Jaki program i kabel do reno?

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Jaki program i kabel do reno?

Postprzez Avari » 14 maja 2020, o 20:48

WItam, posiadam kabel USB VAG KKL we wtyku OBD2 i program vag com. Domyślam się, że vagiem nie podłączę się do Reno clio 1.2 16v 2005r ? Pytanie czy przynajmniej kabel będzie pasował ? Jeżeli tak a program nie, to jaki program pobrać i z jakiej sprawdzonej strony?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez plecho1 » 14 maja 2020, o 22:21

Program od autek z grupy VAG oczywiście bezużyteczny. Kabel powinien być ok choć z chińczykami różnie bywa, program jaki potrzebujesz do kompletu to DDT2000. Zrobisz tym pełną diagnostykę.
Jeśli w aucie jest już CAN to wystarczy ELM327 bluetooth na czipie PIC18F25K80 i programy PyClip na telefon z androidem lub program PyRen na komputer z windowsem i również zrobisz pełną diagnostykę.
Oczywiście jest jeszcze dedykowana sonda i program Clip którym zrobisz wszystko we wszystkich Renault.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez Avari » 15 maja 2020, o 06:47

Dzięki za odpowiedź ! Z tego co się orientuje to nie ma CAN. Czy ktoś może mi podesłać lub wskazać stronkę z programem DDT2000?

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez plecho1 » 15 maja 2020, o 08:37

Poprzeglądaj sobie chomikuj.

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 15 maja 2020, o 09:57

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez Avari » 15 maja 2020, o 18:29

chyba chomikuj trzeba będzie przeszperać.
Dzięki za temacik, przejrzałem ale bezpośredniego linku do DDT tam nie znalazłem żeby pod KKL działało

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez MrugiMrugaczek » 15 maja 2020, o 21:25

Na grupie na fb „Laguna fan & zorax” tam znajdziesz
Natalka - Thalia 1.4 8v + LPG BRC Seq24
https://klubclio.pl/viewtopic.php?f=32&t=39195

Zaawansowany
Klubowicz
Spotowicz
Zlotowicz

Pokaż profil

Postprzez Avari » 16 maja 2020, o 09:00