Clio IV ph II

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: Clio IV ph II

Postprzez yacek _b » 6 wrz 2016, o 14:27

szulo222 napisał(a):
clio 4 cennik.pdf

Jest juz nowy cennik na clio po lifcie:)

parę dni wybrałem się obejrzeć Clio Grandtour u Zdunka ( Gdańsk ) , niestety nowych wersji jeszcze nie mieli :( . Wyliczona dla mnie wersja z silnikiem 1.2 120KM , manual wyszła 60.5 tys . Kurcze tylko jak przekonać żonkę , bo jej koleżanki nagadały że "RENO " się psuje - elektryka . A ta wersja Clio ( kombi ) bardzo mi się podoba . ( chcę zamień z punto evo )

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez mayn » 6 wrz 2016, o 14:34

yacek _b napisał(a):Kurcze tylko jak przekonać żonkę , bo jej koleżanki nagadały że "RENO " się psuje - elektryka . A ta wersja Clio ( kombi ) bardzo mi się podoba .

Takie problemy były w latach 2002-2005 w Lagunie II, Meganie II. Po lifcie 2005/2006 poprawiono wszystko. Potwierdzone przez znajomych użytkujących Renówki od 2006 w górę. Jedyną bolączką Renault obecnie, z resztą jak większość producentów mających w ofercie silniki benzynowe z bezpośrednim wtryskiem paliwa, jest częściowe spalanie oleju przez silnik 1.2 TCe. Ponoć wraz z normą Euro 6 nie ma już takiego problemu (tak zapewniali w ASO).

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 18 wrz 2016, o 23:24

W Niemczech jest już dostępna wersja po lifcie prezentuję się naprawdę ładnie ten przód i tylne światła szkoda, że odrazu tego nie dali. Wnętrze nie zmieniło się za dużo, inna gałka zmiany biegów fajna mi się podoba, obicia drzwi są przyjemniejsze w dotyku ale jakoś straciły swój charakter tak samo jak kierownica bo nie ma już tego plastiku i moim zdaniem nie wygląda już ona tak ładnie tylko jak ta z najtańszej wersji. A co do reszty to nie widać więcej zmian a zapomniał bym zmieniły się lampki na podsufitce nie wiem jak świecą ale wydaje mi się, że dają mniej światła. Jeszcze jest podświetlenie lusterek pod osłoną przeciwsłoneczną i w schowku
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez mayn » 18 wrz 2016, o 23:36

wojtuq napisał(a):W Niemczech jest już dostępna wersja po lifcie

W Polsce od ponad 2 tygodni widuję oferty Clio po lifcie, np: http://otomoto.pl/oferta/renault-clio-1 ... yyeFL.html

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Amazaque » 19 wrz 2016, o 06:18

wojtuq napisał(a): Wnętrze nie zmieniło się za dużo, inna gałka zmiany biegów fajna mi się podoba,

Gałka wygląda jak by był podciągany wsteczny :shock: . Inna skrzynia?

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 19 wrz 2016, o 10:30

Trochę inaczej też wyglądają nawiewy pod radiem. No i radio w wersji podstawowej też wygląda dużo lepiej niż w ph1. Wczesniej ten szary, matowy plastik był okropny.
http://otomoto.pl/oferta/renault-clio-a ... e3acb80743

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez mayn » 19 wrz 2016, o 14:07

Amazaque napisał(a):Gałka wygląda jak by był podciągany wsteczny :shock: . Inna skrzynia?

TCe 120 oraz dCi 110 mają 6 biegów, w związku z tym musi być dodatkowe miejsce na bieg wsteczny, więc jest podciągany bieg wsteczny. Pozostała paleta silnikowa ma skrzynię 5 biegową.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Amazaque » 20 wrz 2016, o 16:22

Jedyne co mi się podoba w tym lifcie to kiera a'la RS i (chyba) matowe chromy na desce - będą mniej odbijać refleksy. Przedni zderzak na pierwszy rzut oka niby fajny, ale jak się głębiej przyjrzeć to jakiś taki oderwany od reszty auta, wiejski tuning. Dzienne też jak z bazaru. Wersja full led trochę lepiej wygląda. Tradycyjnie jak u większości producentów "oryginał" jest zawsze najładniejszy :lol: .

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez WinFS » 21 wrz 2016, o 22:14

Może to kwestia zdjęć ale kratki wentylatorów na konsoli środkowej wyglądają paskudnie w tej wersji z 1 linka - a to jest limited więc już nie bieda wersja
Ze zmian widać jeszcze nowy panel regulacji lusterek bocznych.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez piotr38 » 30 wrz 2016, o 20:32

We wtorek odebrałem grandtoura 1,2 TCE i bardzo mi się ten samochód podoba.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez BatManClio » 30 wrz 2016, o 22:46

gdzie zdjęcia?;)

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez davop » 1 paź 2016, o 05:43

BatManClio napisał(a):gdzie zdjęcia?;)

W katalogu :D
♂ Clio I Ph3 ► Thalia I Ph3 ► Clio III Grandtour Ph1Megane IV HB
♀ Seicento ► Twingo II Ph1 ► Clio IV Ph2

Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 7 paź 2016, o 21:19

Tak wygląda nowy Grandtour GT
Załączniki
Screenshot_20161007-221313-01.jpeg

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Raf19 » 10 paź 2016, o 23:04

Użytkuje ktoś może dci 110 KM?? Bo po nowym roku chyba się wybiorę po takiego...

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez dezerter » 14 paź 2016, o 11:00

a są z takim silnikiem, 110 dci?
moją obecność na forum sponsoruje IRENA

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez davop » 14 paź 2016, o 14:14

dezerter napisał(a):a są z takim silnikiem, 110 dci?

w aktualnym katalogu jest, chyba nawet ten sam co w trójce
♂ Clio I Ph3 ► Thalia I Ph3 ► Clio III Grandtour Ph1Megane IV HB
♀ Seicento ► Twingo II Ph1 ► Clio IV Ph2

Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez mayn » 14 paź 2016, o 14:40

dezerter napisał(a):a są z takim silnikiem, 110 dci?

Po lifcie się pojawił dCi 110 KM z skrzynią 6 biegową, oraz TCe 120 również z skrzynią 6 biegową (wcześniej był tylko w automacie EDC).

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez opec » 15 paź 2016, o 03:12

Witam,

Polecam silniki dci - oszczędność paliwa i dobra dynamika.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez dezerter » 17 paź 2016, o 22:37

no to wreszcie gt z 110 dci :)
a zwykła jest z tym silnikiem?
moją obecność na forum sponsoruje IRENA

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Duster » 19 paź 2016, o 17:18

Były właściciel Clio III Grandtour 20th

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia