Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

GIBSON321 napisał(a):2.Czy silnik 1.5 dci 90km sprawdzi się w mieście + dojazd do pracy 15km w jedną stronę, szczególnie obawiam się o filtr cząstek.
GIBSON321 napisał(a):3.Może lepiej brać 1.2 75km nie mam zaufania do 3 cylindrowca.

Sizar napisał(a):Polecam 0.9TCe..... na klimie przy 90km/h spala w granicach 4,3l/100km, dziś testowałem na odcinku 30km

WinFS napisał(a):Diesel do miasta? już bez DPF to byłby kuriozalny wybór - przede wszystkim w zimę będziesz mieć stale zimno w kabinie bo silnik nie nagrzeje się szybko. Benzyny współczesne też już takie szybkie nie są ale i tak lepiej niż diesle. Do tego mała różnica w cenie paliwa więc inwestycja IMO nieopłacalna.
Najlepszy wybór to 0.9 TCe - silniczek dzięki turbinie i 90km daje radę nawet przy odpalonej klimie latem. 1.2 75 km biorąc pod uwagę nie tyle moc co brak wygłuszenia silnika nawet bym nie brał pod uwagę...

mayn napisał(a):Wanio123 jesteś pewien że masz FAP ?Jakoś po jesieni 2009 r były seryjnie FAPy we wszystkich dCi.

. TCe mimo że nie ma z nim problemów nie jeździ jakoś nadzwyczajnie lepiej i wcale mniej nie pali od 1,2. Będzie z czasem tańszy w eksploatacji i serwisowaniu. Mam wrażenie, że w przyszłości lepiej się sprzeda 

Amazaque napisał(a):Szukaj 1,2. Diesel w takim samochodzie to nieporozumienie![]()
. TCe mimo że nie ma z nim problemów nie jeździ jakoś nadzwyczajnie lepiej i wcale mniej nie pali od 1,2. Będzie z czasem tańszy w eksploatacji i serwisowaniu. Mam wrażenie, że w przyszłości lepiej się sprzeda
. To jest młody model na rynku, ale przy zakupie sprawdź akcje serwisowe, klimatyzację i układ chłodzenia czy nie ma ubytków płynów. Z młodych aut segmentu "B" jak najbardziej polecam. Jak byś chciał coś wiedzieć, to wal jak w dym
.

mayn napisał(a):Clio IV dCi przy 170 km/h ma tylko 3 tyś obr

Wanio123 napisał(a):Trochę Cię poniosło
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość