Aktualne rabaty na zakup nowego Clio

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Aktualne rabaty na zakup nowego Clio

Postprzez piecu » 17 gru 2017, o 13:11

Przejrzałem forum i ze zdziwieniem przyjąłem brak takiego wątku, więc pozwalam sobie założyć.

Na jaki aktualnie rabat można liczyć w salonach przy zamawianiu nowego Clio? Czy ktoś wie jak to jest z wyprzedażą rocznika albo czy można liczyć na znaczny upust na samochody z 2017 r. po nowym roku?

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Natan » 17 gru 2017, o 14:26

Cześć

Jak co roku.Inteligentna,przekonująca gadka ze strony zainteresowanego jest sukcesem.Sama wysokość upustu leży w gestii salonu i jest indywidualnym tematem.Czasami warto pojechać kilkaset kilometrów dalej aby mieć w kieszeni np.3000 PLN.Przecież na ulicy takie pieniądze nie leżą.Chciałem kupić do firmy kangura w Słupskim salonie u "bardzo znanego biznesmena" na "O".Zaoferował cenę.Zadzwoniłem do Kębłowa k/Gdyni i dostałem identyczną konfigurację 4 tysiące taniej.

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez piecu » 17 gru 2017, o 14:31

Natan napisał(a):Jak co roku.

Ale ile mniej więcej jest co roku? :) To by było moje pierwsze Renault, więc nie wiem, czy to jest marka stroniąca całkiem od rabatów (jak np. Mazda) czy dająca rabaty na poziomie kilkudziesięciu procent (kiedyś w Volvo mi dawali ponad 25%).

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez sasio » 17 gru 2017, o 21:29

-4000 zł krótki
-5000 zł Grandtour

- dodatkowy tysiak jak salon się chce pozbyć auta

Najczęściej po prostu dostaniesz 500zł dodatkowego rabatu, albo pKiet opon i dywaniki za darmo.

Wieksze upusty to juz ciężki temat, bo dużo zostało aut w slabej konfiguracji pod np.przedstawicieli.

Takich jak moj, a sam konfigurowalem były 3 szt w całej Polsce i wszystkie u dealerów którzy mieli je kupione dla swoich klientów. Gdybym chciał u innego dealera najszybciej, to styczeń i cena obecna, auto z 2017.
Gdybym chcial Full LED auto w Kwietniu i nowa cena (auto z 2018:
Renault Clio IV Grandtour 2017
1.2 D4F Limited+++

Czerwony Flamme
Moderator

Klubowicz
Moderator

Pokaż profil

Postprzez matelin » 20 gru 2017, o 07:40

Ja swoje Clio hb ze stocku kupiłem około 8k taniej niz cena katalogowa + ubezpieczenie za 1% wartości pojazdu. Wersja Limited Plus.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez sasio » 20 gru 2017, o 09:10

Czyżby Zdunek Gdańsk ?

Ogólnie jak patrzę to w porównaniu z ofertą moja tzn Listopad 2017 a teraz mógłbym mieć auto taniej jeszcze o 2000zł ale w górach :)
Renault Clio IV Grandtour 2017
1.2 D4F Limited+++

Czerwony Flamme
Moderator

Klubowicz
Moderator

Pokaż profil

Postprzez mayn » 21 gru 2017, o 15:26

Znajoma kupiła tydzień temu nowe z salonu Clio IV 1.2 16V. Powiem krótko, jeśli oczekujecie komfortu jazdy, przede wszystkim ważny dla Was jest poziom wyciszenia i budżet Wam na to pozwala, zastanówcie się bardzo poważnie nad Meganem IV 1.2 TCe. Różnica nie do opisania na drogach ekspresowych czy autostradach.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne