowaniu 12l, inaczej wskazówka nie drgnie hmm... tyle, że z tym zgodzić się nie mogę bo nie raz tankowałem 10l i wskazówka się podnosiła nawet z rezerwy.
Sizar, nie jeden schemat pasuje z clio III do IV, czasami nawet nie które części.
A teraz muszę się pochwalić mi po zatankowaniu do pełna 55 litrów czasami troszkę więcej, wskazówka zaczyna opadać jak przejadę około 300km a potem to już ładnie leci w dół. Na rezerwie przejeżdżam grubo ponad 130km co mnie aż samego dziwi, ogólnie na pełnym baku udaje mi się przejechać od 800 do 870km przy czym auto spali 53l. Odkąd kupiłem przełącznik eco, udało mi się pobić rekord i przejechałem na pełnym baku (55l) 918,6km a auto spaliło 51l i nie stanęło

:) hura!!!. Po przejechaniu 654km komputer pokazywał śr. spalanie 5,5l/100, będąc w aso, komputer został zrestartowany i od tych 654km do 918,6km pokazywał i nadal pokazuje 5.2/100 więc super wynik. Ogólny spadek to aż 0,5l/100 jeżdżąc na eco:) bez klimy z klimą to aż 0,7l/100.