Clio 2 1.2 wymiana osłony przegubu zewnętrznego

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Clio 2 1.2 wymiana osłony przegubu zewnętrznego

Postprzez marcin1025 » 27 gru 2019, o 17:32

Posiadam Renault Clio 2 przedlift 1.2 benzyna 8 zaworowy 2001 rok.
Z tego co zobaczyłem osłona zewnętrzna przegubu lewy przód jest dziurawa.I tu mam pytanie jak najłatwiej wymienić tę osłonę?
Czy przegub jest rozbieralny w tej wersji auta?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 28 gru 2019, o 16:19

Pojechać gdzieś gdzie mają specjalne narzędzie do rozciągania uniwersalnej osłony i przełożą ją przez nierozbieralny przegub zewnętrzny.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez uki83 » 31 gru 2019, o 09:37

Witam, mam ten sam problem...i tu pytanie, czy ktoś wie gdzie we Wrocławiu jest warsztat który zrobi to tym urządzeniem lub na tzw lejek...dzwonie pytam po okolicznych i nikt tego nie robi w taki sposób. Bedę wdzięczny za poradę.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Termi » 1 sty 2020, o 01:44

Bo trzeba kupić odpowiednią osłonę uniwersalną i lejek. Nawet na wyjętej półosi w imadle tym sposobem sporo się namęczyłem. Na aucie sobie tego nie wyobrażam
Stajnia - czyli lub pod opieką od A do Z:
Clio 1 ph1 1.2 (już 1.4) Żółta
Clio 1 ph2 1.8 16V Niebieska
Clio 2 ph2 1.9 dTi Dwójeczka
Clio 1 ph2 1.4 Alize
Clio 2 ph2 1.6 16V Initiale Paris

Ekspert
Klubowicz
Spotowicz

Pokaż profil

Postprzez uki83 » 6 sty 2020, o 14:52

Domyślam się dlatego pytam gdzie we Wro to zrobie na warsztacie ?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Mokry » 10 sty 2020, o 14:41

Butelka 2l po coli i można założyć. U mnie końcowo skończyło się na nowej półosi bo syliknowa się po czasie rozleciała

Nowy Użytkownik

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne