Renault Clio trzeszczy tył auta i spalanie

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Renault Clio trzeszczy tył auta i spalanie

Postprzez jack-720 » 28 lut 2019, o 09:27

Witam serdecznie
Proszę powiedzieć co można zrobić z trzeszczącym tyłem w clio 4 , trzeszczy jak podjeżdża się pod krawężnik , progi zwalniające, itp. byłem wczoraj ASO i powiedzieli że to nie podlega gwarancji i mogą to zrobić odpłatnie, może ktoś poradził sobie z tym problemem, czytałem że potrzebna jest regulacja klapy , coś trzeba przesmarować?, co do spalania, to jak wygląda spalanie w Waszych , mi auto pali samo miasto ~9,1-9,3l. czy to jest norma?
silnik 1,2 - 75KM 16V , przebieg 37tyś.
Z góry dziękuję

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez soccerchicka » 28 lut 2019, o 10:27

Na gwarancji wyregulowali mi klapę i przestała trzeszczeć. Skontaktuj się z innym ASO.

Średnio Zaawansowany
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez jack-720 » 28 lut 2019, o 12:14

Piotrkowski serwis omijać szerokim łukiem...samemu to się zrobi? teraz jeździć od serwisu do serwisu...

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez jack-720 » 28 lut 2019, o 12:46

jack-720 napisał(a):Piotrkowski serwis omijać szerokim łukiem...samemu to się zrobi? teraz jeździć od serwisu do serwisu...

Pan z piotrkowskiego serwisu, specjalista od karosterii powiedział mi że Reno tak ma , jak chciałem żeby nie trzeszczało to trzeba było sobie Audi kupić, całkowita ignorancja, ładną wystawia opinie marce dla której pracuje

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 28 lut 2019, o 13:20

Następne auto myślałem może kupić Renault ale chyba jednak pozostanę przy niemieckiej motoryzacji :lol:
Bułka – odmiana delikatnego pieczywa, najczęściej pszennego, żytniego lub kukurydzianego, w formie niewielkiej nieco spłaszczonej kulki.Oglądam Top Gear i się nie znam na autach.
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez jack-720 » 28 lut 2019, o 19:02

Witam, sam postanowiłem wyregulować zamek klapy tył, regulacja na zaczepie , torx 40 dwie śruby poluzowac, lekko zaczep do środka bagażnika i poprawka jeszcze raz i zero trzeszczenia, uszczelkę potraktowałem preparatem silikonowym do gum i jest cichutko ,
Pozdrawiam

Początkujący

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne