Wyświetlacz media-nav evoluction

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Wyświetlacz media-nav evoluction

Postprzez stemplowski » 25 lut 2018, o 16:31

Witam
Jestem świeżym posiadaczem clio 4.Mam mały problem w wyświetlaczem po wyłączeniu auta na wyświetlaczu świeci się godzina i w prawym rogu mam temperature a w lewym ikone księżyca.Problem polega na tym że po zamknięciu auta pilotem gaśnie wszystko ale ta nieszczęsna godzina świeci.Na samym początku jak kupiłem autko wydaje mi się że odrazu gasła.Wziąłem instrukcje i jest tam napisane o stanie czuwania,ale jak ten stań wyłączyć nic nie ma.Może ktoś miał do czynienia z czymś takim? Dzięki za wszelką pomoc.Pozdrawiam

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez sasio » 25 lut 2018, o 19:12

Spokojnie gaśnie po 10 minutach, może krócej.
Najlepiej sprawdź włączenie i wyłączenie MNE, czasami potrafi się rozregulowac, gdy było włączone na zgadzonym silniku, i czasami wyjdziesz z auta i MNE dalej gra.
Renault Clio IV Grandtour 2017
1.2 D4F Limited+++

Czerwony Flamme
Moderator

Klubowicz
Moderator

Pokaż profil

Postprzez stemplowski » 25 lut 2018, o 22:29

A nie można tego w jakiś sposób zmienić żeby zgasło odrazu?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez sasio » 26 lut 2018, o 06:49

Nie, grzebałem w opcjach i nic nie ma.
Ewentualnie może coś być w CLIPie.
Laguna II i inne auta mają coś takiego jak opóźnione oświetlenie kabiny. Wiele osób to wkurzalo (pomimo że gasło kilka sekund po wyjściu), i wylaczali tą funkcje.
1.2 D4F Limited+++

Czerwony Flamme
Moderator

Klubowicz
Moderator

Pokaż profil

Postprzez stemplowski » 26 lut 2018, o 19:31

Ok dzięki za pomoc w piątek jade do serwisu w ramach gwarancji bo mam małą awarie przy drzwiach przy okazji pokaże im ten zegar zobaczymy czy coś poprawią.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez SebaLBN » 26 lut 2018, o 19:42

U mnie też sie jakos tak zrobilo że jak wylaczam silnik i nawet po wyjsciu z auta gra dalej radio lub mp3.Wczesniej wylacalo sie zaraz po wylaczeniu silnika.Mozna to jakoś poprawic żeby bylo jak kiedys?

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Natan » 26 lut 2018, o 20:53

Seba ?
A po zamknięciu kartą też się nie wyłącza :?: .

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez SebaLBN » 26 lut 2018, o 22:27

U mnie jest teraz tak że albo wlacza sie automatycznie przy odpaleniu i wylacza tuz po zgaszeniu lub jesli po automatycznym wlaczeniu za chwile je recznie wylacze i potem znowu wlacze to po zgaszeniu silnika nie wylacza sie.Dopiero jak odejde od auta i auto sie zamyka to wtedy sie wylacza.Czy jest mozliwosc zeby sie automatycznie wylaczalo niezaleznie od tego czy je wlaczam i wylaczam podczas jazdy?

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez stemplowski » 2 mar 2018, o 21:22

Witam, jestem po serwisie gw. i chłopy stwierdzili że tak ma być po kilku minutach dopiero zgaśnie nie wieżyłem im i pokazali mi na salonowym clio 4 i po kilku minutach zgasło także trzeba sie przywzyczaić.Pozdrawiam

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez sasio » 3 mar 2018, o 01:05

Ostatnie mrozy spowodowały ciekawą rzecz z MNE.
- przy -17° przywróciło ustawienia fabryczne nawigacji
- urządzenie zaczęło rozłączać połączenie BT z telefonem
- coraz częściej się zawiesza na ekranie wizualizacji czujników.

Ot taki kwiatek z dziś.

Obrazek
1.2 D4F Limited+++

Czerwony Flamme
Moderator

Klubowicz
Moderator

Pokaż profil

Postprzez m_glod » 17 mar 2018, o 09:30

Mam pytanie nie dotyczace tematu. Widze ze wyswietlacz pokazuje Ci odleglosci przy cofaniu? Mam czujniki i media nav ale tylko pika. To co widze u ciebie to bardzo przydatna rzecz :)

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Natan » 17 mar 2018, o 10:50

To nie są odległości.To jest informacja o zakresie kąta "widzenia" czujników.Temat czysto poglądowy.Zdjęcie zrobione podczas jazdy ze zwieszonym systemem.

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne