renault clio 3 2.0 16v - lpg ?

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

renault clio 3 2.0 16v - lpg ?

Postprzez Reni23 » 8 cze 2016, o 08:55

Witam wszystkich fanatyków clio.
Zakładam nowy wątek, ponieważ nie znalazłem na forum nic o lpg do tego silnika. Mianowicie chodzi o to, że chcę założyć gaz do clio 2.0 16v. Podobno te silniki dość dobrze znoszą gaz. Mam pytanie do Was czy może ktoś posiada lpg w tym autku i może mi coś polecić ? i czy macie jakieś opinie na temat firmy brc, ponieważ z tego co wyczytałem wyszła nowa instalacja sq34 i bez problemu powinna obsłużyć silnik o takiej mocy. Pozdrawiam :)

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez MrHT » 8 cze 2016, o 09:49

Da się. Więcej konkretnych informacji znajdziesz na lpg forum. Poszukaj w google:
f4r lpg forum
clio sport lpg
Ogólnie trochę szkoda samochodu.... Ale jak chcesz to można założyć.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Reni23 » 8 cze 2016, o 10:49

Dzięki za informację na pewno tam zajrzę. Myślałem, że może znajdzie się ktoś na forum kto posiada clio z gazem od firmy brc bo o taką mi głównie chodzi, a najlepiej sq34 ewentualnie sq24.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Wanio123 » 8 cze 2016, o 13:04

Reni23 napisał(a):Dzięki za informację na pewno tam zajrzę. Myślałem, że może znajdzie się ktoś na forum kto posiada clio z gazem od firmy brc bo o taką mi głównie chodzi, a najlepiej sq34 ewentualnie sq24.

Polecam uderzyć na "Scenic-forum" , u nas na forum chyba nie ma ani jednego C3 z 2.0 16v (140ps) gdyż była to ultra rzadka wersja) , a za to ten silnik bardzo często wystepuje w starszym bracie - Scenicu ;)
Było
Honda Prelude 3 Gen 91' > Mazda 323 BG GTX 92' > Clio 2ph2 1.4 16V (UK) > Clio 3ph1 1.5 Dci 106ps
Jest
Audi S4 B6 Avant 4.2 40V 344PS , Twingo 1ph2 1.2 16v

... Jeżdżę V8 więc nie pytaj czy Ci pożycze...bo sam nie mam :D

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez a_fly » 8 cze 2016, o 15:07

Masz fajne auto i chcesz BRC? Co do samego BRC to złe i może nie jest, ale jeżeli zakład chce Ci LPG zamontować w jeden dzień to go omijaj szerokim łukiem.
Musisz wybrać dobrego gazownika aby cieszyć się z jazdy na LPG, a nie dokładać.

Montowałem LPG w Czakram Tarnów - BRC - nigdy więcej!.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Wanio123 » 8 cze 2016, o 17:00

a_fly napisał(a):Masz fajne auto i chcesz BRC?

Nie jeden wątek przerobił na nie jednym forum i słyszałem wiele dobrych opinii o BRC , fakt wiadomo dobry osprzęt jest również ważny ale chyba najważniejsze aby ktoś kto naprawdę się na tym zna montował takową instalcje.
Było
Honda Prelude 3 Gen 91' > Mazda 323 BG GTX 92' > Clio 2ph2 1.4 16V (UK) > Clio 3ph1 1.5 Dci 106ps
Jest

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez tomqu » 8 cze 2016, o 18:47

JA polecam BRC, u mnie jest już 100tys i 10 lat na gazie zrobione i wszytko śmiga bez większych problemów. (też mam mocną dwulitrową benzynę)
A do tego w zakładzie Czakram w Tarnowie. Ja nie mogę narzekać .

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Reni23 » 9 cze 2016, o 08:02

Wanio123 w takim razie będę pierwszym z tym silnikiem w dodatku z lpg ;) Co do BRC to właśnie też napotkałem dużo dobrych opinii i tak jak w przypadku tomqu instalacje te są trwałe dlatego nie chce od nich i nie jeździć potem co drugi dzień do gazownika. Na tej stronie znalazłem warsztaty gdzie zakładają instalacje gazowe http://www.lpg-brc.pl/index3_wojewodztw ... zowieckie1

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Wanio123 » 9 cze 2016, o 13:05

Reni23 napisał(a):Wanio123 w takim razie będę pierwszym z tym silnikiem w dodatku z lpg ;) Co do BRC to właśnie też napotkałem dużo dobrych opinii i tak jak w przypadku tomqu instalacje te są trwałe dlatego nie chce od nich i nie jeździć potem co drugi dzień do gazownika. Na tej stronie znalazłem warsztaty gdzie zakładają instalacje gazowe http://www.lpg-brc.pl/index3_wojewodztw ... zowieckie1

Z ciekawości. Na ile wycenili ci usługę?
Było
Jest

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Reni23 » 11 cze 2016, o 10:33

Gazownik poleca mi wstawienie do tego silnika brc kit alba ze względu na moc jaką musi ta instalacja obsłużyć za cenę 2700 zł.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez a_fly » 11 cze 2016, o 14:34

Tanio jak na BRC - ale może tak ceny chodzą. Ja do Clio III 1.2 TCe płaciłem 3300zl. (koszt wycięcia podłogi 150zł, moduł wskazania paliwa 150zł, 3000zł za instalacje komputer Stag Qbox, wtryski Hana czerwone + reduktor Magic Jet III, butla 44l w miejsce koła zapasowego i wlew pod klapką).

2700zł płaciłem za BRC ale do auta na pojedynczym wtrysku - banalna konstrukcja silnika (1.2 MPI 8V 73KM od Fiata)

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Reni23 » 14 cze 2016, o 11:25

Panowie troszkę tu zamieszałem ale to w sumie nie z mojej winy. Jednak tak jak pisałem na początku instalacją będzie brc sq32. Gazownik jeszcze raz podszedł do tematu i do tego silnika i wychodzi na to, że kit alba w silniku wolnossącym obsłuży 118kW, a to za mało dlatego będzie sq32. W związku z czym będzie mnie to kosztować nieco więcej bo za sq32 wyjdzie jakieś 3000 zł. Auto prowadzę na poniedziałek i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Wanio123 » 14 cze 2016, o 11:36

Reni23 napisał(a):Panowie troszkę tu zamieszałem ale to w sumie nie z mojej winy. Jednak tak jak pisałem na początku instalacją będzie brc sq32. Gazownik jeszcze raz podszedł do tematu i do tego silnika i wychodzi na to, że kit alba w silniku wolnossącym obsłuży 118kW, a to za mało dlatego będzie sq32. W związku z czym będzie mnie to kosztować nieco więcej bo za sq32 wyjdzie jakieś 3000 zł. Auto prowadzę na poniedziałek i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Oby wszystko hulało jak należy , a swoją drogą zapraszamy do założenia wątku o twoim Clio ;)
Było
Jest

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Reni23 » 23 cze 2016, o 09:18

Witam Panowie auto odebrałem już jakiś czas temu. Zakładali mi tą instalację dzień czasu, a na drugi dzień odbierałem auto. Cena taka jak pisałem wcześniej. Przegląd mam robić robić co 15tys km. Na chwilę obecną nic więcej nie mogę napisać, auto chodzi ładnie na gazie, jeszcze nie sprawdziłem sobie jakie jest spalanie ale zrobię to na dniach to Wam mogę podać. Co do galerii to na pewno założę tylko jak znajdę więcej czasu bo mam sporo pracy ;)

Początkujący

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne