Mokre dywaniki

Wszystko co dotyczy Renault Clio z wyłaczeniem problemów technicznych. Masz ciekawy link, przeczytałeś ciekawy artykuł w prasie, chciałbyś wygłosić swoją opinię - podziel się tym z nami.

Moderatorzy: Moderatorzy, Liderzy

Mokre dywaniki

Postprzez Koti19 » 6 sie 2020, o 16:12

Witam, dzisiaj umyłem moje cudo i przy odkurzaniu okazało się że w miejscu gdzie przejadę odkurzaczem dywanik zostwia ślad jakby byl mokry. Pierwsza myśl - odpływy zatkane. Otwór doś spory i nie miał prawa się zatkać no ale jak już zaczęłem to wyczyściłem. Odkreciłem również nadkole a tam tyle syfu że nie dziwie się że nadkola gniją i progi lecą. Od cholery syfu wyjęłem ale do rzeczy. Wybebeszyłem też dywaniki i gąbkę pod nimi od strony kierowcy i pasażera i odziwo gąbka miała zabarwienie koloru różowego a taki sam mam płyn chłodniczy. Płyn mi ubywał i myślałem ze to uszczelka pod głowicą ale nie dymił. Teraz moje myśli powędrowały na nagrzewnice bo ewidentnie słady, zapach itd jak płyn chłodniczy. Odpaliałem auto kilka razy i były ślady różowego płynu oraz cala nagrzewnica,dmuchawa, cały ten zestaw był mokry od spodu. Jak myślicie ? Nagrzewnica ? Wszystko na to wskazuje a wiem że wymiana tego to wybebeszenie całego kokpitu na ale jak trzeba. Miał ktoś podobny problem ? Pozdro

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Matiz1992 » 7 sie 2020, o 06:31

W moim przypadku przy ubywającym płynie, mokrym dywaniku od strony pasażera i tłustych plamach na przedniej szybie od wewnątrz uszkodzona była właśnie nagrzewnica.

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Postprzez Koti19 » 7 sie 2020, o 14:22

Matiz1992 u mnie takie same objawy. Po nocy mam płyn na podłodze i widac jak kapie z tej całej dmuchawy/ mieszalnik więc tylko nagrzewnica zostaje. A sam wymieniałeś ? Oprócz tego że cała deske trzeba wybebeszyć to jest coś z czym może być problem ? Jakieś dziwne śrubki czy sposób na wyjęcie czegoś.

Początkujący

Pokaż profil

Postprzez Matiz1992 » 8 sie 2020, o 16:08

Poszukaj na forum, był chyba temat jak to zrobić. Niektórzy zdejmują kierownicę, ale mi się udało tego uniknąć. Zasadniczo kilka godzin roboty, ale w warsztacie chyba ktoś ostatnio pisał, że wołają 600-800 zł za wymianę nagrzewnicy.

Średnio Zaawansowany
Grupa Wsparcia
Klubowicz

Pokaż profil

Powrót do Forum Ogólne