clio 2 po kolizji

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

clio 2 po kolizji

Postprzez legotrex » 7 wrz 2016, o 20:33

witam wszystkich przytrafiła mi sie nie miła sytuacja w Renault Clio II 1,2 16V Privilege wszystko w nim pozostaje ok ale cały przód do wymiany , belka górna pasa maska zderzak bok prawy lewy reflektory dolot powietrza silniczki do reflektorów i chłodnica z wentylatorem gosciu na szrocie powiedział mi za te czesci 2 tys wydaje mi sie dużo, co Panowie doradzacie szkoda mi go bo przed kolizja smigał bardzo ładnie . pozdrawiam

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 7 wrz 2016, o 20:50

Oddać/sprzedać na złom i kupić inny cały.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez legotrex » 7 wrz 2016, o 21:19

za jaką kwote mógłbym go sprzedać ?

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Duchu » 7 wrz 2016, o 21:24

Poszukaj części jeszcze w innych miejscach, poszukaj na allegro , olx itp . Porównaj ceny i wtedy dopiero podejmij decyzję co dalej ;)
CLIO 1,8 16V GRAND PRIX NR 365 96;
CLIO 2.0 8V SWAP z LAGUNY 95;

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez mayn » 7 wrz 2016, o 21:27

Pokaż zdjęcia, będzie można wówczas ocenić więcej.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez legotrex » 7 wrz 2016, o 21:39

jutro porobie i wrzuce pozdrawiam

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez przeklinak » 7 wrz 2016, o 22:27

jak silnik dobrze chodzi to zawsze można poczekać bo i tu zdarzają się oferty z takimi częściami w dobrej cenie ;)

Fiat 125p 1500 - 1985' - poszło na złom w 2005r
VW Passat b3 1.8 - 1991' - sprzedany
Clio 2 1.4 16v - 2000' - sprzedany
Clio 3 1.2 16v tce - 2007' - obecny
Laguna 2 phII 2.0 16v - 2005' - obecny http://renaultlaguna.pl/forum/user/112921-rafalws/

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez tony_tr » 8 wrz 2016, o 06:52

Autor wypytuje się za ile sprzedać, a nawet łaskawie nie powiedział jaki rocznik ma te auto...

Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz
Zlotowicz

Pokaż profil

Postprzez bartecki » 8 wrz 2016, o 07:52

legotrex napisał(a):za jaką kwote mógłbym go sprzedać ?

Na szrocie duzo nie dostaniesz. Lepiej albo się poczaic na czesci i powoli składać albo rozebrac go na czesci posprzedawac to co warte reszte na zlom. A umowe spisac z jakims ukraincem :)

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez legotrex » 8 wrz 2016, o 17:27

tony_tr napisał(a):Autor wypytuje się za ile sprzedać, a nawet łaskawie nie powiedział jaki rocznik ma te auto...

przepraszam prosze o wyrozumiałość clio 2, 2002 r 1,2 16V wersja z klimatyzację

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 8 wrz 2016, o 17:49

To jeszcze chłodnica klimatyzacji, może jakieś rurki itp.
Koszty rosną a robocizna, lakierowanie (chyba że w kolorze i nie podrapane kupisz).

Podobne Clio kosztuje 4-5 tyś. złotych, czy się opłaca naprawiać to sam musisz ocenić, oferty na uszkodzone są w granicach 2tyś, ja bym sprzedał to co zostało, dołożył koszty naprawy i może jeszcze trochę i kupił nowszenie bite.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez legotrex » 8 wrz 2016, o 17:55

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez bartecki » 8 wrz 2016, o 19:16

Nie oplaca sie robić. Auto nie jest jakoś wyjatkowe wiec bez sensu.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Duchu » 8 wrz 2016, o 19:29

bartecki napisał(a):Nie oplaca sie robić. Auto nie jest jakoś wyjatkowe wiec bez sensu.

Dlaczego nie opłaca się tego robić? Jakoś nie jest tragicznie rozbita podłużnice i pas jest cały . Jeżeli reszta auta jest ok to ja bym to robił , bo sprzedasz za parę groszy a tak to masz auto które znasz i wiesz co z nim jest ;)

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez Drut12 » 8 wrz 2016, o 19:36

Na serio. Lepiej zrobić porządnie niż zostawić to auto i natknąć się na kolejne bite i jeszcze wyszpachlowane. Tym bardziej że nie wygląda na to aby jakoś porządnego strzała dostał. Jak za drogie części to bierz przód od ph1, będzie stylowo :D .
C1 ph2 95' 2.0 8v F3R
C2 ph1 00' 1.2 8v D7F + LPG
M2 08 GT 1.9 8V F9Q

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez mayn » 8 wrz 2016, o 19:43

Nie wygląda źle, jeśli podejmiesz się naprawy polecam nowe chłodnice, oraz wymienić filtr osuszacz klimy obowiązkowo.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez legotrex » 8 wrz 2016, o 19:46

właśnie mam ten dylemat wszystko w nim chodziło bardzo dobrze rozrząd wymieniałem w tym roku skrzynia i silnik śmigało dobrze zawieszenie bez zarzutu po oględzinach do wymiany belka górna pasa przedniego maska zderzak bok prawy i lewy 2 reflektory z mocowaniami rura dolot powietrza silniczki do swiateł chłodnica z wiatrakiem do naciągniecia jeden okular pasa przedniego

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez legotrex » 8 wrz 2016, o 19:51

Drut12 napisał(a):Na serio. Lepiej zrobić porządnie niż zostawić to auto i natknąć się na kolejne bite i jeszcze wyszpachlowane. Tym bardziej że nie wygląda na to aby jakoś porządnego strzała dostał. Jak za drogie części to bierz przód od ph1, będzie stylowo :D .

dzwoniłem do gościa który zajmuje sie sprzedaża częsci wystawił renówke w całości za 3500 a mi ten przód policzył za 2000 troche mnie to przeraziło

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Duchu » 8 wrz 2016, o 20:36

Popatrz sobie jeszcze na olx ,allegro po ile są poszczególne części ;) gromoteus miał całą budę do sprzedania tylko bez silnika , chyba ph1 a i białą ale lampy i takie pierdoły może. Mieć ;)

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez legotrex » 8 wrz 2016, o 20:48

dzieki kolego za info

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Następna strona