Nadchodzi Clio V - co już wiemy

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Re: Nadchodzi Clio V - co już wiemy

Postprzez sasio » 3 wrz 2019, o 14:44

Nie mówię ze coś masz :)
Mówię tylko ze na Allegro były już lampy od Clio V i kierownica ale bez numeru.
Teraz już jest z numerem
Renault Clio IV Grandtour 2017
1.2 D4F Limited+++

Czerwony Flamme
Moderator

Klubowicz
Moderator

Pokaż profil

Postprzez Andbb » 27 wrz 2019, o 13:49

Zastanawiam się nad zakupem clio 5 z silnikiem 1.0 tce.
Wiem że to całkiem nowy silnik co wiąże się z pewnymi obawami co do jego trwałości. Wcześniej ten silnik był już zastosowany w Dusterze. Mam zatem pytanie czy ktoś już ma ten silnik jeśli tak to jak się spisuje (drgania, spalanie św. Problemy)

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Postprzez dezerter » 30 wrz 2019, o 08:03

ktoś już zakupił clio 5?
moją obecność na forum sponsoruje IRENA

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez polon18 » 30 wrz 2019, o 08:27

Oszalałeś? Z pierwszego rocznika? Przecież zawsze pierwsze roczniki to buble.
Dacia Duster II też jest super ale ci co kupili z pierwszego roku produkcji to prawie wciąż byli w serwisie.
Clio IV z 2012 też było trefne. Bardzo dużo różnic w stosunku do lat późniejszych

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez mopsik » 30 wrz 2019, o 16:33

Ja miałem CLIO IV z 2012.Kupiłem w połowie roku ale model z wystawy i przez 3 lata zero problemów.To są silniki jak pamiętam z Nissana i już sprawdzone ale niech to ktoś potwierdzi.

Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez davop » 1 paź 2019, o 19:21

benzyna - Nissan
diesel - Renault
oczywiście nie na sztywno, to taki generalny podział: https://www.alliance-2022.com/blog/what ... owertrain/
♂ Clio I Ph3 ► Thalia I Ph3 ► Clio III Grandtour Ph1Megane IV HB
♀ Seicento ► Twingo II Ph1 ► Clio IV Ph2

Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez mayn » 2 paź 2019, o 20:01

Bardzo Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez davop » 2 paź 2019, o 20:15

noooo ładne obydwa, tylko mały błąd bo nie ma już silniczka 0.9L ..

Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Bogdan61 » 2 paź 2019, o 21:54

Te oferty można faktycznie traktować jako reklamy nowego Clio, zamieszczone przed dealerów Renault.
# 103
Obrazek

Ekspert
Klubowicz
Majsterkowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez Tctomasz » 3 paź 2019, o 05:46

Pochwalcie się lepiej kto zamierza kupić Clio V w najbliższym czasie :-)

Średnio Zaawansowany
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez jonasz » 3 paź 2019, o 11:42

Nowe Clio nie urywa... Pomimo lepszej jakości materiałów we wnętrzu czułem się jakoś tak... Fotel kierowcy wydaje się być wyżej niż w IV, same fotele nie są wybitnie wyprofilowane, bagażnik choć duży ma relatywnie mały otwór załadunkowy. Na + stacja multimedialna (ta mniejsza) - ładnie wygląda i działa płynnie. Nie jeździłem. Cena ekspozycyjnej wersji Intense 66k PLNów. Drogo... IMO jedynie Zen ma jakiekolwiek sens.
Były Clio 3ph1 3d 1.2 Tce Rip Curl, Clio 4ph2 1.2 Tce Limited, jest KIA Ceed 3 1.4 T-Gdi

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez dezerter » 3 paź 2019, o 12:20

dzwoniłem do mielca mieli wczoraj dostarczyć do jazd próbnych benzyniaka ale nie wiedzieli dokładnie jaki. Jutro lub w sobotę zobaczę co to autko potrafi jeżeli dupy nie urywa to stare poczciwe clio 3 dci zostanie :)
moją obecność na forum sponsoruje IRENA

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez SebaLBN » 3 paź 2019, o 13:23

Nawet podkokietnika nie ma w rs line w standardzie.Lipa.A zauwazyliscie dziwna rzecz.Wiecie dlaczego 2 identyczne modele i wersje wyposazenia i silniki te same i jeden ma tarcze z tylu a drugi bebny?

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Natan » 3 paź 2019, o 13:47

Oświeć nas jeśli możesz. Bo myślałem kilka dobrych minut i nic do głowy mi nie przychodzi. Parafrazując. "2 identyczne modele i wersje wyposazenia i silniki te same". Czuje jakiegoś hita. Czytaj-absurd.

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez SebaLBN » 3 paź 2019, o 13:57

Natan.stoja na placu 2 pomaranczowe Intensy z silnikiem tce 100.jeden ma z tylu bebny a drugi tarcze.Kumasz teraz?

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Natan » 3 paź 2019, o 16:20

No kumam. Zapewne te tarcze z tyłu nie są za darmo. Nie widzę innej opcji. Dodatek to jest do wersji.

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez SebaLBN » 3 paź 2019, o 17:09

Z tym tarczami to jest niezła zagwozdka tak samo jak z tym czy boczki drzwi są miękkie czy nie.zadalem kilka Pytań Panu Pertyb ględzi pod jego filmikiem ma youtube o clio 5.ogolnie sprawa jest dziwna i tajemnicza.Natan poczytaj sobie

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez davop » 3 paź 2019, o 18:30

białe wnętrze jest miękkie https://youtu.be/k7YKxzj_8U0?t=13m8s

Zaawansowany
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez SebaLBN » 3 paź 2019, o 19:59

Na fejsie w grupie clio 4 forumowicz widzial na zywo intensa zarowno z bialym wnetrzem jak i z czarnym .I niestety w 2 byly twarde boczki.renault jest strasznie zagmatwane jesli chodzi o wyposazenie i opcje.Np. w skodzie fabii masz w standardzie bebny ale masz wyrazna opcje za 600 zl i masz tarcze.W konfiguratorze renult tak nie mozna zaznaczyć i moze byc tak że opcja 130 edc bedzie miala bebny z tylu hehe

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Pablo41 » 3 paź 2019, o 20:16

W Warszawie na Puławskiej stoi RS Line 130 EDC i ma hamulce bębnowe na tylnej osi. Słabo.

www.otomoto.pl/oferta/renault-clio-clio ... 1969ce1ff7

Początkujący

Pokaż profil

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum Ogólne