Clio IV ph II

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: Clio IV ph II

Postprzez wojtuq » 24 paź 2016, o 20:47

Miałem przyjemność siedzieć w Megane GT z spotowymi fotelami siedzi się w nich super ale jak ktoś jest przy sobie to może mieć problem bo kubełki są wąskie ale za to super trzymają, ale ogólnie wygląda i prezentuje się super tak samo jak nowe clio GT ale jak na długich trasach sprawdzą się fotele tego nie wiem. Z tego co widzę to clio GT ma takie same siedzenia jak nowy megane GT. Co do bagażnika w megane jest nie wiele większy od clio.
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Zorin » 4 lis 2016, o 20:43

Duster napisał(a):TCE 90 odejdzie do lamusa ... http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... Id,2292708

No wreszcie przejzeli na oczy. Sam mam 0.9 tce zeby nie było ;). Nawet spoko sie jezdzi ale spalanie nie jest adekwatne do osiągów. Nie da sie zejść poniżej 6,7 l przy normalnej jezdzie. Bardzo dobrym krokiem jest wybór skrzyni w 120 tce

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 6 lis 2016, o 21:28

Nie zgodzę się sam mam 0,9 Tce i odkąd mam to auto paliło mi max 5,9l/100 z km na km schodziło do 5,6-5,7l/100 a odkąd mam ten przycisk eco pali mi 5,2l/100 a jak było lato z klimą palił 5,3l/100. Też się ciesze, że jest wersja tce120 w manualnej skrzyni bo będzie paliło mniej niż w automatycznej i nie trzeba go kupować w wersji GT
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 6 lis 2016, o 21:28

Nie zgodzę się sam mam 0,9 Tce i odkąd mam to auto paliło mi max 5,9l/100 z km na km schodziło do 5,6-5,7l/100 a odkąd mam ten przycisk eco pali mi 5,2l/100 a jak było lato z klimą palił 5,3l/100. Też się ciesze, że jest wersja tce120 w manualnej skrzyni bo będzie paliło mniej niż w automatycznej i nie trzeba go kupować w wersji GT
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez intel_x » 7 lis 2016, o 02:07

No w końcu ten jojstik odstawili, bo wstawiali go chyba od Clio II ph1, czyli od 2000r.
ObrazekObrazek
Clio II 1,4 16V 98KM
Clio IV 1,2 TCe 120KM

https://m.youtube.com/watch?v=viLf3BUtMnM

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 7 lis 2016, o 02:26

A no odstawili teraz wygląda to lepiej ale obicia boków jakoś mi się nie podobają :(
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Raf19 » 8 lis 2016, o 22:25

Słuchał ktoś może nagłosnienia Bose w Clio??

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 8 lis 2016, o 22:26

Jest super siedziałem całą jedna piosenkę w salonie i polecam
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez jonasz » 1 gru 2016, o 21:44

wojtuq napisał(a):A no odstawili teraz wygląda to lepiej ale obicia boków jakoś mi się nie podobają :(
Dają radę ;) C3 i C4 dzieli, IMO, przepaść jeśli chodzi o wykonanie, ale może to wrażenie podjaranego nowego użytkownika :D

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 26 sty 2017, o 23:26

Przedsiębiorca Renault Polska Sp. z o.o. powiadomił Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, że w niektórych samochodach marki Renault Clio IV oraz Dacia Logan II i Sandero II, wyprodukowanych od 21.09 do 10.10.2016 r., istnieje ryzyko pęknięcia zacisku hamulcowego przedniego prawego, co może spowodować obniżenie skuteczności układu hamulcowego w przypadku gwałtownego hamowania.

Na rynku polskim kampanią naprawczą objętych jest łącznie 125 samochodów. Lista numerów VIN znajduje się w załączniku.

Przedsiębiorca zadeklarował, że właściciele samochodów zostaną powiadomieni listami poleconymi o możliwości wystąpienia usterki oraz zaproszeni do autoryzowanych serwisów w celu kontroli numeru odlewu zacisku hamulcowego przedniego prawego i jego wymiany, jeżeli będzie to konieczne.

Informacji związanych z kampanią serwisową udziela Renault Polska Sp. z o.o. (adres: ul. Marynarska 13, 02-674 Warszawa; tel.: Renault: 800 900 803, Dacia: 800 900 804; e-mail: [email protected]).
:arrow: https://uokik.gov.pl/powiadomienia.php?news_id=12878
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez damzak » 27 maja 2017, o 21:16

Czołem.
Porównałem Clio IV ph II z silnikani 0.9 TCe oraz 1.2 TCe. Zaciekawiła mnie różnica w masie całkowitej tych wersji:
masa 0,9 TCe wynosi wg danych około 980 kg,
masa 1.2 TCe to już około 1200 kg,
różnica 200 kg, trochę dużo, skąd taka różnica?

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez mayn » 27 maja 2017, o 21:53

Różne publikacje różne dane podają. Wikipedia podaje że Clio IV wazy od 980 - 1071 kg (hatchback) w zależności od silnika. 1205 kg waży Megane IV 1.2 TCe 130 KM również hatchback, więc coś tu nie halo z tymi danymi :)

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez damzak » 28 maja 2017, o 11:27

Masa własna wg danych z dowodu rejestracyjnego (pozycja G) dla Clio IV ph II z silnikiem 1.2 TCe 118 kucy to 1184 kg. I nie są to dane z wiki tylko z dowodu. To skąd 200 kg różnicy w stosunku do 0.9 TCe. Czy różnica masy skrzyni 5 i 6 biegowej i brak jednego cylindra to powoduje?

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez mayn » 28 maja 2017, o 17:27

Dowodem rejestracyjnym się nie sugeruj, kilka razy słyszałem o poważnych błędach w dowodzie. W końcu urzędnik może się pomylić. Na zagranicznej stronie jest informacja że Clio IV 1.2 TCe, skrzynia biegów manualna 6 biegowa waży 1090 kg. I to jak najbardziej prawdopodobna waga. Niemożliwe żeby różnica między TCe 90 z skrzynią 5 biegową, a TCe 120 z skrzynią 6 biegową była aż 200 kg. Takiej różnicy nie ma w dieslu, a co dopiero w benzynie.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez SebaLBN » 7 cze 2017, o 20:13

Witam.Jaki Waszym zdaniem kolor z obecnej palety na 2017 rok pasuje do wersji grandtour?Czy ktoś z was widział na żywo w kolorze biala perla?

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 8 cze 2017, o 10:12

SebaLBN, Ja dwa razy mijałam takie http://renault.jaszpol.pl/SiteData/Jasz ... tour-2.jpg
i bardzo ładnie się prezentuje.
To jest ten ciemniejszy czerwony z dwóch dostępnych odcieni tego koloru.

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez SebaLBN » 8 cze 2017, o 10:54

Raczej sklaniam sie ku jasnemu kolorowi ale w sumie maly wybor jest.ta biala perla mnie intryguje.ktos widzial na zywo?

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez WinFS » 9 cze 2017, o 20:34

SebaLBN, mało kto chyba kupuje bo zawsze widuję zwykły biały niemetalizowany, ogólnie Clio 4 Grandtour w białym bardzo fajnie wygląda, szczególnie jak się doda do niego czerwone listwy na drzwi i klapę (jeden z pakietów look). Zerknąłem teraz na otomoto 1 ogłoszenie białego clio ma ten perłowy kolor - na fotach wygląda całkiem fajnie ;D

Co do czerwieni... ja polecam tą dostępną od początku - jasną czerwony flamme - czy kombi czy hatchback wygląda świetnie i jakoś tak bardziej pasuje niż ta wiśniowa odmiana wprowadzona do ph2

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez SebaLBN » 9 cze 2017, o 21:54

Taka wersja mi sie podoba:chodzi o kolor i przyciemniane szyby i wersja intens:

http://autowizja.pl/2017/04/renault-cli ... auto-test/

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez SebaLBN » 10 cze 2017, o 12:27

Witam.Czy wie ktoś jakiem marki opony idą w fabryce do felg 16 rozmiar 195/55/16 przy wersji limited albo intens?

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum Ogólne