Clio IV znów do serwisu

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: Clio IV znów do serwisu

Postprzez soccerchicka » 24 wrz 2015, o 21:03

No to piątka Sizar :hand:

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Sizar » 24 wrz 2015, o 21:40

Piątka :hand:

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 25 wrz 2015, o 22:21

:hand: mam nadzieje, że dzięki temu tematowi więcej osób dowie się o tej akcji, ale coś czuje iż może być kolejna w celu ponownego sprawdzenia przewodu.
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Student_x » 26 wrz 2015, o 10:14

Wiecie co, tylko ja się pytam, Dowiedzieliście się konkretnie o co chodzi z tą akcja, spytaliście się jaki przewód i gdzie się przeciera? Akcja serwisowa , nie może polegać na zerknięciu i powiedzeniu , że jest OK. To ma być zrobiona profesjonalna naprawa błędu konstrukcyjnego? Weszliście pod auto i zobaczyliscie ten konkretny przewód i czy coś z nim zrobili?? Masakra jakaś!! Dzisiaj jest OK, a okaże się ze za 2-3 lata przewód się przetarł i doszło do nieszczęścia, a wtedy już nikt nie weźmie za to odpowiedzialności!! Skąd wiecie , czy ten przewód się przeciera po 50 czy po 100tys.km?? Jak coś się dzieje i wzywają konkretne nr. VIN od -do , tzn że tam jest błąd i samo zerknięcie nic nie daje. To tak jak z chorobą bo na OKO to chłop w szpitalu umarł!!
Clio II 2000r. 1.9 dTi Będzie Ładne Dopóki Się Nie Rozpadnie

Obrazek

Obrazek

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Sizar » 26 wrz 2015, o 10:54

Zanim podjechałem to sam obejrzałem od spodu....chodziło o przecieranie się elastycznego przewodu hamulcowego o nadkole plastikowe koła lewego. W moim aucie odległość tych elementów od siebie to kilometr. Wizyta w serwisie to czysta formalność. Jak pisałem trwało to 15 minut. Nie potrzeba być wielkim specjalistą aby po wzrokowej kontroli stwierdzić, że taka usterka nie występowała i na pewno nie wystąpi !!! Podejrzewam, że takie akcje serwisowe są trochę na wyrost. Pozdrawiam :)

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez mayn » 26 wrz 2015, o 13:44

Sizar napisał(a):Podejrzewam, że takie akcje serwisowe są trochę na wyrost. Pozdrawiam :)

Profilaktyczne sprawdzenie, hamulce to bezpieczeństwo bardzo ważne. Gdyby doszło do wypadku śmiertelnego z powodu przetartego przewodu hamulcowego, Renault zostało by pozwane na gigantyczne odszkodowanie, jak Toyota kiedyś z blokującym się pedałem gazu...

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Sizar » 26 wrz 2015, o 15:25

Ciekawe czy biegły z dziedziny ruchu drogowego i techniki samochodowej po wypadku w tej kupie szmelcu znalazłby ten przetarty przewód......śmiem wątpić !!!

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 26 wrz 2015, o 17:14

Sizar, wątpię by tak się stało chyba, że wierzy się w bajki albo ma się sprzęt z cia miami :)
Ostatnio edytowano 26 wrz 2015, o 22:48 przez wojtuq, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 27 wrz 2015, o 17:11

Mi facet w serwisie powiedział, że było kilka przypadków, że ten przewód był źle zamontowany i oni teraz sprawdzają wszystkie Clio. Ja się na tym nie znam, sama tego nie sprawdzę. Ufam, że sprawdzili i skoro twierdzą, że jego ok tzn. że tak jest..

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 28 wrz 2015, o 00:22

naprawdę się ciesze, że ci co przeczytali temat i sprawdzili przewód mają wszystko ok:)
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 28 wrz 2015, o 10:21

dzięki wojtuq ;)

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 28 wrz 2015, o 20:10

nie ma za co szkoda, że nie doszło to do wszystkich forumowiczów których autko jest na liście a nie wiedzą o tej akcji :(
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez zaic21 » 30 paź 2015, o 21:33

Hej serwisujemy chyba ze 20-pare clio IV i jeszcze nie trafiłem na przetarty przewód - to osłonę nadkola w fabryce źle montowali i nachodziła na przewód hamulcowy :think:

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez mopsik » 18 gru 2015, o 20:20

Dlatego po wizycie dostaje się certyfikat bezpieczeństwa.Sprawdzenie trwało pół godziny i o to chodzi.Przy okazji ,jak każdy tutaj polukałem sobie na nówki.Mój ma rok...więc już staruszek :).Ale go nie zmieniam..przywiązuję się do rzeczy :)

Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez marekwodniak » 18 gru 2015, o 20:58

Jak ma roczek to jeszcze w powijakach jest ha.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Funmark » 29 gru 2015, o 23:38

mopsik napisał(a):Dlatego po wizycie dostaje się certyfikat bezpieczeństwa.Sprawdzenie trwało pół godziny i o to chodzi.Przy okazji ,jak każdy tutaj polukałem sobie na nówki.Mój ma rok...więc już staruszek :).Ale go nie zmieniam..przywiązuję się do rzeczy :)

Ta akcja przywoławcza to jakaś straszna lipa . Sprawdzanie trwało 20 min , Pan chodził do okoła auta , sprawdzał migacze , światła stop ?. Nic nie stwierdzono . Nie dostałem żanego zaproszenia , sam do nich pojechałem . Podpisałem jedynie protokół kontroli , nie dostałem żadnego certyfikatu bezpieczeństwa w Renault Pietrzak . Jedyny plus , operacja była bezpłatna . Miałem wrażenie że szukają dodatkowej usterki żeby mnie skasować . :thumbdown:

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Sizar » 30 gru 2015, o 20:32

Funmark.......popraw w profilu moc swojego auta :)
Masz 74 kW czy 74 KM ? :)

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez blusur » 30 gru 2015, o 20:39

Sizar napisał(a):Funmark.......popraw w profilu moc swojego auta :)
Masz 74 kW czy 74 KM ? :)

1.2 Tce ma 74 kW ;)

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem."
"Jeśli nie masz nic do powiedzenia - nie ubieraj tego w słowa."

Mój grafitowy przecinak

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zlotowicz

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 30 gru 2015, o 21:15

ale Funmark nie ma tce tylko normalne 1.2
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez blusur » 30 gru 2015, o 22:30

No to sobie mocy dodaje :lol:

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem."
"Jeśli nie masz nic do powiedzenia - nie ubieraj tego w słowa."

Mój grafitowy przecinak

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zlotowicz

Pokaż profil

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum Ogólne