Dywaniki gumowe do clio 4

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Dywaniki gumowe do clio 4

Postprzez andhen » 6 mar 2019, o 12:23

Witam wszystkich klubowiczów.Potrzebuję gumowych dywaników do clio 4.Polećcie jakieś dobrej jakości i w rozsądnej cenie.Pozdrawiam.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez andhen » 7 mar 2019, o 19:34

Nikt nie podpowie?W sklepach internetowych znalazłem 2 rodzaje.Jedne od strony kierowcy mają taki wypust z lewej strony obok pedału gazu,a druga wersja tego nie posiada.Dlatego proszę o radę,które są lepsze i sprawdzają się w codziennym użytkowaniu.Miałem wcześniej clio 3,kupiłem dywaniki gumowe za 105 pln,niby miały być bardzo dobre,a okazały się zwykłym bublem stwarzającym zagrożenie bo podwijały się pod pedały sprzęgła i gazu.Stąd moja prośba do Was o radę w wyborze 8-)

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez rzadu » 7 mar 2019, o 20:32

Ze swojej strony mogę powiedzieć tak: w C4ph2 oraz w Astrze V mam maty bagażnika firmy Rezaw. Są bardzo dobre, obydwa są gumowe, guma miękka, a najważniejsze że nic nie śmierdzi. Jednak nie stosowałem ich dywaników.

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez mopsik » 12 mar 2019, o 17:15

Kiedyś kupowałem firmy RIGUM jak pamiętam,chyba nawet leżą niepotrzebne na strychu.Fajna miekka guma ,nie to co mam teraz oryginalne plastikowe i ślizgie . Po 2 latach jak nowe tylko ta kierowcy lekko wytarta ale wykorzystywana tylko zimą.

Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez borsukldz » 13 mar 2019, o 09:52

vel baluciarz7

Pokaż profil

Postprzez sasio » 13 mar 2019, o 14:34

Ja mam fabryczne ale są plastikowe.
Nie maja gumy na nogę lewa przez co cały ten element jest uwalony i z buta woda ścieka pod dywanik.
Renault Clio IV Grandtour 2017
1.2 D4F Limited+++

Czerwony Flamme
Moderator

Klubowicz
Moderator

Pokaż profil

Postprzez WinFS » 13 mar 2019, o 15:59

oryginalne są całkiem spoko tylko na zimę wato coś podłożyć na lewą nogę bo zabrakło tam materiału.. co ciekawe dla pasażera dywanik jest dłuższy... powodem tego zapewne była chęć zabezpieczenia się przed blokowaniem pedałów ale samo w sobie to bez sensu bo pedały powinny być tak zrobione by było miejsce na dywanik...

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez jarasnet » 5 sty 2026, o 15:45

Podbijam pytanie sprzed lat. Potrzebne dywaniki na przód do Clio IV 2019 rok. Te plastikowe oryginały to jakaś pomyłka. Ktoś? Coś?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 5 sty 2026, o 19:40

jarasnet napisał(a):Ktoś? Coś?

Ale co? Że ma na sprzedaż czy jak?

Kup coś na alledrogo, nie będą pasowały odeślij.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez jarasnet » 5 sty 2026, o 20:06

wojteks napisał(a):
jarasnet napisał(a):Ktoś? Coś?

Ale co? Że ma na sprzedaż czy jak?

Kup coś na alledrogo, nie będą pasowały odeślij.

No chyba tak zrobię, ryzyk fizyk, znalazłem dwie opcje:
https://allegro.pl/oferta/renault-clio-iii-2005-2012-renault-clio-iv-12-19-dywaniki-gumowe-przod-17895263102
https://allegro.pl/oferta/renault-clio-iv-hb-kombi-2012-2019-dywaniki-do-samochodu-na-przod-17830191225

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 5 sty 2026, o 20:23

Pierwsze mają niski rant, powinny być OK i są w miarę estetyczne

Drugie mają wysoki rant ale pytanie jak pasują i układają się w samochodzie bo jeżeli są dobrze dopasowane i ranty będą stały pionowo przy tunelu i progu to zniosą znacznie więcej wody/brudu/błota niż te z pierwszego linku.

Ekspert

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne