[OTS] Naprawy gwarancyjne Clio IV PH2

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

[OTS] Naprawy gwarancyjne Clio IV PH2

Postprzez sasio » 12 gru 2017, o 13:30

Hej.
Wybieram sie niedługo do ASO na naprawę poszycia słupka B (odcisniety palec) dlatego też pomimo szczątkowych informacji na forum chcilabym Was zapytać : z jakimi usterkami jeździliście do ASO w czasie gwarancji?

Pytam dlatego że sam miałem przypadek, pojechania do ASO z usterką po terminie gwarancji (akcja serwisowa praktycznie tak jal dTa gwarancji ) i ASO stwierdziło że widocznie mi to nie przeszkadzało że nie przyjechałem i teraz sorry ale nie.

Czytałem o ubywaniu płynu chłodniczego i zastawiam sie czy ma to
związek z miganiem niebieskiej kontrolki oznaczajacej zimny silnik.
Świeci się po odpaleniu, jadę, na chwilę gaśnie, znowu sie zapala i tak ciągle, aż w końcu gaśnie.

Czy Renault zrobiło już coś ze słabymi pompkami spryskiwaczy ?
Trzy proste siki nie mają szans przy prędkości powyżej 100km/h.

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Renault Clio IV Grandtour 2017
1.2 D4F Limited+++

Czerwony Flamme
Moderator

Klubowicz
Moderator

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 26 gru 2017, o 21:14

Na jakich odcinkach jeździsz, że tak Ci lampka zimnego silnika miga. Co co spryskiwaczy to jest tak specjalnie zrobione, że przy wysokich prędkościach leci taka mgiełka
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez sasio » 28 gru 2017, o 17:29

Odcinki bardzo krótkie typu kilka kilometrów, aczkolwiek ma to wpływ na bujanie się płynu w zbiorniczku.
Jest go oryginalnie połowa, i wjeżdżając w dziurę, koleinę, potrafi się zapalić i zgasnąć.
Renault Clio IV Grandtour 2017
1.2 D4F Limited+++

Czerwony Flamme
Moderator

Klubowicz
Moderator

Pokaż profil

Postprzez wojtuq » 28 gru 2017, o 22:34

Mi to wygląda na styki jakieś zwarcie. Jak masz gwarancję jedz do aso niech szukają przyczyny ja czasmi jezdze 2 km w obie strony i nigdy czegoś takiego nie miałem
Pozdrawiam
wojtuq

Bardzo Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne