Clio IV znów do serwisu

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: Clio IV znów do serwisu

Postprzez soccerchicka » 21 wrz 2015, o 09:04

jutro jadę do serwisu - ma to potrwać ok. 2h.

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 21 wrz 2015, o 09:30

ile??? to strasznie długo, no chyba, że liczą z wymianą
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 21 wrz 2015, o 19:57

tak mi powiedział pan przez telefon..

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 21 wrz 2015, o 20:13

i tak za to nie płacisz ale normalnie sprawdzenie tego zajmuje max 30min jeżeli mechanik jest bardzo dokładny z wymianą 2 godziny to bym się zgodził
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 21 wrz 2015, o 20:38

może z góry zakładają, że będzie wymiana i wolą powiedzieć 2h, żeby klient nie był wprowadzony w błąd w razie wymiany ;)

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 22 wrz 2015, o 18:16

Sprawdzili - wszystko jest ok. 40 min to trwało od momentu oddania do odebrania auta. W tym czasie przejechałam się Kadjarem :dance:

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 22 wrz 2015, o 18:21

i jakie wrażenia z kadjara? jestem bardzo ciekawy, możesz coś więcej powiedzieć jaki silniczek miałaś w nim
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 22 wrz 2015, o 18:40

Nie zależało mi na konkretnym silniku - wiem tylko, że to był diesel ;) chciałam sobie po prostu wypełnić czas i przejechać pięknym autem, a akurat miałam taką możliwość. Komfort jazdy na wysokim poziomie - wewnątrz wszystko bardzo ładnie zaprojektowane, przyjemne w dotyku chociaż strasznie dużo wszystkich przycisków itp. że ciężko było mi się połapać ;) Nie mam jednak porównania do innych aut w tej klasie, więc trudno cokolwiek powiedzieć. Siedząć w środku, miałam wrażenie, że siedzę w ogromym aucie - z zewnątrz tego nie widać. Praca silnika mnie zaskoczyła - był bardzo cichy. Jak wsiadłam potem do swojego Clio to czułam się trochę dziwnie (jakbym wsiadła do Seicento :P )

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Sizar » 22 wrz 2015, o 18:50

Mogłaś już nie wracać na serwis :D

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 22 wrz 2015, o 18:52

Jakże mogłabym tak porzucić moje Clio <3 :lol:

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Sizar » 22 wrz 2015, o 18:56

Ja ze swoim jadę w czwartek....może podmienię na RS-a :)

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 22 wrz 2015, o 20:47

Ja za to miałem okazję przejechać się Capturem z silnikiem diesla nie pamiętam o jakiej pojemności, też praca bardzo cicha, tryb eco też był i szczerze nie czułem żadnej różnicy w prowadzeniu i przyspieszeniu jak w moim clio jedyne co w środku jest większy od clio. Kadjarem napewno jest inna bajka, chętnie bym go kupił ale w polsce rata jest bardzo duża w Niemczech jest o wiele mniejsza. Zastanawiam się jeszcze nad taslismanem w kombi ale pewno będzie droższy od Kadjara i bardzo spodobało mi się nowe magane w hatchbacku, teraz nie pamiętam czy w wersji GT czy w normalnej cena zaczyna się od 30tyś euro takie info dostałem na targach IAA we Frankfurcie, ceny Talismana jeszcze tam nie znali(śmiech haha), ale powiedzieli, że oba wchodzą w styczniu do sprzedaży przynajmniej w Niemczech a w późniejszym czasie wejdzie Megane w kombi:) Ciekawy jestem jak będzie wyglądać więc wybór robi się duży jak ktoś chce kupić nowe auto zamieniając clio albo kupując drugie.
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 22 wrz 2015, o 20:47

Ja za to miałem okazję przejechać się Capturem z silnikiem diesla nie pamiętam o jakiej pojemności, też praca bardzo cicha, tryb eco też był i szczerze nie czułem żadnej różnicy w prowadzeniu i przyspieszeniu jak w moim clio jedyne co w środku jest większy od clio. Kadjarem napewno jest inna bajka, chętnie bym go kupił ale w polsce rata jest bardzo duża w Niemczech jest o wiele mniejsza. Zastanawiam się jeszcze nad taslismanem w kombi ale pewno będzie droższy od Kadjara i bardzo spodobało mi się nowe magane w hatchbacku, teraz nie pamiętam czy w wersji GT czy w normalnej cena zaczyna się od 30tyś euro takie info dostałem na targach IAA we Frankfurcie, ceny Talismana jeszcze tam nie znali(śmiech haha), ale powiedzieli, że oba wchodzą w styczniu do sprzedaży przynajmniej w Niemczech a w późniejszym czasie wejdzie Megane w kombi:) Ciekawy jestem jak będzie wyglądać więc wybór robi się duży jak ktoś chce kupić nowe auto zamieniając clio albo kupując drugie.
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 22 wrz 2015, o 20:50

Bo captur to takie wyżej zawieszone clio ;) kadjar to zupełnie inna bajka. Nowe megane jest piękne ale ja w najbliższym czasie nie planuję zmieniać - mogę jedynie popatrzeć :lol:

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 22 wrz 2015, o 20:54

widziałaś na żywo nowe Megane jak tak i naprawdę jest piękne zewnątrz jak i wewnątrz, look jest super a w środku wszystko starannie wykonane, zegary są super, tablet też i ta funkcja masażu kierowcy i pasażera ah.. było przyjemnie. Tak samo jest w Talismanie ale super robote robi w wersji Initiale Paris

Ps. Nowe Magane w wersji GT robi takie wrażenie, że każdy będzie chciał je kupić niż normalną wersje.
Ostatnio edytowano 22 wrz 2015, o 21:00 przez wojtuq, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Sizar » 22 wrz 2015, o 20:54

W/g mnie Talisman jest ładniejszy od Passata :)

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 22 wrz 2015, o 21:02

wojtuq - tylko na filmie/zdjęciach ;)
kto by pomyślał, że tak zaczną mi się podobać Renault - jeszcze 5 lat temu wszystkie były dla mnie brzydkie :P (wybaczcie)

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 22 wrz 2015, o 21:03

od nowego passata, muszę się z tym w 100% zgodzić a cena ful wypasu będzie mniejsza od passata. Jestem zły, że miałem mało czasu na zwiedzanie bo jak bym go więcej miał to dowiedział bym się o nim wiele więcej i o megane, jakie spalnie, wersje wyposażenia i silniki ale nie starczyło mi czasu nawet na zrobienie fajnych zdjęć ale jakieś tam za to mam
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 22 wrz 2015, o 21:22

dla chętnych którzy chcą zobaczyć nowego talismana albo megane to proszę zobaczcie sobie filmiki chociaż i one nie oddają piękna tych aut http://francuskie.pl/frankfurt-2015-renault/, jak ktoś będzie chciał mogę podesłać na maila zdjęcia które im zrobiłem.

jeszcze bardzo podoba nowy Peugeot 308, na tych targach zaprezentowali go w nowcyh wersjach GTi i RHybrid oba ślicznie się prezentowały, ale nie zdążyłem zrobić im zdj bo telefon mi padł ale za to możecie zobaczyć sobie zdj i filmiki http://francuskie.pl/frankfurt-2015-peugeot/. Do tego dochodzą cuodowne concepty Nissana Peugota i Citroena
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Sizar » 24 wrz 2015, o 15:42

Byłem dziś w serwisie na akcji przywoławczej.....wszystko w porządku z autem...trwało 15 minut :)

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum Ogólne