Clio IV ph II

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: Clio IV ph II

Postprzez pepe31 » 9 wrz 2017, o 23:17

W czeskim cenniku są trochę inne dane niż w naszym.

https://www.renault.cz/content/dam/Rena ... -price.pdf

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Duster » 10 wrz 2017, o 19:41

Vmax TCE 120 w wersji podstawowej z oponami 195 pewnie będzie koło 199km/h - jak podali w katalogu z poprzeniego posta. Cięższa wersja GT Line na 205/45/17 w tym teście poleciała równo 190km/h, natomiast doposażony Grandtour z pewnością będzie miał jeszcze kilka km/h mniej.

https://www.autoborchwerf.nl/content-bo ... a_wint.pdf

UPDATE
W tym teście podają jednak, że Vmax to dane producenta.
Były właściciel Clio III Grandtour 20th

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez SebaLBN » 8 paź 2017, o 10:56

Witam.Czy w tych wersjach mocniejszych czyli 120tce lub 110 dci jest inny wzmocniony układ hamulcowy z tylu?te bębny wyglądają inaczej niż w w slabszych wersjach.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Natan » 8 paź 2017, o 13:53

Seba ?

Chodzi Ci o to,że słabsze wersje mają "użebrowane" bębny ?.

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez SebaLBN » 8 paź 2017, o 14:08

No wlasnie te mocniejsze maja te uzebrowania.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Natan » 8 paź 2017, o 19:36

Tak się z ciekawości zapytałem.Trochę dziwne,bo mój ma 66 KW/90 KM a bęben ma użebrowany.

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez SebaLBN » 8 paź 2017, o 20:00

Czyli wychodzi na to że dci 90 oraz 110 oraz tce 120 mają te uzebrowane bebny.Tam są też wieksze szczeki.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Wasabi » 23 lis 2017, o 13:52

Użebrowane bębny mają po prostu wszystkie wersje kombi i 1.2 Tce i 110 konny diesel w hb.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez sasio » 26 lis 2017, o 17:51

...i wszystkie GTLine.
Testowy krótki, 1.2 75KM miał gładkie bębny, mój GrandTour ma 1.2 75KM i ma żebrowane bębny.
W salonie widziałem 1.2 75KM krótkiego, wersja Alize + GT Line i miał żebrowanie.
Renault Clio IV Grandtour 2017
1.2 D4F Limited+++

Czerwony Flamme
Moderator

Klubowicz
Moderator

Pokaż profil

Postprzez Wasabi » 27 lis 2017, o 08:54

Nie można dokupić pakietu GT Line do silnika 1.2 75PS.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez sasio » 27 lis 2017, o 11:42

W salonie w którym się przymierzałem stwierdzili że można . Kolor niebieski iron + Alizee + 1.2 75KM + pakiet GT line ale może coś pokręciło.
Tak samo jak są wersje Clio z Media Nav Evolution z przyciskiem do wyłączania czujników, a są te same wersje w których czujniki wyłączasz z poziomu navi
1.2 D4F Limited+++

Czerwony Flamme
Moderator

Klubowicz
Moderator

Pokaż profil

Postprzez Wasabi » 27 lis 2017, o 13:42

W cenniku i w konfiguratorze nie ma takiej opcji. Z wiedzą sprzedawców niestety różnie bywa. Mówisz o czujnikach parkowania? Fizyczny przycisk do wyłączania czujników został wyeliminowany wiosną tego roku. Na internecie jest kilka modeli Clio Alize z pakietem GT Line z silnikiem 0.9 i mają gładkie bębny. Ten co stał w salonie to musiał być 1.2 Tce. Pewnie im się pomylił Tce z wolnossącym.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez sasio » 27 lis 2017, o 15:12

W mojej z MNE nie mam przycisku.
Stała identyczna jak moja tyle że krótka, z MNE i miała przycisk. Gdy pytałem o co chodzi, tak samo jak z czujnikami w kole czy odczycie z ABS stwierdził że w obecnym Clio robi się misz masz przez co dwa podobne egzemplarze różnią się od siebie. Pakują to, co mają pod ręką, jak kiedys z Thalia
1.2 D4F Limited+++

Czerwony Flamme
Moderator

Klubowicz
Moderator

Pokaż profil

Postprzez BatManClio » 27 lis 2017, o 21:24

Dokładnie, kiedyś w clio 2 ph 2 okazalo sie u mnie ze mam nie wiadomo skąd inne łożyska i dopiero po VIN'ie doszli jakie mają być i się mocno w serwisie dziwili.

Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Poprzednia strona

Powrót do Forum Ogólne