Clio zakup

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: Clio zakup

Postprzez Tctomasz » 17 wrz 2017, o 06:42

Początkująca napisał(a):Dzięki TURBO za odpowiedź:) właśnie myślałam o takim 1,2. Szukam jakiegoś fajnego i w miarę ładnego do 5ooozl.No i oczywiście rocznik, żeby nie był zbyt stary. Myślę tak rocznik 2000/2001

Cześć Agata...od 2001 roku wychodziły już te wersje poliftowe clio II i ja również skupiłbym się na kupnie poliftowej wersji na Twoim miejscu bo są one lepiej źabezpieczone przed korozją i wyglądają nowocześniej zarówno na zewnątrz jak i w środku.

https://sprzedajemy.pl/renault-clio-200 ... nr46928657

Tu jest na przykład wersja poliftowa...całkiem przyzwoity stan i dobra wersja...z silnikiem 1,2 ale ten akurat ma 65KM i uważam, że to trochę mało...75KM brzmi jednak lepiej, haha.
Pozdrawiam i źyczę owocnych poszukiwań.

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez BatManClio » 17 wrz 2017, o 10:38

Myślę że błąd w ogłoszeniu bo 1.2 16v były tylko 75 koni, 60 koni miały 1.2 8v, i widzę że wszystko ok we wnętrzu i na zewnątrz, pełen oryginał. Wart zastanowienia:)

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez TURBO » 17 wrz 2017, o 11:46

A v e ! BatMan!

Robert masz w 100% rację!
BatManClio napisał(a):Myślę że błąd w ogłoszeniu bo 1.2 16v były tylko 75 koni, 60 koni miały 1.2 8v, i widzę że wszystko ok we wnętrzu i na zewnątrz, pełen oryginał. Wart zastanowienia:)

Nie było takiej wersji tego silnika, dopiero w Clio III pojawiła się taka "osłabiona" wersja silnika :)

Clio z linku powyżej rzeczywiście nieźle wygląda, po wyposażeniu stawiałbym na Extreme - do zrobienia polerowanie lamp, rozrząd, olej i wymiana opon ....
Pozdrawiam TURBO
=======
Clio 2ph2 1.2 D7F Authentique + (granat)
Clio 3ph2 1.5 K9K Alize (beżowy)
KRC #11
Obrazek
TURBO

Zasłużony
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Tctomasz » 17 wrz 2017, o 18:19

TURBO napisał(a):A v e ! BatMan!

Robert masz w 100% rację!
BatManClio napisał(a):Myślę że błąd w ogłoszeniu bo 1.2 16v były tylko 75 koni, 60 koni miały 1.2 8v, i widzę że wszystko ok we wnętrzu i na zewnątrz, pełen oryginał. Wart zastanowienia:)

Nie było takiej wersji tego silnika, dopiero w Clio III pojawiła się taka "osłabiona" wersja silnika :)

Clio z linku powyżej rzeczywiście nieźle wygląda, po wyposażeniu stawiałbym na Extreme - do zrobienia polerowanie lamp, rozrząd, olej i wymiana opon ....

W clio 2 z roczników 2006-2008...nie pamiętam teraz dokładnie jaka to była już odsłona clio 2...ph3 albo ph4?...były też silniki 1,2 benzyna z mocą 60 albo 65KM...
Polecam poczytać lekturę i wiedzę...
https://www.otomoto.pl/oferta/renault-c ... 8254adc49b
https://www.otomoto.pl/oferta/renault-c ... 8e16723527

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez TURBO » 17 wrz 2017, o 19:29

A v e ! Tctomasz!,
No tak jak napisałem dopiero wraz z Clio III pojawił się silnik D4F z zmniejszoną mocą do 65 KM. O takim wspominał BatMan!

Zanim zaczniesz pouczać spójrz na to co sam wysyłasz .... w Twoich linkach są Clio z silnikiem D7F i 58/60 KM
Tctomasz napisał(a):"Polecam poczytać lekturę i wiedzę..."
=> nie tylko czytamy ze zrozumieniem, ale i piszemy ..., a przede wszystkim nie piszemy byle czego tylko po to by zaistnieć!
Pozdrawiam TURBO
=======
KRC #11
Obrazek
TURBO

Zasłużony
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez BatManClio » 17 wrz 2017, o 20:52

Przecież w ogłoszeniu stoi jak byk że to 1.2 16v, zreszta i na bocznych listwach takowe oznaczenie jest-miałem taki samochód jakby co więc wiem co piszę ;) Nie polecam otomoto z opisami właścicieli jako źródła wiedzy ;) bardziej już https://pl.wikipedia.org/wiki/Renault_Clio ;)
Przecież napisałem wyraźnie, że jak 60-65KM to nie 1.216V tylko 1.2 8V - da się jaśniej?:P
P.S. Widzisz TURBO, byliśmy u początków tego forum i tych silników i zjedliśmy na nich zęby ;) ale zawsze znajdzie się ...;)
P.S.S. Tctomasz - chętnie poznam Twoje źródło wiedzy i się dokształcę , bo nie twierdzę że wiem wszystck o clio ale sporo ;)
Pozdrawiam
PEACE

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Tctomasz » 17 wrz 2017, o 21:04

Spoko. Mój błąd...zwracam honor i pozdrawiam.

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez TURBO » 17 wrz 2017, o 21:55

A v e ! BatMan !
BatManClio napisał(a): (..)
P.S. Widzisz TURBO, byliśmy u początków tego forum i tych silników i zjedliśmy na nich zęby ;) ale zawsze znajdzie się ...;)
P.S.S. Tctomasz - chętnie poznam Twoje źródło wiedzy i się dokształcę , bo nie twierdzę że wiem wszystck o clio ale sporo ;)
(...)

Rzeczywiście, szczególnie o C2 trochę się mieliśmy okazję nauczyć, chociaż Twoje C2ph2 z D4F odeszło przedwcześnie do krainy "wiecznych autostrad" :twisted:
Jednak na bieżąco, to doszedłeś już do C4, natomiast ja zostałem przy moim C3ph2 i chyba jeszcze klika lat będę jeździł częściej służbowym kolejnym już Focusem niż moim K9K :)

Dajmy już chłopakowi spokój ... zrozumiał, że się zapędził, a w końcu najważniejsze jest byśmy pomogli koleżance szukającej auta. Po to jest w końcu to forum.
Pozdrawiam TURBO
=======
KRC #11
Obrazek
TURBO

Zasłużony
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Tctomasz » 17 wrz 2017, o 23:40

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Początkująca » 21 wrz 2017, o 17:35

Dzięki wszystkim za odpowiedzi:) Szukam auta z województwa śląskiego, co prawda mąż chce mi kupić dopiero na wiosnę,ale już się trochę rozglądam. Na mocy mi tak bardzo nie zależy, szaleć nim nie będę,tym bardziej,że będę jezdzić z córeczką. Martwi mnie w Clio tylko bagażnik ze względu na posiadanie dużego wózka,boję się,że mi nie wejdzie. Co się psuje w tym aucie najczęściej? Na co powinnam zwrócić uwagę przy kupnie?

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez TURBO » 21 wrz 2017, o 18:54

A v e ! Agata!
Po pierwsze Clio się nie psują :)

= układ kierowniczy / wahacze (nietrwałe zawieszenie - jeśli trzyma geometrię to masz argument do zbijania ceny)
= wspomaganie kierownicy = jeśli ma wadę, nie warto się przyglądać dalej autu
= klimatyzacja (albo działa, albo odpuszczasz = informacja, że trzeba nabić z 95% jest fałszywa)
= elektryka ("choinka" na desce rozdzielczej nie wróży nic dobrego) / czasem to może być tylko problem z masą, ale uważać trzeba
= ślady rdzy (na pewno było naprawiane i to kiepsko) = ja bym omijał

Do ceny auta dolicz sobie zmianę rozrządu, nowe opony itp min 15oo PLN

Duży wózek i C2 to raczej nie wyjdzie - chyba, że będziesz miała non stop rozłożone siedzenia tylne / versja SOCIETE (?!) :twisted:

Powodzenia!
Pozdrawiam TURBO
=======
KRC #11
Obrazek
TURBO

Zasłużony
Klubowicz

Pokaż profil

Poprzednia strona

Powrót do Forum Ogólne