Czujniki parkowania/kamera cofania CLIO IV

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Czujniki parkowania/kamera cofania CLIO IV

Postprzez Belzebubich » 12 gru 2016, o 22:41

Siemka, kupiłem niedawno Renault Clio IV, rok produkcji 2013. Niestety nie ma zamontowanych fabrycznie czujników parkowania. Głównie zależy mi na czujnikach cofania chociaż z przodu też by się przydał. Moje pierwsze pytanie brzmi: czy jest możliwość zamontowania czujników z podłączeniem do wyświetlacza fabrycznego, który już mam w aucie? Byłoby to super - brak dodatkowego wyświetlacza. Jeśli nie ma takiej możliwości to jaki zestaw polecacie? Interesuje mnie dobrej jakości najlepiej z wyświetlaniem odległości do przeszkody ;)
Ostatnio edytowano 14 gru 2016, o 10:44 przez Belzebubich, łącznie edytowano 1 raz

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez BatManClio » 13 gru 2016, o 07:37

Czujniki były także jako akcesorium, które można dołożyć, oczywiście w salonie za większe pieniążki ale działają fabrycznie:)

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Belzebubich » 13 gru 2016, o 08:34

Podobnie rzecz się ma z kamerką cofania ? Tak myślę, że to może byłoby to lepsze rozwiązanie :)

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez wszalaty » 13 gru 2016, o 15:32

Mam czujniki cofania, nie są podłączone nijak do media nav. Każde jakie kupisz tego typu (czyli brzęczyk) będą działać jak fabryczne.
Ja się przyzwyczaiłem i żaden wyświetlacz potrzebny mi nie jest.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez mopsik » 13 gru 2016, o 19:35

Mam czujniki fabrycznie zamontowane - świetna sprawa.Gdybym miał inwestować jak Ty,pomyślałbym nad kamerką cofania o ile nie jest to koszt kilkakrotnie droższy.

Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Belzebubich » 14 gru 2016, o 10:42

Jeżeli jest możliwość podłączenia kamerki pod Media Nav to wezmę kamerkę. Orientuje się ktoś czy są problemy z doborem kamery bezprzewodowej i podłączeniem pod Media Nav?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Amazaque » 14 gru 2016, o 17:20

Belzebubich napisał(a):Jeśli nie ma takiej możliwości to jaki zestaw polecacie? Interesuje mnie dobrej jakości najlepiej z wyświetlaniem odległości do przeszkody ;)

Mi zamontowali w salonie LOGIC PM-165. Działa idealnie. Obawiam się, że nie kupisz nic, co dało by się podłączyć do fabrycznej Media nav.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez mopsik » 14 gru 2016, o 20:15

Amazaque napisał(a):
Belzebubich napisał(a):Jeśli nie ma takiej możliwości to jaki zestaw polecacie? Interesuje mnie dobrej jakości najlepiej z wyświetlaniem odległości do przeszkody ;)

Mi zamontowali w salonie LOGIC PM-165. Działa idealnie. Obawiam się, że nie kupisz nic, co dało by się podłączyć do fabrycznej Media nav.

Kupisz bardzo dużo kamer ,które zadziałają z MEDIA.Nie koniecznie drogie.
polecam materiał zaprzyjaźnionego forum.
http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic ... c&start=50

Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Tomson83uk » 21 gru 2016, o 22:32

Cześć jestem mowy na forum moja żona kopuła clio ale obawiam sie ze parkowanie sprawi jej trudności oryginalnie jest wyświetlacz zastanawiam sie nad podłączeniu kamerki macie namiary gdzie mogę taka nabyć i jakiś schemat podłączenia

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Radko » 23 gru 2016, o 14:40

Tomson83uk » 21 gru 2016, o 23:32
Cześć jestem mowy na forum moja żona kopuła clio ale obawiam sie ze parkowanie sprawi jej trudności oryginalnie jest wyświetlacz zastanawiam sie nad podłączeniu kamerki macie namiary gdzie mogę taka nabyć i jakiś schemat podłączenia

Zapoznaj się z tematami:
http://klubclio.pl/viewtopic.php?f=17&t=37353
http://klubclio.pl/viewtopic.php?f=13&t=36307&start=20
Radko

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne