Test zegarów

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Test zegarów

Postprzez modyfikacja » 20 paź 2019, o 16:25

Witam wszystkich. Jestem nowy na forum bo nie dawno kupiłem renault clio3 1,5dci. Chciałem zrobić test zegarów ale u mnie jakos nie działa.Robiłem tak jak na stronie forum i nic. Czyli włączony bieg,noga na hamulec, wciśnięty przycisk od wybierania opcji komputera i włączam zapłon. I nie działa,co źle robię?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez czesiek1989r » 20 paź 2019, o 21:46

w c3 chyba się nie da daj link gdzie to znalazłeś
Diagnostyka komputerowa - odczytywanie i kasowanie błędów wysterowywanie podzespołów w czasie rzeczywistym
Moja Renata sprzedana :(
Krówka

Średnio Zaawansowany
Lider Regionalny
Klubowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez modyfikacja » 21 paź 2019, o 05:18

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Pan Bułka » 21 paź 2019, o 05:58

Przecież to jest wątek do clio 2
Bułka – odmiana delikatnego pieczywa, najczęściej pszennego, żytniego lub kukurydzianego, w formie niewielkiej nieco spłaszczonej kulki.Oglądam Top Gear i się nie znam na autach.
Anna Maria

Zasłużony
Zlotowicz
Majsterkowicz
Klubowicz
Grupa Wsparcia

Pokaż profil

Postprzez dezerter » 21 paź 2019, o 09:12

a po co ci to?
moją obecność na forum sponsoruje IRENA

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez modyfikacja » 21 paź 2019, o 14:24

Choćby po to bo nie wiem czy mi działa kontrolka rezerwy. Wiem, mogę kupić paliwa w kanister i jeździć ,albo się zaświeci albo samochód stanie.Tylko po co?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez mireek » 21 paź 2019, o 14:43

Witam chyba w ddt4all jest opcja testu zegarów .

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 21 paź 2019, o 14:55

modyfikacja napisał(a):bo nie wiem czy mi działa kontrolka rezerwy.

Ale kontrolka rezerwy nie tylko od światełka w zegarach zależy. Zwykle po zatankowaniu do pełna (do 2 odbicia pistoletu) do zaświecenia się kontrolki robię około 1000km, jak się zaświeci wchodzi 52-55litrów ON zależy jak długo na rezerwie jechałem. Oczywiście jazda po mieście, autostradzie ponad 120 zwiększa spalanie i wtedy mniej robię na zbiorniku paliwa.

modyfikacja napisał(a):albo się zaświeci albo samochód stanie.

A wskazówka od czego jest i czerwone pole na wskaźniku? Zwykle tankuję zanim się rezerwa zaświeci i tak powinno się robić. Pamiętaj też że zaświecenie się rezerwy daje głośny dźwięk.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez dezerter » 22 paź 2019, o 10:51

u mnie dci kontrolka około 100 km się zaświeca,
ja leje pod korek (jest w okolicy rezerwy) to wychodzi 53-54 l na kompie pokazuje 1250 km +/-
moją obecność na forum sponsoruje IRENA

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne