Clio V ładowarka indukcyjna

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Clio V ładowarka indukcyjna

Postprzez jakub » 4 lip 2020, o 18:24

Witam po sporej przerwie :)

Mam nadzieję, że niebawem stanę się posiadaczem nowego Clio. W dniu dzisiejszym oglądałem auto w salonie, powoli dogrywam kwestie finansowe i być może niebawem Clio będzie moje :) ale do rzeczy: czy posiada ktoś z Was wbudowaną ładowarkę indukcyjną? potrzebuje zdjęcie tego elementu a niestety nie mogę nigdzie w sieci znaleźć :( dzisiejsza wizyta w salonie była bardzo krótka i intensywna i nie zobaczyłem czy auto które jest dostępne w salonie posiada taką ładowarkę. Z tego co pamiętam to w testowanym przeze mnie aucie było miejsce na telefon z symbolem małego telefonu i teraz pytanie - to ładowarka czy po prostu miejsce na odłożenie telefonu? Przyznam się szczerze, że auto tak mnie urzekło że nie sprawdziłem tego miejsca dokładnie :(

Pozdrawiam serdecznie
Jakub

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez sasio » 4 lip 2020, o 22:36

To co widzisz w Clio V to miejsce na odłożenie telefonu z symbolem jakby wskazującym ładowarkę indukcyjna.
Niestety jest to akcesorium i jej wygląd przypomina to co widziałeś ale 1cm wyżej.
Renault Clio IV Grandtour 2017
1.2 D4F Limited+++

Czerwony Flamme
Moderator

Klubowicz
Moderator

Pokaż profil

Postprzez jakub » 8 lip 2020, o 17:09

sasio napisał(a):To co widzisz w Clio V to miejsce na odłożenie telefonu z symbolem jakby wskazującym ładowarkę indukcyjna.
Niestety jest to akcesorium i jej wygląd przypomina to co widziałeś ale 1cm wyżej.

Auto odbiorę najprawdopodobniej po weekendzie więc do tego czasu pewnie nie sprawdzę tego dokładnie :( Wg specyfikacji auto nie posiada tej ładowarki, jednak nie powinno mieć również świateł przeciwmgielnych przednich a jednak je posiada :D także jeszcze kilka dni i wszystko będzie jasne.

Pozdrawiam
Jakub

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez WinFS » 8 lip 2020, o 19:10

marne szanse ale może ;D

Średnio Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez jakub » 8 lip 2020, o 19:26

WinFS napisał(a):marne szanse ale może ;D

Też tak myślę, ale kto wie :) światła przeciwmgielne to koszt jak dobrze pamiętam 700zł a ładowarka 300. Światła są, choć nie ma ich na liście wyposażenia więc może może ;)

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Natan » 12 lip 2020, o 16:55

A nie prościej podłączyć telefon kabelkiem USB do gniazda USB w samochodzie :?: . I wtedy na ekranie telefonu wybierasz co chcesz robić. Przesyłać dane czy go tylko ładować. Kabelek to są groszowe sprawy. A ta indukcja jak napisałeś to 300 zeta. Czy to się naprawdę opłaca ?. Taki bajer jak dla mnie 21 wieku trochę bez sensu. Ludziom już nawet kabelka nie chce się podłączyć. Ale zdajesz sobie sprawę z tego, że nie wszystkie telefony dają się ładować indukcyjnie :?: .

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 12 lip 2020, o 18:45

Każdy dodatkowy/niepotrzebny kabelek to zło. Indukcja do ładowania i BT albo WiFi. Telefon w porównaniu z nowym samochodem to drobny wydatek, można go wymienić na taki z ładowaniem indukcyjnym.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez jonasz » 12 lip 2020, o 22:09

jakub, ładowarka jest akcesoryjna.
Załączniki
IMG_20200712_230755.jpg
Były Clio 3ph1 3d 1.2 Tce Rip Curl, Clio 4ph2 1.2 Tce Limited, jest KIA Ceed 3 1.4 T-Gdi

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez jakub » 13 lip 2020, o 12:44

@Natan Wiem wiem, spokojnie :) w poprzednim aucie korzystałem z ładowarki indukcyjnej i było bardzo wygodnie. Przewód USB też będzie potrzebny ze względu na Car Play, który z tego co już wiem nie działa bezprzewodowo w nowym Clio.
@jonasz to również wiem, jednak zdjęcie które zamieściłeś niewiele pomoże z tego względu, że miejsce z ładowarką (bądź miejsce na ładowarkę) wygląda inaczej w wersji Life a inaczej w Intens. Wg. filmów n YT to miejsce, które widziałem w salonie jest właśnie ładowarką indukcyjną i tutaj pojawia się moja wątpliwość - czy niezależnie od wyposażenia miejsce wygląda tak samo (w przypadku wersji Intens) bo na każdym filmie, który oglądałem dotyczącym wersji Intens miejsce wygląda dokładnie tak jak w aucie które kupuję - niestety w dokumentach nie ma mowy o ładowarce, ale tak jak wspomniałem wcześniej - o przeciwmgłowych przednich też nie ma nawet słowa a są (wg. cennika dodatkowe 700zł) ;)
zobacz tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=mLopJZg3s54
Jak widać na filmie miejsce jest inne niż na zdjęciu, które zamieściłeś,,

tutaj jeszcze link do zdjęcia ładowarki ze stront Renault:
https://rcesproductsimages-wired-prod-1 ... cti_01.jpg

No nic, przekonam się niebawem ;) Jak dobrze pójdzie auto odbiorę w tym tygodniu. Chociaż tak na prawdę wszystko zależy od wydziału komunikacji... dzisiaj dowiedziałem się, że czas oczekiwania na rejestrację to....3 tygodnie :o

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Natan » 13 lip 2020, o 13:30

wojteks napisał(a):Każdy dodatkowy/niepotrzebny kabelek to zło. Indukcja do ładowania i BT albo WiFi. Telefon w porównaniu z nowym samochodem to drobny wydatek, można go wymienić na taki z ładowaniem indukcyjnym.

No może i drobny wydatek. Z małym jednym ALE. Konfigurujesz sobie wyposażenie. Tu 300, tam 800, 2500 itd. Chyba wiesz o co mi chodzi. Nie każdy ma worek pieniędzy i nie liczy się z kosztami ;) . Zamawiasz sobie to i tamto i wychodzi 1,5 Clio. Myślisz tak trochę jednostronnie.

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez jakub » 13 lip 2020, o 13:43

Natan napisał(a):
wojteks napisał(a):Każdy dodatkowy/niepotrzebny kabelek to zło. Indukcja do ładowania i BT albo WiFi. Telefon w porównaniu z nowym samochodem to drobny wydatek, można go wymienić na taki z ładowaniem indukcyjnym.

No może i drobny wydatek. Z małym jednym ALE. Konfigurujesz sobie wyposażenie. Tu 300, tam 800, 2500 itd. Chyba wiesz o co mi chodzi. Nie każdy ma worek pieniędzy i nie liczy się z kosztami ;) . Zamawiasz sobie to i tamto i wychodzi 1,5 Clio. Myślisz tak trochę jednostronnie.

No niestety każdy wie, że zakup nowego auta to niejako fanaberia a nie potrzeba. Ale nie o tym mieliśmy tutaj dyskutować :) Także wracając do tematu najlepiej byłoby jakby ktoś kto posiada już Clio V pokazał jak to wygląda u niego. Ja, jak tylko odbiorę auto z salonu zrobię zdjęcia i wrzucę żeby każdy zainteresowany mógł zobaczyć jak to wygląda u mnie.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Natan » 13 lip 2020, o 13:48

No jak to wygląda ?. 3 sekundy w necie.

https://www.youtube.com/watch?v=mLopJZg3s54

Bardzo Zaawansowany

Pokaż profil

Postprzez jakub » 13 lip 2020, o 14:02

Natan napisał(a):No jak to wygląda ?. 3 sekundy w necie.

https://www.youtube.com/watch?v=mLopJZg3s54

Zobacz co wrzuciłem wyżej - ten sam film :) chodzi mi o to, czy miejsce w którym jest ładowarka wygląda tak samo niezależnie czy owa ładowarka jest czy jej nie ma. Według listy wyposażenia nie ma tego w aucie, które kupuję jednak miejsce które pokazane jest na filmie wygląda dokładnie tak samo stąd moje pytanie.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez wojteks » 13 lip 2020, o 14:07

Natan napisał(a):Chyba wiesz o co mi chodzi. Nie każdy ma worek pieniędzy i nie liczy się z kosztami ;) . Zamawiasz sobie to i tamto i wychodzi 1,5 Clio. Myślisz tak trochę jednostronnie.

Może i tak ale telefony zmieniamy co 2-3 lata a samochody jakby rzadziej. Oczywiście może za 2-3 lata da się założyć oryginalną indukcyjną ładowarkę tak jak dokłada się kamery itp. bajery ale może lepiej dopłacić przy zakupie i mieć. Ładowarki używa się często, przykładowych halogenów prawie nigdy lub bardzo rzadko.

Ekspert

Pokaż profil

Postprzez jakub » 17 lip 2020, o 21:15

Żeby zakończyć dyskusję - auto odebrane, ładowarki brak :(

Z moich poszukiwań wynika, że miejsce widoczne na filmie do którego link jest wyżej pokazuje miejsce z ładowarką i wygląda ono tak samo niezależnie od tego czy taka ładowarka jest czy jej nie ma.

p.s. auto extra ;) światła mijania/drogowe LED są świetne :) w razie pytań o auto piszcie śmiało

Jakub

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez sasio » 18 lip 2020, o 05:35

Tak jak pisałem, nie będzie oraz jeżeli jest ładowarka to jest wyżej
Renault Clio IV Grandtour 2017
1.2 D4F Limited+++

Czerwony Flamme
Moderator

Klubowicz
Moderator

Pokaż profil

Postprzez kancelista » 24 sie 2020, o 10:32

cześć, na znanym portalu aukcyjnym masz oryginalną ładowarkę do Clio V za pół ceny.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez bartusssp » 27 sie 2020, o 06:41

Witam wszystkich po 3 latach wracam do clio :D .
Długo czekałeś na odbiór auta, brałeś z placu, czy produkowali ? Ja swoje konfigurowałem indywidualnie. Zamówiony 3 sierpnia, w umowie mam, że do końca października będzie, bo muszą wyprodukować. Do 28 sierpnia podobno fabryka ma postój.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez jakub » 28 sie 2020, o 21:35

bartusssp napisał(a):Witam wszystkich po 3 latach wracam do clio :D .
Długo czekałeś na odbiór auta, brałeś z placu, czy produkowali ? Ja swoje konfigurowałem indywidualnie. Zamówiony 3 sierpnia, w umowie mam, że do końca października będzie, bo muszą wyprodukować. Do 28 sierpnia podobno fabryka ma postój.

Cześć,

Brałem gotowca z salonu bo zależało mi na czasie. Pochwal się jaką wersję wybrałeś :)

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez bartusssp » 29 sie 2020, o 09:27

Wersja Zen kolor Orange Valencia + pakiet klimat&komfort. Dołożyłem jeszcze alufegi srebrno-czarne, ciemne szyby i kierownicę że skóry, światła w kształcie c. Ty jakie masz?
Ostatnio edytowano 29 sie 2020, o 09:44 przez bartusssp, łącznie edytowano 1 raz

Początkujący

Pokaż profil

Następna strona

Powrót do Forum Ogólne