Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

tomas249 napisał(a):czyli na polskim rynku to loteria ??
tomas249 napisał(a):pewniejszy będzie rynek niemiecki ?

Rogaś napisał(a):Pozatym moj znajomy w Megane Scenicu ma 1.5 Dci i Musze przyznać Ze idzie dość przyjemnie tylko podobno dośc awaryjne to ;/

Rogaś napisał(a):Lepiej wydać pare tyś Eurasów i kupić cos za granicą
More is Better | ||

Driv3r napisał(a):wtedy jeżdżą w zagranicznych firmach i też mogą być różnie traktowane![]()
najlepiej poszukaj (niezależnie czy w PL, czy nie) auta od prywatnego, pierwszego właściciela, który kupił auto w salonie.

Wystarczy wspomnieć o problemie Mercedesa, który "wybuchł" jesienią 2009 r. w związku z wtryskiwaczami firmy Delphi. W modelach 220 CDI i 250 CDI poddawały się one po przejechaniu 2-6 tys. km. Mercedes przyjmował zgłoszenia gwarancyjne, ale niesmak pozostał, zwłaszcza w odniesieniu do legendarnej jakości starych diesli tej marki.
Renault 1.5 dCi (65-110 KM)
Początkowa partia tych silników o mocy 65 KM miała problemy z wtryskiwaczami, ale nowsze egzemplarze sprawują się już znacznie lepiej. Śmiało można polecić świetnie pasującą do Megane wersję 105-konną, wyposażoną w turbosprężarkę ze zmienną geometrią łopatek i natrysk oleju na denka tłoków. Nie da się ukryć, że odmiany 65- czy 68-konne nie zapewniają piorunujących osiągów, ale Clio II 1.5 dCi potrafi spalić mniej niż 5 l/100 km w trasie i nie trzeba do tego panicznie trzymać się zasad tzw. ekojazdy.
Występuje w: Renault: Clio, Thalia, Modus, Megane, Scenic, Kangoo. Dacia: Logan, Sandero. Nissan: Micra, Almera, Note, Qashqai. Suzuki: Jimny.

Swi@ty napisał(a):Szukaj ja swojego szukałem 4 miesiąceto tak optymistycznie

tomas249 napisał(a):Swi@ty napisał(a):Szukaj ja swojego szukałem 4 miesiąceto tak optymistycznie
wiesz kolego nie będę go szukał na naszym rynku za dużo topielców a polak potrafi tak zakręcić w papierach ze nie przypuścisz ze to topielec sam tak robiłem tylko rynek niemiecki pozostaje

robson88 napisał(a):tomas249 napisał(a):czyli na polskim rynku to loteria ??
sam szrot.tomas249 napisał(a):pewniejszy będzie rynek niemiecki ?
tak.

Driv3r napisał(a):na polskim rynku jest sam szrot, bo 90% aut jest sprowadzona

mayn napisał(a):Driv3r napisał(a):na polskim rynku jest sam szrot, bo 90% aut jest sprowadzona
Często te sprowadzone (mowa o kilku letnich co najwyżej) jest w o wiele lepszym stanie niż krajowe. Przykładowo wolałbyś z Niemiec czy z Polski 2 letnie Audi A4 2.0 TDI z przebiegiem oryginalnym pasujący do charakterystyki diesla czyli ok 120 tyś km ?
To że 10 letni TDI ma 180 tyś km czy 220 tyś km to inna rzecz niepodlegająca dyskusji (w realu 400 - 600 tyś km).

Podbeskidzie to nie Śląsk | ||
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości