przez Szybki_Bill » 14 sie 2019, o 13:01
Cześć,
Posiadam dwuletnie Clio. Rok temu miał wymieniany olej i do dziś nie przejechał więcej niż 5 tys. km, więc nie muszę w tym roku wymieniać oleju. Gwarancje wygasły oprócz antykorozyjnej i na lakier. Nie chcę tych gwarancji stracić. Pytanie: Czy muszę w tym roku iść na jakiś przegląd żeby je utrzymać?
Zgodnie z ogólnymi warunkami gwarancji Renult, "Zastosowanie Gwarancji Antykorozyjnej RENAULT jest uwarunkowane wykonywaniem kontroli antykorozyjnych nadwozia, ramy silnika i podwozia. Kontrole te muszą być przeprowadzane zgodnie z częstotliwością wskazaną w Karcie PrzeglądÛw i Gwarancji, lecz nie rzadziej niż raz na dwa lata. Są one uwzględnione w ramach okresowych przeglądÛw wykonywanych przez Autoryzowanych PartnerÛw RENAULT."
W mojej karcie przeglądów nie jest wyszczególnione jak często zalecany jest przegląd antykorozyjny. Dzwoniłem do Renault ale im zależy na kliencie, im częściej przyjadę tym lepiej dla nich.
Pomóżcie, nie chcę niepotrzebnie bulić za przegląd teraz jeśli mogę poczekać jeszcze rok.
Dzięki.