VIN clio 4 Initiale Paris

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

VIN clio 4 Initiale Paris

Postprzez BatManClio » 12 kwi 2016, o 12:37

Czy ma ktoś może dojście/ gdzieś widział VIN do Initiale Paris clio IV? Chciałbym zamówić fotochromatyczne lusterko wewnętrzne od niego i zamontować w RS'ie ;) system na sucho pokazuje 2 lusterka-na czujnik i bez, więc żeby być pewnym potrzebuję właśnie VIN ;)

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez tony_tr » 12 kwi 2016, o 15:16

To jest właśnie to, że w salonach robią wielki problem jak nie podasz im VINu... Jeśli ładnie ich poprosisz to mogą Ci sprawdzić w dokumentacji bo takowe posiadają. Cudzego VINu również nie będą chcieli Ci sprawdzić i też będzie problem...

Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz
Zlotowicz

Pokaż profil

Postprzez Duster » 12 kwi 2016, o 18:08

Były właściciel Clio III Grandtour 20th

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez BatManClio » 12 kwi 2016, o 21:50

Dziękuję!
Problemu nie robi tylko jeden człowiek w Renault Decar:
"Poproszę jeszcze o nr. vin Pana samochodu w celu upewnienia się czy to, które chcemy zamówić będzie na pewno fotochromatyczne."
" nie mam niestety na salonie takiej wersji autka, żeby móc dokładnie sobie wytypować. Poproszę o trochę cierpliwości ( w dniu jutrzejszym mnie nie ma) i postaram się dokładnie ustalić nr. katalogowy ma takie lusterko i myślę, że najpóźniej w czwartek się do Pana odezwę, ok?"
Facet naprawdę chce mi pomóc i kuma o co chodzi - reszta w Polsce generalnie mnie zlała;)

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez figi » 13 kwi 2016, o 09:01

sprobuj tego numeru, nazywa wskazywalaby ze to to czego szukasz.

Obrazek

Wyglada tez na to ze bylo stosowane w wielu innych modelach nie tylko Clio IV

A tu jakis magik z Rosji opisuje jak przelozyc bebechy z niego do Łady :)

http://lada2111.ru/tuning-other/566-zerkalo-salona-zatemnenie.html

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez BatManClio » 13 kwi 2016, o 09:16

No właśnie o tym mi napisał, ale nigdzie nie znalazłem opcji np dokupienia takiego lusterka bynajmniej w PL..

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Kolasov » 13 kwi 2016, o 11:59

A sprawdziłeś czy masz instalacje do fotochromu?
Było: Clio II PH 2 1.2 8v 03'; Laguna II FL 2.0 16v Turbo 05'; Megarhini II PH 1 1.6 16v 03'; Meriva I 1.4 16v 05'; Twingo II PH 1 1.2 16v 07'
Jest:
Pierwszy Malkontent KRC
Sarkazm mocno
Klubowicz

Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zlotowicz
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez BatManClio » 13 kwi 2016, o 12:19

Generalnie lusterko ma swój czujnik więc jedyna przeszkoda jaka może wystąpić to podać mu zasilanie;) czujnik światła i wycieraczek mam więc myślę, że i tamten da się podpiąć;)

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Kolasov » 13 kwi 2016, o 12:27

Ja w Lagunie też miałem z tym przygody. Niby bogato wyposażona a fotochromu nie było. Jak na forum lagi popytałem to mówili żeby sprawdzić ile kabli idzie do kostki bo to Renault i różnie mogło być. Że nawet kiedy masz czujnik deszczu, światła itp to możesz nie mieć wyciągniętej instalki pod fotochrom. No ale to auto sprzed 11 lat, może się coś zmieniło :)
Było: Clio II PH 2 1.2 8v 03'; Laguna II FL 2.0 16v Turbo 05'; Megarhini II PH 1 1.6 16v 03'; Meriva I 1.4 16v 05'; Twingo II PH 1 1.2 16v 07'
Jest:
Pierwszy Malkontent KRC
Sarkazm mocno
Klubowicz

Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zlotowicz
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez BatManClio » 13 kwi 2016, o 13:52

W lagunie III czy megane II jak była wersja privilege to łatwo było dokładać cokolwiek bo instalacja była full wypas, więc mam nadzieję że teraz się też uda;) trzeba przecierać szlaki hehe choć wiadomo, że francuzi przodują w tym, że akurat np. przez pół roku było coś inne;)

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Kolasov » 13 kwi 2016, o 13:59

BatManClio, no oby :) Bo w Lagunie II miałem Privilege właśnie a Hands Free nie było :D Pojechałem do ASO zapytać czy składaka kupiłem - nie proszę pana, to auto z fabryki bez tego wyjechało. Mimo że było w standardzie to ktoś zamówił auto bez tego :)
Jest:
Pierwszy Malkontent KRC
Sarkazm mocno
Klubowicz

Klubowicz
Grupa Wsparcia
Zlotowicz
Zasłużony

Pokaż profil

Postprzez BatManClio » 13 kwi 2016, o 14:16

No nic mnie nie zdziwi;) dam znać jak poszło;)

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez BatManClio » 29 cze 2016, o 23:45

RenaultPL odpisało :D
"Szanowny Panie,
dziękujemy za kontakt z Infolinią Klienta Renault.

Odpowiadając na Pańskie zapytanie, odnośnie lusterka do Pańskiego auta o nr. VIN VF15R4M0E51359809 informuję, że dostępna jest następującą opcja :

Numer części: 7701066967 LUST.WEW(ELEKTROCHROMATYCZNE)

W przypadku tej części powinien Pan upewnić się razem z autoryzowanym serwisem jak zainstalować ową część, chodzi min. o podpięciu wiązki elekrycznej."
A więc można:D

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 3 lip 2016, o 07:25

Tylko mocowanie takiego lusterka jest inne, a pamiętaj, że mocowanie jest klejone na szybę, no chyba że jest takie samo ale przeważnie w innych autach jest inne.
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez BatManClio » 3 lip 2016, o 18:46

Czemu inne mocowanie? To lusterko z clio przecież :)

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 4 lip 2016, o 04:28

Przykład na Fiacie Sedici w którym pękła przednia szyba od kamienia. Pani w serwisie carglass zapytała się mnie czy to ma być szyba z mocowaniem na zwykłe lusterko czy z mocowaniem na lusterko z automatycznymi światłami oraz wycieraczkami. A jak zapytałem jaka jest różnica to powiedziała mi, że to są dwa różne mocowania i cena:)

Nawet na allegro możesz sobie zobaczyć, że są dwa rodzaje szyb. Ale wydaje mi się, że w wersji RS jak i tej która ma chromatyczne lusterko jest takie same mocowanie. Najlepiej się upewnij.
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez BatManClio » 5 lip 2016, o 16:43

Upewnię upewnię mam automatyczne światła i wycieraczki wiec tylko fotochromu brakuje:)

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 6 lip 2016, o 19:27

Czyli powinno pasować:)
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne