Clio 4 1.2 alize

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Clio 4 1.2 alize

Postprzez szulo222 » 1 gru 2015, o 13:24

Witam mam ptanie dotyczące ekranu multimedialnego w wersji alize, czy posiada on nawigacje czy dopiero nawigacja jest w wersji limited? Jeśli nieposiada nawigacji to jakie ma funkcje?W ceniku renault doplata do media nav w wersji alize kosztuje 2tys a zawsze myśłalem że jeśli jest ekran to i nawigacja.... :roll:

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 1 gru 2015, o 13:30

W Alize nie ma nawigacji. Jest to po prostu radioodtwarzacz z Bluetooth i USB + 4 głośniki.
Ale według mnie ta nawigacja jest do d... - ja w ogóle z niej nie korzystam ;) (raz jak mi bateria w tel. padła to ta nawigacja wywiozła mnie w jakieś pola :D ) a poza nawigacją to sam radioodtwarzacz się chyba nie różni od MediaNav.

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez szulo222 » 1 gru 2015, o 13:55

Dzięki wielkie za info gdyż wybieram pomiedzy wersja alizee a limited choć felgi w tej wersji wogóle mi się niepodobają więc skłaniam się ku wersji alize z czerwonymi dodatkami + czarny kolor... ale po głowie chodzi mi też dacia sandero stepwey ze skrzynią easy r która niebawem bedzie dostepna....

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 1 gru 2015, o 14:13

Też mam czarny z czerwonymi dodatkami :romance-hearteyes:
Felgi limited też mi się nie podobają. Może kup na stalowych (będą na zimę) a na lato dokupisz sobie np. na allegro używane felgi Passion? (lub ewentualnie nówki w ASO, ale cena Cię powali :P )

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 1 gru 2015, o 20:13

Wojtuq no a czym się różni radioodtwarzacz z kolorowym wyświetlaczem bez nawigacji? Bo według mnie wychodzi na to, że dopłacasz tylko za nawigację.

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 1 gru 2015, o 20:20

Tak masz rację dopłacasz za oprogramowanie nawigacji, moduł GPS i inne bajery.
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 1 gru 2015, o 20:23

Dlatego twierdzę, że jest to zbędne bo ta nawigacja jest kiepska, tym bardziej, że za aktualizacje trzeba płacić spore pieniądze. Ja wolę korzystać z nawi w telefonie. No chyba, że jest to zupełnie inny ekran - tego nie wiem ale nie wydaje mi się.

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 1 gru 2015, o 20:25

Nawigacja która jest montowana obecnie, mam więcej ramu nowy procesor inne menu, ulepszoną nawigację z jakimiś tam dodatkami teraz nie pamiętam dokładnie co, można oglądać filmy zdjęcia i ma jakieś bajery do kontrolowania auta, kamere cofania, system eko, Podłączasz ją do komórki i jest na niej specjalny program z resztą wszystko jest opisane tutaj. http://francuskie.pl/dacia-media-nav-evolution-co-powinienes-wiedziec-o-tym-zestawie/ A tutaj filmik https://www.youtube.com/watch?v=uzRlYSNl-hI

Dzięki nowemu ramu, prockowi karcie graficznej radio działa o wiele szybciej, co też pozwoliło na wyeliminowanie wielu błędów z poprzedniej wersji
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 1 gru 2015, o 20:35

Ale nawigacja to tylko soft a ja pytam o hardware.. Tzn różnice między odtwarzaczem z nawi i bez bo według mnie to to samo..

a btw. wojtuq gdzie Ty widziałeś wersję Initiale Paris za 53 tys.?
Ostatnio edytowano 1 gru 2015, o 20:50 przez soccerchicka, łącznie edytowano 1 raz

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Funmark » 1 gru 2015, o 20:44

Bez przesady,Media Nav 1generacji jest super i nic nie zamula,dziaľa intuicyjnie i szybko.Mi kamera i TV /Mp4/ w samochodzie nie jest do szczęscia potrzebna.Np. klimatyzacja i nawigacja na 7 calach jest super.Jechałem wczoraj nowym Clio z salonu i powiem , że ten nowy panel z tymi żółtymi ramkami mi się nie podoba i jest mniej czytelny , tak jak by XP zamienili na Vistę.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 1 gru 2015, o 21:04

Wiadomo, że wielu rzeczy się nie używa, zgodzę się 1 generacja jest dość udana, jak sobie ją odblokujesz i wgrasz za darmo nowe mapy jest naprawde git. Nawet w evolution można już pomału wgrywać nowe mapy za darmo. TV ona nie ma ale jak ktoś ma dziecko to odtwarzanie filmów jest jak najbardziej ok, albo jak się jedzie na imprezę z kumplami. Za to ma dobre funkcje których 1 generacji brakuje, wbudowany system jazdy eko, temperaturę i pogodę, lesze sparowanie z komórkami i lepsze rozmowy prze bluetooth, cyfrowe radio DAB, traffic live, i ma wbudowany OBD II co pozwala kontrolować co się dzieje z autem i inne przydatne rzeczy. Moim zdaniem Warto dopłacić te 2tys. przy alize ale lepiej wybrać limited i mieć to już w standardzie.
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 1 gru 2015, o 21:05

a ja nadal nie uzyskałam odpowiedzi na kluczowe pytanie zadane w tym temacie...

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez sudi » 1 gru 2015, o 21:09

Trzymać się tematu, tu nie miejsce na wywody czy media nav jest super czy też nie.
Kolejne posty nie na temat będą nagradzane.
Live is too short to be boring
Renault Clio :)
Klubowicz

Grupa Wsparcia
Klubowicz
Lider Regionalny
Zlotowicz

Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez Bartek.Migas » 18 gru 2015, o 09:06

Ja mam pakiet Alize i jeżeli masz duży ekran dotykowy to jest z nawiagacją.

Początkujący

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne