Drgania podczas przyśpieszania.

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Drgania podczas przyśpieszania.

Postprzez Jordan311 » 17 sty 2018, o 14:12

Witam posiadam Clio 3 1.2 2008r. Nie mam już pomysłów na naprawy. Podczas przyspieszania trzęsie mi całą kabiną z prawej strony. Wymieniłem już wszystkie felgi z oponami oraz całą półoś z przegubami na nowe i dalej nic. Na stacji wszystkie końcówki ok. Może jakaś pierdoła o której nie wiem. Proszę o pomoc. I wasze rady.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Natan » 17 sty 2018, o 14:34

Cześć

Tylko podczas przyśpieszania ?.A jazda spokojna z normalnym "marszowym" gazem ?.Czasami wydaje nam się,że np. prawa strona,a w rzeczywistości lewa i na odwrót.Czy lewarek podczas przyśpieszania i odpuszczania gazu wykonuje ruchy tył-przód ?.Czy te telepanie budą występuje na każdym biegu ?.Skręć kołami maksymalnie w prawo i spróbuj ruszyć z impetem.I tak samo z kierą skręconą w lewo.Sprawdź poduchy silnika i skrzyni biegów.

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Jordan311 » 17 sty 2018, o 16:06

Tylko przyspieszanie od zera do 90 przy 110 nie ma nic. A tak to jak by koło miało zaraz odpaść.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez m_glod » 19 sty 2018, o 09:46

piasta? nie zmienialeś tarcz ost? moze krzywo nałożona na piaste.

Przepraszam. Teraz doczytałem, że powyżej pewnej prędkości ustaje. Krzywe tarcze? Skrzynia?

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Jordan311 » 20 sty 2018, o 13:33

Problem rozwiązany. Wymieniłem jeszcze lewą półoś z przegubami i Wszystko gra.

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez Natan » 20 sty 2018, o 14:12

I gitara :lol: .

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne