davop napisał(a):Żadnych kosztownych zabaw jak wymiana rozrządu
Akurat to robię, ale sam, ponieważ z reguły nikt go nie wymienia a kiedyś musi puścić. Do takiego Clio ile ten rozrząd kosztuje z pompą wody? 300zl + oleje i filtry i zamykamy się w 450zl a przynajmniej święty spokój że nie padnie gdzieś w środku nocy w ciemnym lesie bez zasięgu

mój staruszek Kangoo 1.9D przejeździł 3 lata bez totalnie żadnych wymian. Auto kosztowało 1500zl. Zabraliśmy pompę paliwa+ wtryski i jeszcze poszło na złom za 400zl, a kupiłem Clio II 1.9D z 2001r z klimą za 700zl, do poprawy ale wyniosło z przerejestrowaniem 2000zl.
Ogólnie jestem zwolennikiem kupowania tanich aut (oczywiście renault) i ich zrobienie pod siebie, przykład mamy Clio III z LPG 5d praktycznie full opcja kupione za 6 tys zł w 2018r. Laguna II fl 2.0t z LPG kupiona za 4 tys zł, Modus 1.4 2005r kupiony w 2017r za 6 tys zł (w tym roku sprzedany za 8 tys zł), renault Twingo 2013r 1.2 z przebiegiem 53 tys km delikatnie uszkodzone, bogata wersja za 7 tys zł. Wolę doprowadzić sam do ładu i składu niż kupić "gotowca" wypicowanego.