Wycieraczki Bosch czy Valeo

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: Wycieraczki Bosch czy Valeo

Postprzez Pejo » 27 paź 2015, o 12:30

A rzeczywiście przepraszam mój błąd...wybacz pomyliło mi się z Clio III. Przepraszam masz rację kolego. Dzięki za zwrócenie uwagi. Jeszcze raz przepraszam za wprowadzenie w błąd.
Renault Thalia II 1.2 16V 55 KW D4F 728

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 28 paź 2015, o 10:20

Boże przestań tak przepraszać wystarczyłoby powiedzieć, że się pomyliłeś z clio III :)
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Pejo » 28 paź 2015, o 10:36

hehehe OK. A pro po clio III tam jest napisane (opakowanie z piórami wycieraczek), że pasują do Thalii a to nie prawda. Do Thalii pasują od Megane PH2: wymiar 600 mm/450mm :). To dla potomności :)

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 24 lis 2015, o 21:56

Odnawiam, jednak wycieraczki trą nadal, zbierają super ale trą i jest to uciążliwe. Czego może być to winą, wycieraczki są całkiem nowe.
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Pejo » 24 lis 2015, o 22:21

Wytarcia grafitu na piórze wycieraczki, słabej jakości gumy pióra. Kup Silbaki te mi ani razu nie pisnęły ale licz się z tym że wytrzymają może z 6- 8 miesięcy.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 24 lis 2015, o 22:28

ja kupiłem valeo x-treme, i na samym początku nie piszczały.
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Pejo » 24 lis 2015, o 22:30

Miałem 3 komplety..żaden na początku nie piszczał-standard.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 24 lis 2015, o 22:33

a może być to wina płyny do spryskiwaczy?
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez sudi » 24 lis 2015, o 22:34

wojtuq napisał(a):ja kupiłem valeo x-treme, i na samym początku nie piszczały.

Mam komplet który użytkuje 3 lata (no wiem, trochę długo, ale po co wymieniać jak działa bez zarzutu :P) i do tej pory nie piszczy.
Miałem kiedyś taki przypadek, że powodem piszczenia był zbyt mocny docisk ramienia wycieraczki do szyby.
Live is too short to be boring
Renault Clio :)
Klubowicz

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Lider Regionalny
Zlotowicz

Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 24 lis 2015, o 22:38

zastanawiam sie czy spróbować umyć szybę i przeczyścić wycieraczki płynem do mycia naczyń (tak mi doradził tata). Albo spróbować wymienić ten płyn do spryskiwaczy bo jak nic nie pomoże to będę musiał je reklamować, ale jak im je odeśle to będę bez wycieraczek. Jutro spróbuje wyjaśnić sytuację z sprzedawcą. Co najlepsze tylna wycieraczka nie piszczy
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez statyw.eu » 26 lis 2015, o 09:54

Polecam wycieraczki Aero Oximo, kupuje od chyba dwóch lat wszystkim w rodzinie i znajomych :) Kilka dni temu kupiłem do mojej limonki ;)

pasażera 45 cm:
http://allegro.pl/wycieraczka-plaska-ox ... 90704.html
kierowcy 52,5 cm:
http://allegro.pl/wycieraczka-plaska-ox ... 12207.html

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Funmark » 30 gru 2015, o 00:04

wojtuq napisał(a):Pejo co ty gadasz 650mm od kierowcy i 340mm pasażer a z valeo pasażer ma 350mm i zbiera lepiej.

Na przeglądzie wymieniłem na życzenie wycieraczki przód w firmie Maril .
1. Koszt 129 pln.
2. Wycieraczka kierowcy jest krótsza , pasażera dluższa ,prawa dochodzi do plastikowej zaslepki na styk .
3. Na wyieraczkach są brzydkie żółte nalepki/ala plomby .
Efekt jest taki że mniejsze/dłuższe o ca. 2 cm wycieraczki mniej hałasują niż orginał .

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Pejo » 30 gru 2015, o 14:32

To nie plomba tylko marker informujący o tym kiedy należy je wymienić. Pod wpływem oddziaływania promieni słonecznych robi się on przezroczysty (blaknie). Po zaniku koloru na tym markerze należało by je wymienić na nowe. Coś podobnego jest na kaskach budowlanych. Tam jest taki czerwony marker , który po 3 latach robi się biały i należy taki kask wymienić.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Funmark » 31 gru 2015, o 19:52

No to coś sie dowiedziałem . Pozdrowienia i Do Siego Roku . :clap:

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Funmark » 13 sty 2016, o 08:29

Nowe wycieraczki które mi założono,mniej szorują -trą szybę niż orginalne , szczególnie ta od kierowcy.Jest ewidentnie lepiej w rozmiarze 600/400 , sprawdzone metrówką .

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Funmark » 13 sty 2016, o 08:49

Pejo napisał(a):Od strony kierowcy 600 mm od strony pasażera 400 mm.

Tak jak napisał Pejo jest najlepszy rozmiar do Clio 4,wycieraczka pasażera jest wtedy na styk z plastikową zaślepką,dłuższa niż 400 mm wtedy nie pasuje.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez blusur » 3 sty 2017, o 12:26

statyw.eu napisał(a):Polecam wycieraczki Aero Oximo, kupuje od chyba dwóch lat wszystkim w rodzinie i znajomych :) Kilka dni temu kupiłem do mojej limonki ;)

Wypróbujemy ;) Zamówione, zapłacone, do końca tygodnia powinny być u mnie.
W sieci sporo pochlebnych opinii.
Valeo XTRM Silencio dokonują żywota i szczerze powiedziawszy średnio polecam.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem."
"Jeśli nie masz nic do powiedzenia - nie ubieraj tego w słowa."

Mój grafitowy przecinak

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zlotowicz

Pokaż profil

Postprzez Pejo » 3 sty 2017, o 22:40

Ja z Valeo przesiadłem się na wycieraczki heyner hybrid i nie czuje różnicy po za pieniędzmi pozostawionymi w moim portfelu - cena z komplet 55 zł

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 5 sty 2017, o 15:37

Minął ponad rok i valeo x-treme dalej trą masakra jakaś zastanawiam się czy nie kupić teraz boshów? co wy na to w De jest lekko ograniczony dostęp do inny a z polski nie ma mi kto tego wysłać.
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez intel_x » 4 lut 2017, o 13:20

Mogę Ci wysłać bo sam będę kupował. 16zl za szt to super cena, warto sprawdzić, tylko u sprzedawcy z Olkusza przy wymiarze do przedniej szyby w specyfikacji nie ma nic o Renault. U innych sprzedawców nie ma specyfikacji do jakich samochodów, ale są modele WU tańsze 15zl i MT droższe 28zl (?)
Znalazłem sklep na miejscu u siebie w Warszawie. Mówią że do Clio 4 trzeba kupić dedykowany komplet 2szt za 60zl. W komplecie są długości 650 i 350mm. Dziwne bo w tym samym sklepie kupując takie długości osobno to szt jest po 25zl :)
Clio II 1,4 16V 98KM
Clio IV 1,2 TCe 120KM

https://m.youtube.com/watch?v=viLf3BUtMnM

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum Ogólne