Clio IV Rs

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Clio IV Rs

Postprzez amadek92 » 6 sie 2016, o 21:52

Witam, planuje zakup Clio IV Rs rocznik 2013-2014.
Bardzo mi się to Clio podoba z wyglądu, jest po prostu piękne, poza tym szukam czegoś więcej niż tylko samochodu do jeżdżenia do pracy.
Teraz czas na pytania, mianowicie chce wiedzieć czy są jakieś problemy z silnikiem, skrzynia itp.
Czy auto jest w stanie posłużyć trochę? Czy nie przejedzie nawet 100.000?
Wiadomo ulica to nie tor, więc większość jazdy będzie jazda normalna, dla przyjemności.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez BatManClio » 6 sie 2016, o 21:59

Z wielu nas tu nie ma, ale skoro ten silnik wkładają do wszystkich prawie modeli to nie ma dramatu, jak co allegro ;p

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez amadek92 » 7 sie 2016, o 14:02

Czyli w miarę można pojeździć? Czy jakieś mocne obawy są?

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez BatManClio » 7 sie 2016, o 15:54

Jakie obawy? czego obawy? Ze silnik turbo? a który teraz nie jest turbo? ;) Przy nieumiejętnej jeździe albo nieszanowaniu każdy można zakatować do 100.000. Skrzynia?-wiadomo dwusprzęgłowa więc też jest specyficzna obsługa i nie sądzę że np dsg jest trwalsza. Musiałbyś poszukać na zagranicznych forach, bo myślę że nikt u nas nie kupuje clio sporta by latać nim po 40-50 tys km rocznie ;) Wiadomo, że każdy sport ma wzmocnione różne części, więc wytrzymują więcej ;) Dbać, jeździć i się cieszyć ;)

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez amadek92 » 7 sie 2016, o 21:45

Właśnie, jaka skrzynia jest w Clio IV Rs? Bo na otomoto jak przeglądam auta to różnie piszą, najczęściej automat lub półautomat DSG. Zdarzyło się oznaczenie ASG.
Jaka tam siedzi tak na prawdę skrzynia?

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez BatManClio » 7 sie 2016, o 22:11

Renault nazywa ja EDC, dwusprzęgłowy automat, ponoć bliźniak nieoficjalny dsg. Jak widzisz takie ogłoszenia to wiesz że sprzedający niebardzo ma pojęcie co sprzedaje ;)

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 16 sie 2016, o 20:56

Z tego co wiem to bardzo dobry jest ten silnik dużo osób sobie go chwiali, skrzynia też nie ma tragedii warto barć naprawdę. Poszukaj sobie Renault Clio RS Trophy ma ona o 20km więcej bo jest chipowana przez producenta ale wiadomo co chip to chip :)
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez grzesiekd » 6 wrz 2016, o 21:12

Wiesz, jeśli się martwić to należałoby się przejmować zakupem każdego auta młodszego niż 5+ lat :) Wszystko teraz jest nieco gorsze niż dawniej, więc jeśli celujesz w nowe auto to chyba nie ma co się zastanawiać.

Początkujący

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne