Clio 4 salonowe, żle spasowane elementy karoserii

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: Clio 4 salonowe, żle spasowane elementy karoserii

Postprzez gladi » 16 wrz 2017, o 18:29

u mnie też w clio4 są licho spasowane elementy, z tą różnicą że błotniki przednie bardziej odstają, a drzwi są głębiej i też linia się nie zgrywa. Miałem tak od nowości,na plus że nie mam dużych szumów podczas jazdy :-)
bardziej martwią mnie te plastiki w środku które rysują się praktycznie od wszystkiego, drzwi z tyłu od strony fotelika dzieciaka po 2 latach wyglądają masakrycznie

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez SebaLBN » 12 lis 2017, o 17:00

Witam.Niedawno mylem auto i zauważylem pewne brudne slady na karoserii.Są to miejsca w ktorych górne uszelki drzwi te jakby zamszowe stykają sie z karoserią.Przejszralem cale auto i te slady są od strony pasazera na calej dlugości co swiadczy o tym że uszcelki dobrze przylegają.Natomiast od strony kierowcy uszcelki tylnych drzwi nie przylegają prawidlowo gdyż nie ma zadnych sladow.Dodatkowo zauważylem w sumie od początku że wlasnie te drzwi potzrebują troche wiekszej sily aby je zamknąć co potwierdzilo już kilka osob.Nawet te listwy czarne dzrwi przednich i tylnych od strony kierwocy nie sa idealnie spasowane.Tak jakby tylne dzrwi byly minimalne wysuniete na zewnatrz.Tak sie zastanawiam czy te drziw mozna jakoś dokladniej wyregulować?Czy istnieje taka mozliwość?Dodatkowo zapytam tak na marginiesie czym konserwować te uszcelki zamszowe?
Załączniki
20171112_145531.jpg
20171112_145323.jpg
20171112_131455.jpg
20171112_131403.jpg

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Darkos76 » 12 lis 2017, o 22:42

W moim Clio spasowanie jest w miarę ok. Ale od paru dni na parkingu stoi nowa Megane kombi. Patrząc od tyłu to błotniki sporo wystają poza linię drzwi. A spasowanie klapy bagażnika to masakra. Szczególnie to widać przy lampach. Uskok około 5 mm. Auto wygląda jakby było po dzwonie i zrobione przez Janusza.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez SebaLBN » 12 lis 2017, o 23:06

W sumie u mnie też jest ok tylko te drzwi.Przystawilem sztywną karte na polaceniu drzwi tlnyvh i przednich po obu stronach i jednak jest roznica.Nie wiem jakie sa normy ale wydaje mi sie że mozna by z tym pojechać.Moze da sie ustawić lepiej.Zdjecia:
Załączniki
20171112_202301.jpg
20171112_201653.jpg

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Poprzednia strona

Powrót do Forum Ogólne