(Clio 2 ph2) Gdzie kupić komplet uszczelki głowicy?

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

(Clio 2 ph2) Gdzie kupić komplet uszczelki głowicy?

Postprzez sternik1973 » 21 paź 2015, o 18:33

Witam.
Kto może mi podpowiedzieć, gdzie oprócz Inter Carsu mogę kupić "kompletny zestaw uszczelek silnika (góra), oraz "zestaw śrub głowicy cylindrów"
W Inter Carsie to jest prawie 600 PLN.
Czeka mnie zrobienie uszczelki pod głowicą.
Dwa zakłady, które przysłały mi wycenę bazują na częściach ELRING z Inter Carsu.
Nie raz robiłem zakupy w tej hurtowni i wiem, że do najtańszych nie należą, a na znanym portalu aukcyjnym nie mogę znaleźć uszczelek dobrej jakości do mojego auta Clio 2 ph2 1.4 16V 2003r. 72KW-98KM
Jest jeszcze podobno kilku dobrych producentów uszczelek REINZ, GOETZE, CORTECO, AJUSA, tylko gdzie to dostać?
Orientuje się ktoś może?
Istnieje coś takiego jak zestaw OEM?
Dziękuję za podpowiedzi.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Paweł83 » 21 paź 2015, o 18:38

Zapytaj z ciekawości tu :arrow: http://sqad.com.pl/pl/i/O-firmie/3

Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez krzysiek_ » 21 paź 2015, o 18:43

Napisz do Muzykanta z forum, może coś ma na sklepie ;)

Początkujący
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez sternik1973 » 21 paź 2015, o 18:44

Dzięki Paweł83
Zapytanie poszło. Ciekawe, czy odpowiedzą?
Ma ktoś jeszcze jakieś sugestie?

Paweł83 napisał(a):Zapytaj z ciekawości tu :arrow: http://sqad.com.pl/pl/i/O-firmie/3

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Student_x » 21 paź 2015, o 22:16

Ten zestaw powinien kosztować ok. 300-350zł , w IC masz detal za 513zł.
W zestawie masz UPG , UPKS, UPKW, Simeringi wałków i uszczelniacze zaworów , tak że to jest niewielki zestaw :)
Ewentualnie skuś się na zakup UPG i simeringów Elringa czy coś w tym stylu , a pod kolektory byle co założysz, bo to i tak z jednego kontenera :)
Uszczelniaczy wałków bym nie brał, bo i tak jak zaniesiesz głowicę do obróbki to oni mają swoje i też badziewia nie biorą.
Idź do IC , spytaj się ile to kosztuje i powiedz , że możesz dać 350zł bo za 370zł to masz w dwóch konkurencjach , a jak nie będą Ci chcieli sprzedać w tej cenie to powiedz , że kogoś ze zniżkami przyślesz hehehe ;)
Reinz , cały zestaw kosztuje 413zł w IC
Ewentualnie poproś o dobrą cenę na oddzielne uszczelki :)
W IC masz w detalu pojedynczo:
Elring UPG w IC w Detalu - 180zł
Elring Uszczelka Dolotu - 26zł
Reinz Uszczelka wydechu - 20zł lub ok. 50zł jakiś inny rodzaj.
Elring Simeringi 2szt. - 60zł
Więc suma tych uszczelek w detalu - 286 - 316zł
Czyli powiedzmy mechanik , powinien Ci to odsprzedać za 250-280zł
Do tego Uszczelniacze zaworów , ale taak jak Ci mówię, lepiej się opłaca jak Ci kolesie od głowicy Ci wymienią , to Cię taniej powinno wynieść :)
Elring Śruby głowicy - 75zł również detal.
Clio II 2000r. 1.9 dTi Będzie Ładne Dopóki Się Nie Rozpadnie

Obrazek

Obrazek

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez sternik1973 » 22 paź 2015, o 06:09

Dzięki Student_x
W tym wątku viewtopic.php?f=8&t=36822 zamieściłem pdf.-y z wycenami z dwóch zakładów.
Zobacz jak kroją klientów. :!: :!: :!:
Zadałem konkretne pytanie ile kosztowałoby zrobienie uszczelki pod głowicą z planowaniem, próbą, szczelności ewentualnie rentgen wraz z wymianą kompletnego rozrządu i zestawu osprzętu dodatkowego. Oprócz uszczelek pod głowicę i nowych śrub wszystko dostarczam swoje.
Dostałem wyceny z kosmosu nie wiadomo dokładnie za co. :!: :!: :!:
Pozdrawiam

Student_x napisał(a):Ten zestaw powinien kosztować ok. 300-350zł , w IC masz detal za 513zł.
W zestawie masz UPG , UPKS, UPKW, Simeringi wałków i uszczelniacze zaworów , tak że to jest niewielki zestaw :)
Ewentualnie skuś się na zakup UPG i simeringów Elringa czy coś w tym stylu , a pod kolektory byle co założysz, bo to i tak z jednego kontenera :)
Uszczelniaczy wałków bym nie brał, bo i tak jak zaniesiesz głowicę do obróbki to oni mają swoje i też badziewia nie biorą.
Idź do IC , spytaj się ile to kosztuje i powiedz , że możesz dać 350zł bo za 370zł to masz w dwóch konkurencjach , a jak nie będą Ci chcieli sprzedać w tej cenie to powiedz , że kogoś ze zniżkami przyślesz hehehe ;)
Reinz , cały zestaw kosztuje 413zł w IC
Ewentualnie poproś o dobrą cenę na oddzielne uszczelki :)
W IC masz w detalu pojedynczo:
Elring UPG w IC w Detalu - 180zł
Elring Uszczelka Dolotu - 26zł
Reinz Uszczelka wydechu - 20zł lub ok. 50zł jakiś inny rodzaj.
Elring Simeringi 2szt. - 60zł
Więc suma tych uszczelek w detalu - 286 - 316zł
Czyli powiedzmy mechanik , powinien Ci to odsprzedać za 250-280zł
Do tego Uszczelniacze zaworów , ale taak jak Ci mówię, lepiej się opłaca jak Ci kolesie od głowicy Ci wymienią , to Cię taniej powinno wynieść :)
Elring Śruby głowicy - 75zł również detal.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez sternik1973 » 22 paź 2015, o 14:04

Dziękuję Paweł83 :thumbup:
Jak na razie najkorzystniejsza oferta.
Wklejam odpowiedź sklepu.
"Witam,
Zestaw śrub jest na miejscu firmy CORTECO 50zł kpl.
Zestaw uszczelek do zamówienia z dnia na dzień firmy REINZ 235zł,Elring-330zł,MV-170zł.

Pozdrawiam
SQAD
ul. Czyżówka 35A
30-526 Kraków"

Paweł83 napisał(a):Zapytaj z ciekawości tu :arrow: http://sqad.com.pl/pl/i/O-firmie/3

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez trybik » 2 gru 2015, o 11:07

Cześć,
poniżej zamieszczam przykładowe ceny, Sternik1973 zerknij czy właściwe numery podałem ( poprawnie dobrane do Twojego auta)
śruby :
151.890 - Elring 36,5 zł brutto
14-32157-01 - Reinz 42 zł brutto

Kpl. uszczelek głowicy:
852.011 - Elring 250 zł brutto
02-31675-01 - Reinz 195 zł brutto

w razie pytań proszę o PW
Pozdrawiam

Początkujący

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne