Gdzie są wszystkie numer vin w Clio 1992 rok

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Gdzie są wszystkie numer vin w Clio 1992 rok

Postprzez waszkaraz-79 » 17 gru 2018, o 17:44

Witam,czy ktoś wie gdzie są wszystkie numer vin w Clio 1.8 16v z 1992 roku?Dziekuje

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Wojtek w » 17 gru 2018, o 20:21

W "normalnej" wersji silnikowej ,numer VIN jest na prawym kielichu kolumny zawieszenia i powtórzony jest na blaszanej plakietce przynitowanej do przedniego pasa ,nad prawym reflektorem.
Clio III RS 2.0 16V 197KM
Twingo II RS 1.6 16V 133KM

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez Duchu » 17 gru 2018, o 21:55

W wszystkich Clio 1 jest tak jak pisze Wojtek W. Na rynek Szwajcarski jeszcze była przynitowana dodatkowa tabliczka w bagażniku za tylną prawą lampą.
CLIO 1,8 16V GRAND PRIX NR 365 96;
CLIO 2.0 8V SWAP z LAGUNY 95;

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez waszkaraz-79 » 18 gru 2018, o 12:26

Tak,jest to normalna wersja 1.8 16v z 1992,dziekuje za odpowiedź,i nie mam szukać nigdzie indziej na przykład pod dywanikami albo na progach?Dzieki za info

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Duchu » 18 gru 2018, o 12:39

waszkaraz-79 napisał(a):Tak,jest to normalna wersja 1.8 16v z 1992,dziekuje za odpowiedź,i nie mam szukać nigdzie indziej na przykład pod dywanikami albo na progach?Dzieki za info

Nie tylko w tych wyżej wymienionych miejscach. Czyżbyś kupił tą na Litewskich blachach?

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez Zgreg » 18 gru 2018, o 16:55

Tak jak napi$ał Duchu, VIN na kielichu zawie$zenia, re$zta danych z powtórzonym VIN-em je$t na tabliczce znamionowej. Ważny je$t nr nabity na karo$erii, jak i tabliczka, bez której badanie techniczne z wynikiem negatywnym. Zobacz tu
Ładniejsza siostra Williams Baccara

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz
Zlotowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez waszkaraz-79 » 19 gru 2018, o 12:50

Hehe,myslisz że będą jakieś problemy?Chcialbym ja doprowadzić do używalności i jeździć na co dzień,jak będę miał problemy będę was prosić o pomoc

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Wojtek w » 19 gru 2018, o 13:13

Jak jest przynajmniej wybity nr.VIN na kielichu ,to jeszcze można próbować odtworzyć plakietkę .Jak nie ma nic ,raczej nie uda się go zarejestrować. :cry:

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez waszkaraz-79 » 19 gru 2018, o 14:13

Numer na kielichu jest,a szczerze mówiąc czy tabliczka znamionowa jest to nie wiem,ale już zaczynam ogarniać,mysle że będzie dobrze,jak już będę mógł jeździć pochwalę się i w razie problemów technicznych będę prosił o pomoc,dzieki i pozdrawiam

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 19 gru 2018, o 14:15

Wojtek w napisał(a):Jak nie ma nic ,raczej nie uda się go zarejestrować.

Chyba tylko na zabytek można próbować (przepisy się mocno zaostrzają i 92 będzie za młody na zabytek i tanie ubezpieczenie powyżej 25 lat też się skończyło) ale z drugiej strony jak można kupić auto bez VINu?

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez Wojtek w » 19 gru 2018, o 20:45

waszkaraz-79 napisał(a):Numer na kielichu jest,

To może nie będzie tak źle. Powodzenia.

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez CZUCZU1 » 19 gru 2018, o 21:49

Dodam tylko że numer naboty jest de facto punktakiem, a kopie plakietki zaęatwisz w aso w 8 tygodni, lub na internecie jest firma która dorabia repliki

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz
Majsterkowicz

Pokaż profil

Postprzez Termi » 20 gru 2018, o 00:26

wojteks napisał(a):tanie ubezpieczenie powyżej 25 lat też się skończyło

Raczej się nie skończyło, bo idziesz do PZM i z kartą członkowską do PZU i masz OC na cały rok za ok 160 zł. Tyle kosztowało OC za żółte clio 91 rok płacone w czerwcu. Auto nie musi mieć żółtych tablic aby mieć tańsze OC jakby ktoś nie wiedział. Póki nie pokażę polisy OC żółtej to nikt nie wierzy

Chyba że czegoś nie wiem
Stajnia - czyli lub pod opieką od A do Z:
Clio 1 ph1 1.2 (już 1.4) Żółta
Clio 1 ph2 1.8 16V Niebieska
Clio 2 ph2 1.9 dTi Dwójeczka
Clio 1 ph2 1.4 Alize
Clio 2 ph2 1.6 16V Initiale Paris

Ekspert
Klubowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez Duchu » 20 gru 2018, o 06:15

Termi napisał(a):
wojteks napisał(a):tanie ubezpieczenie powyżej 25 lat też się skończyło

Raczej się nie skończyło, bo idziesz do PZM i z kartą członkowską do PZU i masz OC na cały rok za ok 160 zł. Tyle kosztowało OC za żółte clio 91 rok płacone w czerwcu. Auto nie musi mieć żółtych tablic aby mieć tańsze OC jakby ktoś nie wiedział. Póki nie pokażę polisy OC żółtej to nikt nie wierzy

Chyba że czegoś nie wiem

Termi od 19 grudnia już to tak nie działa niestety. Żeby dostać zniżkę trzeba mieć albo żółte blachy, pojazd historyczny lub unikat. :/

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 20 gru 2018, o 08:42

Termi napisał(a):bo idziesz do PZM i z kartą członkowską do PZU i masz OC na cały rok za ok 160 zł. T

Skończyło się. Przynajmniej na dziś, a co do żółtych blach to wzrastają wymagania żeby je uzyskać.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez Zgreg » 20 gru 2018, o 18:17

Podobno PZU nie dogadało $ię z PZMotem i obecnie nie tak łatwo wykupić tanie ubezpieczenie. Z żółtymi blachami też je$t jaka$ dziwna $prawa. U$tawa $ię nie zmieniła, ale kon$erwatorzy zabytków zao$trzają kryteria.
Ładniejsza siostra Williams Baccara

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz
Zlotowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez waszkaraz-79 » 21 gru 2018, o 00:02

Mam zamiar 16 zarejestrować normalnie,i jest wszystko na dobrej drodze,oczywiscie zaczęły się schody,potrzebuje skrzynie jb3 083-jakby ktoś coś miał to jestem zainteresowany,pozdr

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez waszkaraz-79 » 21 gru 2018, o 00:10

Poszukuje skrzyni do Clio 1.8 16v z 1992,nie wiem czy dobry numer podałem,wiem że są tu znawcy więc proszę o pomoc i pozdrawiam

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Termi » 21 gru 2018, o 01:06

Tak, faktycznie. Dzięki Duchu za link. PZMot jednak będzie szukał innych firm ubezpieczeniowych, ale pewnie będą inne kryteria. Faktycznie, jeśli sebixy kupowały sobie 26 letnie bmki i rozwalały je na innych autach bo drift nie wyszedł to nie dziwię się że się PZU wycofało. Jeśli PZMot nie znajdzie nikogo to za dużo straci bo ludzie nie będą przedłużać kart członkowskich wiec kompromisy będą musiały być. Jak dla mnie, najrozsądniejsze by były te dodatkowe zniżki dla kierowców mających 3 - 4 lata bezszkodowej jazdy. Wykluczy to sebixową patologię a uszczęśliwi odbiorców takich jak my, mających stare autka z pasji czy nawet przyzwyczajenia.

waszkaraz-79 napisał(a):Poszukuje skrzyni do Clio 1.8 16v z 1992,nie wiem czy dobry numer podałem,wiem że są tu znawcy więc proszę o pomoc i pozdrawiam

Załóż temat w dziale technicznym chociaż lepsza byłaby giełda, ale nie masz dostępu.
Możliwe że po nowym roku będę miał jb3048 ale pod stalową miskę olejową, zależy co skrzyniarz poprzekłada do tego, co chcę mieć docelowo.
Stajnia - czyli lub pod opieką od A do Z:
Clio 1 ph1 1.2 (już 1.4) Żółta
Clio 1 ph2 1.8 16V Niebieska
Clio 2 ph2 1.9 dTi Dwójeczka
Clio 1 ph2 1.4 Alize
Clio 2 ph2 1.6 16V Initiale Paris

Ekspert
Klubowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 21 gru 2018, o 08:39

Zgreg napisał(a):U$tawa $ię nie zmieniła