Skradziono moje clio :(

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: Skradziono moje clio :(

Postprzez Natan » 12 kwi 2018, o 11:03

To jest duuuża szansa,że to ta sama ekipa.Kilka gum po piętach na dołku by im rozwiązało języki... :lol: ,jeżeli ich mają.

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 12 kwi 2018, o 11:35

Tego nie wiem ale sądzę, że nie złapali złodzieja bo auto stało po prostu w jakimś podwórku..Ale według mnie i policji - to ta sama ekipa więc idą tym tropem i szukają mojego.. :pray: :pray:

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 12 kwi 2018, o 11:49

nxZy napisał(a):Zapewne będzie pozostawione gdzieś pod blokiem na kilka dni i będą obserwować czy ktoś się nie kręci

soccerchicka napisał(a):Tego nie wiem ale sądzę, że nie złapali złodzieja bo auto stało po prostu w jakimś podwórku.

Po kradzieży auta warto "porkęcić" się po mieście, szczególnie posprawdzać podwórka między blokami.
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 12 kwi 2018, o 12:24

Bogdan61, może powinnam to zrobić ale kompletnie nie wiem od czego zacząć. A jeszcze jedna kwestia - skoro auto ma nawigację to w ten sposób nie da się jakoś namierzyć?

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Natan » 12 kwi 2018, o 12:37

Jeżeli masz taką możliwość powinnaś "zatrudnić" kilku młodzieniaszków najlepiej na rowerach i jakoś im to wynagrodzić aby "oblecieli" podwórka okoliczne na dzielnicy i poza nią.Czasami najprostsze sposoby są najbardziej skuteczne.Bo na Policję to nie ma za bardzo co liczyć.Oni nie jeżdżą i nie szukają.Mają inne tematy na głowie.Zresztą Policja :lol: ....jak ktoś nie zadzwoni i im cynku nie da...
Ostatnio edytowano 12 kwi 2018, o 15:49 przez Natan, łącznie edytowano 1 raz

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 12 kwi 2018, o 12:41

Niby tej dziewczynie znaleźli. Może pojeżdze gdzieś dzisiaj i się rozejrzę

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Natan » 12 kwi 2018, o 12:46

Samemu to można się zamęczyć...a tak jak kilku to szanse się zwiększają.Mi nie chodzi o kipisz podwórek w promieniu 100 metrów...

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez mayn » 12 kwi 2018, o 14:46

soccerchicka, widzę że miałaś jedną z bogatszych wersji. Miałaś hands free ?

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 12 kwi 2018, o 14:48

Akurat nie. Ale wiem czemu pytasz - bo potrafią sygnał przechwycić czy coś takiego i otworzyć. Ta opcja u mnie odpada.
Ale ta dziewczyna pisała, że jej wybili szybkę i się przez kompa podłączyli jakoś. Ostatecznie jak znaleźli auto na tym podwórku to komp był zepsuty - i może dlatego stało - a moje pewnie już gdzieś w Rosji :(

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez mopsik » 12 kwi 2018, o 15:29

Też myślę nad dodatkowym zabezpieczeniem OBD2.
Wejdą ,podepną się i jadą po kilku minutach.Mojej znajomej tak o mało co nie ukradli GOLFA.Spojrzała przez okno a typ z lapkiem siedzi i kombinuje.Wyszła ale uciekli.
Co do Policji.Nie szukają bo obecna władza zlikwidowała specjalne komórki do szukania.W ramach oszczędności. Wiem to z 1 ręki.Nikt nie szuka.

Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 12 kwi 2018, o 15:31

mopsik, jeszcze przez parę dni będę mieć jakąś nadzieję, głównie przez to, że jej znaleźli. Ale myślę, że po weekendzie mogę się już pogodzić ze stratą..

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez mopsik » 12 kwi 2018, o 15:39

Kurczę,moze znajdą,moze u Was Policja bardziej jest oblatana.Jak kradną to wg mnie odrazu kilka szt w dzielni i przygotowują na wywózkę.Pewnie wiecej aut poszło z Twojego osiedla.Jak mój ukradli to tego samego dnia/nocy poszło jeszcze volvo ale znaleźli i poszło audi 9 letnie . Auta pod zamówienie na części jak nic.

Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez damis144 » 12 kwi 2018, o 15:39

soccerchicka napisał(a):Bogdan61, A jeszcze jedna kwestia - skoro auto ma nawigację to w ten sposób nie da się jakoś namierzyć?

Jak jest zagłuszarka w aucie to po sygnale GPS nie znajdą, poszukać można też przy galeriach handlowych.

Początkujący
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Natan » 12 kwi 2018, o 15:58

damis144 ?
Nawet nie muszą mieć zagłuszarki.Ta kostka (nadajnik ?,odbiornik GPS ? ) jest u mnie w bagażniku pod wykładziną za tylną kanapą.Także 2 kabelki...Ogólnie mówiąc samochody naszpikowane elektroniką a bardzo łatwo je buchnąć.A to wszystko za sprawa ogólnie dostępnych sprzętów "diagnostyczno-specjalistycznych ".A śmieją się z prostych zabezpieczeń typu solidna łapa na pedały czy nawet mechaniczna blokada lewarka skrzyni biegów.Teraz takie proste zabezpieczenia stwarzają złodziejowi więcej problemu niż ta elektronika.
Ostatnio edytowano 12 kwi 2018, o 16:06 przez Natan, łącznie edytowano 1 raz

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez mopsik » 12 kwi 2018, o 16:00

Pojadą w mejsce slabego zasięgu GSM i zostawią auto na 2-3 dni...i potem rozwalą.Ale warto mieć kilka zabezpieczeń.Blokada skrzyni ,blokada OBD2,GPS na GSM ,alarm choćby dla hałasu.

Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Natan » 12 kwi 2018, o 16:15

Znajomy ma świetne zabezpieczenie trochę droższej furki.Mikro włączniki pod tapicerką fotela kierowcy i pasażera (z wyłącznikami dla właściciela też ukrytymi).Niezależne zasilanie akumulatorem od UPS.Syrenka i aku tak sprytnie schowane,ze w życiu bym się nie domyślił,że tam może być.
Ostatnio edytowano 12 kwi 2018, o 16:54 przez Natan, łącznie edytowano 1 raz

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 12 kwi 2018, o 16:21

Myślałam, że te czasy już minęły. Ale na pewno w następnym aucie jakieś zabezpieczenia zainstaluje..

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Natan » 12 kwi 2018, o 16:49

Dawno temu jak się "dorabiałem" kupiłem Cinquecento Sporting 1,1.Miało bardzo ciekawe zabezpieczenie.Po włożeniu kluczyka i przekręceniu na "zapłon" nic się nie działo.Tak jak bez akumulatora w samochodzie.Dopiero jak lewa ręka a dokładnie palec dotknął wkręta mocującego kieszeń w drzwiach i palec prawej dłoni drugiego wkręta gdzieś od spodu deski rozdzielczej odpalał się zapłon.Nawet nie wiem jak to było zrobione.Kupiłem już z takim zabezpieczeniem.Jak ten Sporting rwał do przodu...leciutkie to takie...tylko strefa zgniotu kończyła się na tylnej kanapie :lol: .

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez mopsik » 12 kwi 2018, o 18:50

Prawda jest taka ,ze jak chcą ukraść to i tak ukradną.W ostateczności wywloką z auta i zabiorą kartę/kluczyk.Modne jest delikatne najechanie na tył przed rondem,kierowca wychodzi a ludek wbiega do auta i odjeżdża.Można im tylko mocno utrudnić zadanie.Ważne by tylko nie stracić karty/kluczyka podczas kradzieży bo AC nie zapłaci odszkodowania.

Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Natan » 12 kwi 2018, o 18:54

Nigdy nie wkładam karty do "dziury".Zawsze noszę przy sobie.

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum Ogólne